Online games: Αποχαιρετώντας (δημιουργικά) τον χρόνο

Ξεμείνατε στο γραφείο, χωρίς συναδέλφους, χωρίς διάθεση και –κυρίως– χωρίς δουλειά; Έχουμε ό,τι ακριβώς χρειάζεστε για να "σκοτώσετε" μερικές ώρες μέχρι να φύγετε για το επόμενο πάρτι. Έξι διευθύνσεις γεμάτες online παιχνίδια.
Online games: Αποχαιρετώντας (δημιουργικά) τον χρόνο
της Ηρώς Κουνάδη

Τα γραφεία γύρω σου είναι άδεια. Η δουλειά -αν υπάρχει- δύσκολα σε απασχολεί για περισσότερες από τρεις - τέσσερις ώρες. Κι η υπόλοιπη μέρα δεν περνά με τίποτα. Οι τελευταίες μέρες του χρόνου στο γραφείο, τα έχουμε ξαναπεί, μοιάζουν ανησυχητικά με την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου. Όταν κουραστείς να απασχολείς το μυαλό σου, και το τηλέφωνο δίπλα σου, με τις τελευταίες λεπτομέρειες του ρεβεγιόν και του last minute shopping, χρειάζεσαι απεγνωσμένα κάτι που θα γεμίσει τις εναπομείνασες ώρες. Ένα online game, ας πούμε, που δεν έχεις τερματίσει δεκαοκτώ φορές –την τελευταία με τα μάτια δεμένα, για σασπένς. Γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ.

A Case of the Crabs
Ένας πλασιέ καβουριών δολοφονείται στο γραφείο του δαιμόνιου ντετέκτιβ Nick Bounty, κι εκείνος καλείται να λύσει το μυστήριο, χρησιμοποιώντας… το καβούρι που έπεσε από το κουτί που κουβαλούσε, το μαχαίρι που καρφώθηκε στην πλάτη του, το εγχειρίδιο αποτυπωμάτων και τη φαντασία του –για την ακρίβεια, τη δική σας φαντασία. Αν σας θυμίζει κάτι εντελώς 90s, είναι το Sam and Max, σε πιο… Frank Miller περιβάλλον.

Friv.com
Ίσως το καλύτερο από πλευράς σχεδιασμού site online παιχνιδιών που έχουμε δει ποτέ, το Friv.com θα σας απασχολήσει άπειρες ώρες –ίσως μάλιστα κάποιες από αυτές να σπαταληθούν στην αναζήτηση, ανάμεσα στα δεκάδες μικροσκοπικά κουτάκια του, του καταπληκτικού παιχνιδιού που παίζατε προχτές. Αν εξαιρέσουμε αυτό το μικρό bug, το Friv είναι σχεδόν τέλειο: χωρίς διαφημιστικό χάος στις σελίδες του, με τεράστια γκάμα παιχνιδιών, από puzzles και arcades μέχρι τεστάκια, παιχνίδια στρατηγικής και all time classics, όπως τα Super Mario και Burger Tycoon, και απλούστατες οδηγίες για κάθε παιχνίδι, διεκδικεί επάξια μια θέση στα Favorites του υπολογιστή σας.
Δοκιμάστε: Το –εθιστικό– Tom & Jerry Rig A Bridge, με τον μικρό ήρωα του παιδικού καρτούν να χτίζει στρατηγικά γέφυρες από σπίρτα για να ξεφύγει από τον γάτο που αιώνια τον κυνηγά. Το Dead Tree Defenders, με τους λιλιπούτειους υπερασπιστές του δέντρου σας να πρέπει να παραταχθούν σωστά για να αποτρέψουν τους επίδοξους… οικοπεδοφάγους.

Super Mario Online
Τα παιδιά των 90s ενθουσιάστηκαν το καλοκαίρι που μας πέρασε με το νέο του δωρεάν online Super Mario. Όλα τα παιχνίδια που αγαπήσατε στις πλατφόρμες της Nintendo, από το Mario Bros. και το Mario World, μέχρι το Mario Tetris και διάφορες παραλλαγές τους είναι εδώ. Λίγη εξάσκηση με τους χειρισμούς του πληκτρολογίου χρειάζεται μόνο, που όπως θα προσέξετε είναι εκνευριστικά διαφορετικό από εκείνο του NES, και το ταξίδι στο χρόνο ξεκινά.

One More Level (.com)
Με υπότιτλο “Your Daily Loss of Productinity”, αυτό το site αποδεικνύει το χιούμορ και… την αυτογνωσία του ήδη από την αρχική σελίδα. Ένα καινούριο flash game προστίθεται στην γιγάντια βάση του κάθε μέρα, πράγμα που σημαίνει πως θα χρειαστείτε αρκετές χαμένες εργατοώρες για να ξετρυπώσετε αυτό που θα σας συναρπάσει. Είναι, όμως, μεσογιορτές (το διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς) κι εσείς έχετε ξεμείνει στο γραφείο, οπότε όλα επιτρέπονται. Τα παιχνίδια είναι χωρισμένα σε κατηγορίες –στρατηγικής, puzzles, sports, RPGs, trivia, funny κλπ– ενώ τα δημοφιλέστερα, που έχουν και τις περισσότερες πιθανότητες να σας κάνουν να κολλήσετε, θα τα βρείτε στις λίστες με τα Top 10.
Δοκιμάστε: Το The Impossible Quiz, στην κατηγορία Trivia –είναι τρελό, και όντως σχεδόν αδύνατο να φτάσετε στο τέλος, αλλά άκρως διασκεδαστικό. Στην ίδια κατηγορία, το The Gaming Quiz –και μετά μπορείτε ελεύθερα να ισχυρίζεστε ότι ξέρετε τα πάντα για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Blifaloo
Τόσο από άποψη σχεδιασμού, όσο και περιεχομένου, το Blifaloo δεν είναι «ένα ακόμα site με online παιχνίδια». Στημένο σαν blog, έχει όλα όσα χρειάζεστε για τις ώρες στο γραφείο που δεν περνούν με τίποτα: έξυπνους γρίφους, flash games και πρωτότυπα τεστ προσωπικότητας του τύπου ”ποιος χαρακτήρας του Σταρ Τρεκ είστε” και μαγικά κόλπα και οφθαλμαπάτες. Μας έκανε να κολλήσουμε άσχημα πριν από μερικά χρόνια με το Match the Bugs –δοκιμάστε το μόνο αν έχετε πραγματικά πολύ χρόνο στα χέρια σας– κι από τότε επιστρέφουμε διαρκώς, για να δούμε τι νέο έχει προστεθεί.
Δοκιμάστε: Το Hard Boiled: 45 ολόκληρα mini games στη σειρά, και 5 μόνο λεπτά για να τα τερματίσετε όλα, υπό τους ήχους της ξέφρενης μουσικής. 

Destination: Elsewhere
Σας αρέσουν οι γρίφοι; Διαθέτετε έστω και την παραμικρή εξοικείωση με το web browsing; Τότε το Destination: Elsewhere θα κερδίσει μια θέση στη λίστα με τα «Αγαπημένα» από τα τέσσερα πρώτα levels. Μοιάζει πολύ με το Deathball –στο οποίο έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν– αλλά αρκετά ευκολότερο, και με πολύ περισσότερο χιούμορ. Μην πτοηθείτε από τα σχόλια σχετικά με την ευφυΐα σας που παρεμβάλλονται σχεδόν ανά level –σκεφτείτε ότι πυκνώνουν όσο αναβαίνετε level, άρα βρίσκεστε σε καλό δρόμο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v