Παγοδρόμια: 10 διευθύνσεις για… άξελ και τόλουπ

Η Πλατεία Κοτζιά στρώνεται με πάγο α λα Rockefeller Center, κάθε εμπορικό κέντρο που σέβεται τον εαυτό του αποκτά και μία παγοπίστα, στη Μαρίνα Φλοίσβου κάνουμε πιρουέτες με θέα στα γιότ. Η Αθήνα έχει φέτος περισσότερα παγοδρόμια από ποτέ.
Παγοδρόμια: 10 διευθύνσεις για… άξελ και τόλουπ
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν υπάρχει πιο κλασική σκηνή στις ρομαντικές κομεντί που βγαίνουν σωρηδόν στις αίθουσες εκεί γύρω στα Χριστούγεννα από εκείνη που δείχνει τους δύο πρωταγωνιστές να πατινάρουν χαλαροί και άνετοι στο πρώτο ραντεβού τους, κρατώντας πλαστικά κυπελάκια που αχνίζουν με τα χνουδωτά γάντια τους.

Δεν υπάρχουν, επίσης, πιο δικαιολογημένες απορίες από αυτές που γεννά η συγκεκριμένη σκηνή: πρώτον, τι περιέχουν αυτά τα πλαστικά κυπελάκια, και δεύτερον, πού μαθαίνουν όλοι οι Αμερικάνοι να πατινάρουν τόσο καλά; Απορία που εντείνεται, αν τύχει να δεις ένα τέτοιο παγοδρόμιο από κοντά σε κάποια δυτικοευρωπαϊκή ή αμερικανική πόλη, για να διαπιστώσεις ότι ακόμη και τα μικρά παιδιά μοιάζουν να έχουν γεννηθεί με το γονίδιο του τριπλού άξελ –αυτού που εσύ γνωρίζεις μόνο ως περιγραφή με τη φωνή του Αλέξη Κωστάλα.

Αυτά σκεφτόμουν μέχρι πριν από λίγα χρόνια, όταν η λέξη «παγοδρόμιο» στην Αθήνα ακουγόταν τουλάχιστον εξωτική. Μετά άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους παγοδρόμια όπως εκείνο της Μαρίνας Φλοίσβου, του Badminton ή των εμπορικών κέντρων, κι οι απορίες μου λύθηκαν: το πατινάζ στον πάγο είναι πανεύκολο, αρκεί να το εξασκήσεις δυο-τρεις φορές και να διαθέτεις ένα σχετικό ταλέντο στην ισορροπία. Και τα πλαστικά κυπελάκια που αχνίζουν περιέχουν ζεστό κρασί με κανέλα, το οποίο αποτελεί από μόνο του λόγο να επισκεφθείς ένα παγοδρόμιο.

Οπλιστείτε με θάρρος –βασικό προσόν για να πάρεις φόρα από την άκρη και να βρεθείς για πρώτη φορά στο κέντρο της παγοπίστας– και… φύγαμε για τόλουπ.

Παγοδρόμιο στην Πλατεία Κοτζιά
Μπροστά από το Δημαρχείο
Ώρες λειτουργίας: Εργάσιμες ημέρες και ώρες (από τις 9 έως τις 31 Δεκεμβρίου)
Τιμή: Είσοδος ελεύθερη για όλους
Η μισή Πλατεία Κοτζιά μετατρέπεται φέτος σε παγοδρόμιο α λα Νέα Υόρκη, με ελεύθερη είσοδο για όλους, και πολλά happenings και εκπλήξεις να το πλαισιώνουν. Το 300 τετραγωνικών μέτρων παγοδρόμιο, ιδέα των καταστημάτων Notos, είναι το μοναδικό παγοδρόμιο του κέντρου της Αθήνας. Τα εγκαίνια της μεγάλης γιορτής θα γίνουν το Σάββατο 11/12 με ένα live party του ραδιοφωνικού σταθμού 89.8, ενώ τα πάρτι συνεχίζονται από τους σταθμούς Δρόμος 89.8 και Athens Radio DJay 92.5 στις 11, 18, 19 και 23/12. Και βέβαια… γιορτές χωρίς δώρα δεν γίνονται. Τα δύο πολυκαταστήματα επιδίδονται σε έναν «μαραθώνιο» δώρων και δίνουν την ευκαιρία σε όλους να κερδίσουν 12.500 δώρα: αρώματα, καλλυντικά, αξεσουάρ, είδη σπιτιού και πολλά ακόμη.

IceNSk8 στο Village Ρέντη
Θηβών 228 & Καναπιτσερή, Ρέντη, πληροφορίες: 694 9090937
Ώρες λειτουργίας: Από τις 10:00 το πρωί έως τις 01:00 το βράδυ καθημερινά.
Τιμή: Η είσοδος κοστίζει 10€ για πατινάζ μέχρι μία ώρα και περιλαμβάνει την ενοικίαση παγοπέδιλων
Μετά το επιτυχημένο περσινό ντεμπούτο του, το IceNSk8 επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Village του Ρέντη, με την υπογραφή της εταιρείας που βρισκόταν πίσω από το πρώτο παγοδρόμιο της Αθήνας, εκείνο του Μοσχάτου, που πρωτολειτούργησε πριν από δεκαοκτώ χρόνια. Και τώρα που μάθαμε τα ιστορικά στοιχεία, ας περάσουμε στα πρακτικά: η παγοπίστα εκτείνεται στο εντυπωσιακό εμβαδόν των 600 τετραγωνικών μέτρων, στον χώρο υπάρχουν έμπειροι επιτηρητές που αναλαμβάνουν να σας βοηθήσουν να κάνετε τα πρώτα σας βήματα, ενώ προβλέπονται και ειδικές εκπτώσεις για οικογένειες –τρία μέλη και άνω– οι οποίες πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα. Το παγοδρόμιο θα λειτουργεί έως το τέλος Ιανουαρίου του 2011.

Η Μαρίνα των Θαυμάτων στη Μαρίνα Φλοίσβου
Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο, πληροφορίες: 210 9871000
Ώρες λειτουργίας: 11.00 το πρωί έως 23.00 το βράδυ (μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου μόνο απογεύματα).
Τιμή: 10€ η ώρα (αλλά τις ημέρες χωρίς κίνηση μπορείτε να πατινάρετε περισσότερο)
Γνωστό και ως «Παγωμένη Λίμνη», το Παγοδρόμιο της πιο κοσμοπολίτικης μαρίνας του λεκανοπεδίου, εκτείνεται σε 450 τετραγωνικά μέτρα και απολαμβάνει –το μαντέψατε– θέα στη θάλασσα. Λειτουργεί για τέταρτη συνεχή χρονιά, ενώ όσο οι μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα θα μειώνονται τόσο θα πλαισιώνεται από αγιοβασιλιάτικα σπιτάκια, carousel, τραμπολίνα, συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

IFEC on ice στο Palais de Sport
Oδός Μεταξά, δίπλα στο Κλειστό Κολυμβητήριο Γλυφάδας, Palais de Sport, πληροφορίες: 6972004826
Ώρες λειτουργίας: Από τις 11.00 το πρωί έως τις 23.00 το βράδυ
Τιμή: 10€ για μία ώρα (μαζί με τα παγοπέδιλα)
Ακριβώς δίπλα στο Κλειστό Κολυμβητήριο Γλυφάδας, Palais de Sport, και πνιγμένο στο πράσινο, το παγοδρόμιο "Glyfada On Ice" ξεχωρίζει για τις διαστάσεις του, 17x30 μέτρα, το συνολικό εμβαδόν των 510 τετραγωνικών μέτρων και τις οικολογικές ανησυχίες του –είναι πιστοποιημένο με ISO 14001. Παραδίδονται και μαθήματα πατινάζ δι’ αρχαρίους.

Παγοδρόμια στα εμπορικά κέντρα
Golden Hall
Κηφισίας 37Α, Μαρούσι, τηλ.: 210 6803450
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 11.00-21.00, Σάββατο 11.00-20.00, Κυριακή 11.00-18.00
Τιμή: Αρκεί μία απόδειξη αγορών αξίας 10€ και άνω από οποιοδήποτε κατάστημα του Golden Hall, αντί εισιτηρίου
Σημειώστε κι αυτό: Όσο οι γιορτές θα πλησιάζουν, το 350 τετραγωνικών μέτρων παγοδρόμιο θα πλαισιώνεται από εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, από κουκλοθέατρο και αφήγηση παραμυθιών μέχρι body painting και συναντήσεις με τον Αϊ Βασίλη.

Kosmopolis
Λεωφόρος Κηφισίας 73, Άγιος Θωμάς, Μαρούσι, πληροφορίες: 210 7514775
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00-23.00, Σάββατο, Κυριακή και αργίες 11.00-23.00
Τιμή: 10 ευρώ η ώρα
Σημειώστε κι αυτό: Καλυμμένο με τέντα για να μη σας πτοήσει καμία καιρική συνθήκη, συνολικού μήκους 250 τετραγωνικών μέτρων, το παγοδρόμιο του Kosmopolis είναι μία από τις καλύτερες επιλογές στα βόρεια προάστια –και το ωράριο λειτουργίας του υπόσχεται να το καταστήσει το αγαπημένο των παιδιών.

Athens Heart
Πειραιώς 180, Κόμβος Χαμοστέρνας, πληροφορίες: 210 3414105 (Είσοδος από το επίπεδο 0 του athensheart)
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα ως Παρασκευή 11:00-21:00 και Σαββατοκύριακο 11:00-23:00
Τιμή: 10€ ανεξαρτήτως χρόνου παραμονής
Σημειώστε κι αυτό: Πρόκειται για το μεγαλύτερο κλειστό παγοδρόμιο της Αθήνας, συνολικού εμβαδού 850 τετραγωνικών μέτρων. Προπονητές από την Ελληνική Ομοσπονδία Παγοδρομίων θα βρίσκονται εκεί για την ασφάλεια σας, αλλά και για να σας εκπαιδεύσουν στις τεχνικές του πατινάζ. Το παγοδρόμιο θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τον Απρίλιο του 2011.

Avenue on Ice
Λεωφ. Κηφισίας 41-47, Παράδεισος Αμαρουσίου, τηλ.: 210 6100901
Ώρες λειτουργίας: Από τις 11.00 το πρωί έως τις 23.00 το βράδυ
Τιμή: 10 ευρώ
Σημειώστε κι αυτό: Από τις 6 έως τις 31 Δεκεμβρίου, ο Garfiled θα βρίσκεται στο Avenue για να διασκεδάσει τους μικρούς επισκέπτες του εμπορικού κέντου με εργαστήριο κατασκευών και στολιδιών για δημιουργικό παιχνίδι, γωνιά με γλυκά για λαχταριστές λιχουδιές και γωνιά παραμυθιού δίπλα στο τζάκι για αναπαυτική απόλαυση της ταινίας του, ζωγραφιές και παραμύθια.

Και ακόμα…
* Η εταιρεία Ice Arena –η οποία υπέγραφε πέρυσι το εντυπωσιακό The View on Ice, το παγοδρόμιο του Ledra Marriott, που δυστυχώς φέτος δεν θα λειτουργήσει– έχει εγκαταστήσει παγοδρόμια στο Escape Center των Ster Cinemas στο Ίλιον, στο Αθλητικό Κέντρο του Νέου Ψυχικού, στο Copa Copana στο 12ο χλμ. της Λ. Αθηνών (Γέφυρα Σχιστού) στο Χαϊδάρι και στο Μύλο στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικές πληροφορίες για καθένα από αυτά μπορείτε να βρείτε στο site της εταιρείας.

* Το παγοδρόμιο του 2ου Χριστουγεννιάτικου Χωριού – Παραμυθόκοσμος περιμένει καθημερινά έως τις 5 Ιανουαρίου 2011 μικρούς και μεγάλους φίλους στο Magic Parc, δίπλα στο Mediterranean Cosmos, στο 12ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Αεροδρομίου. Ζεστό κρασί με κανέλα, ζαχαρωτά, χωριό του Άι-Βασίλη, εργαστήρια ζωγραφικής και παραμυθιών είναι μερικές από τις εκδηλώσεις που πλαισιώνουν το παγοδρόμιο του Παραμυθόκοσμου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

* Η αυλή του Θεάτρου Badminton, πιστή στο ραντεβού της με μικρά και μεγάλα παιδιά, ντύνεται και φέτος στα κάοκκινα και μετατρέπεται σε ένα παραμυθένιο χωριό του Άι Βασίλη, από το οποίο δεν θα μπορούσε να λείπει το παγοδρόμιο. Καθημερινά: 15:00 - 23:00, Σαββατοκύριακο και αργίες 10:00 - 23:00 το Christmas Fairytale σας περιμένει με ελεύθερη είσοδο -ή με 4€ για είσοδο σε όλα τα δρώμενα και μία βόλτα με το Carousel.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v