Τι να κάνω όταν βαριέμαι;

Πέντε online παιχνίδια, δέκα social networks, πενήντα βίντεο με οδηγίες για μαθητευόμενους μάγους και… μία απάντηση για κάθε σας ερώτηση –περιλαμβανομένης εκείνης για το νόημα της ζωής– αναλαμβάνουν να κάνουν το ρολόι να προχωρήσει.
Τι να κάνω όταν βαριέμαι;
της Ηρώς Κουνάδη 

Συμβαίνει και στα καλύτερα γραφεία. Από τη μία η ζέστη που όπως επιβεβαιώνει και η επιστήμη δεν ευνοεί την παραγωγικότητα –εξ ου και το πανταχού παρόν οικονομικό και αναπτυξιακό χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου– από την άλλη οι καλοκαιρινές άδειες που επισπεύστηκαν φέτος ένεκα οικονομικής κρίσης, έχετε μείνει να φυλάτε Θερμοπύλες ακούγοντας μόνο το βόμβο του air condition και μην έχοντας καμία (όρεξη για) δουλειά. Κι εδώ που τα λέμε, ούτε για οτιδήποτε άλλο.

Επειδή, όμως, απ’ όσα έχουν ειπωθεί ανά τους αιώνες για τον χρόνο, το πιο σωστό είναι πως αν τον κοιτάς δεν περνά με τίποτα, ξεκολλήστε το βλέμμα από το ρολόι και αναλάβετε δράση. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας υπολογιστής, και η γενναία απόφαση να κάνετε το πρώτο κλικ σε κάποια από τις παρακάτω διευθύνσεις. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.

Οργανώστε τουρνουά online games…
Με τους ελάχιστους συναδέλφους που δεν έχουν φύγει ακόμα με άδεια, με φίλους στο σπίτι ή, έστω, με τον εαυτό σας. Μερικοί από τους τελευταίους μας εθισμούς είναι οι εξής:

Reverse Mouse Game: Η κίνηση του ποντικιού σας μόλις αντιστράφηκε. Αν θέλετε να πάει επάνω στην οθόνη, θα πρέπει να το κινήσετε προς τα κάτω. Για να πάει δεξιά στην οθόνη θα το κάνετε αριστερά και ούτω καθεξής. Ακούγεται εύκολο; Μένει μόνο να το δοκιμάσετε.

Super Mario Online: Τα παιδιά των 90s ενθουσιάστηκαν με το σχετικά πρόσφατο νέο του δωρεάν online Super Mario. Όλα τα παιχνίδια που αγαπήσατε στις πλατφόρμες της Nintendo, από το Mario Bros. Και το Mario World, μέχρι το Mario Tetris και διάφορες παραλλαγές τους είναι εδώ. Λίγη εξάσκηση με τους χειρισμούς του πληκτρολογίου χρειάζεται μόνο, και το ταξίδι στο χρόνο ξεκινά.

Tower Bloxx: Στο καλύτερο ίσως site με δωρεάν online games, το Blifaloo, που μας έκανε να κολλήσουμε πριν από μερικά χρόνια με το Match the Bugs, ανακαλύψαμε πρόσφατα την τελευταία μανία των κατόχων κινητών Nokia: το Tower Bloxx. Το παιχνίδι απαιτεί να χτίσετε ουρανοξύστες για να γεμίσετε την πόλη σας, προσελκύοντας κατοίκους. Το δύσκολο είναι να κάνετε τους ουρανοξύστες ίσιους, έτσι ώστε να προσελκύσετε περισσότερους κατοίκους.

A Case of the Crabs: Ένας πλασιέ καβουριών δολοφονείται στο γραφείο του, κι ο Nick Bounty καλείται να λύσει το μυστήριο, χρησιμοποιώντας… το καβούρι που έπεσε από το κουτί που κουβαλούσε, το μαχαίρι που καρφώθηκε στην πλάτη του, το εγχειρίδιο αποτυπωμάτων και τη φαντασία του. Αν σας θυμίζει κάτι εντελώς 90s, είναι το Sam and Max, σε πιο Frank Miller περιβάλλον.

Hard Boiled: Λατρεύετε τα mini games, αλλά απογοητεύεστε με τη διάρκειά τους; Τώρα έχετε 45 ολόκληρα στη σειρά, και 5 λεπτά για να τα κερδίσετε όλα, υπό τους ήχους της ξέφρενης μουσικής. Έτοιμοι;

Δείτε περισσότερες προτάσεις online games και γρίφων σε προηγούμενα δημοσιεύματα του in2life, στη δεξιά στήλη, Σχετικά Άρθρα.

Μάθετε να κάνετε μαγικά…
“Are you watching closely?” έλεγε ο Alfred Borden στο Prestige
, για να εξηγήσει, στη συνέχεια, ότι στην πραγματικότητα δεν κοιτάς: γιατί κατά βάθος θέλεις να ξεγελαστείς. Αυτή είναι η πρώτη αρχή της μαγείας –για να ακριβολογούμε, των μαγικών τρικ. Η δεύτερη είναι ο μάγος –επί του προκειμένου εσείς– να έχει μελετήσει ορισμένες τεχνικές για τα κόλπα του. Πράγμα που πλέον μπορεί να γίνει πολύ εύκολα, χωρίς να χρειαστεί να διαβάσετε ούτε μία γραμμή. Απλά κάνετε το ανάλογο search στο YouTube, και… κοιτάτε προσεκτικά. Πάρτε μια γεύση από το παρακάτω βίντεο 


Θέστε τα υπαρξιακά σας ερωτήματα στο 
Wolfram Alpha 
Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια εξελιγμένη μορφή του Google, ή το πρώτο βήμα προς την τεχνητή νοημοσύνη, ανάλογα πόσο αισιόδοξος είσαι σχετικά με την πρόοδο της τεχνολογίας. Το Wolfram Alpha απαντά στις ερωτήσεις σας, όπως ο Μεγάλος Σοφός Υπολογιστής του Douglas Adams, χωρίς να σας αφήνει να σπαταλάτε χρόνο ανάμεσα σε εκατομμύρια αποτελέσματα. Πληκτρολογήστε για παράδειγμα “what is” και οτιδήποτε θέλετε να μάθετε και το Wolfram Alpha θα σας απαντήσει –με το μαθηματικό του μυαλό, οπότε καλύτερα μην του θέσετε τίποτα μεταφυσικό. Ενδιαφέροντα αποτελέσματα βγάζει, επίσης, αν εισάγετε μια ημερομηνία –ναι, τα γενέθλιά σας, όλοι αυτοί δοκιμάζουν– ή μία πόλη. Εννοείται πως στην ερώτηση «ποιο είναι το νόημα της ζωής;» απαντά «42».

Ανακαλύψτε τον μαγικό κόσμο του social networking
Βαρεθήκατε το Facebook; Δεν είστε οι μόνοι. Το… μυστικό, μάλιστα, πρέπει να έχει αρχίσει να διαδίδεται με αστραπιαία ταχύτητα ανά τον πλανήτη. Αλλιώς δεν εξηγούνται τα δεκάδες νέα social networks που ξεφυτρώνουν καθημερινά σαν τα μανιτάρια. Social networks για να γνωρίσετε ανθρώπους που μοιράζονται το πάθος σας για τις συλλογές νομισμάτων, για να ανταλλάσσετε συνταγές μαγειρικής, για να φτιάξετε τον δικό σας παγκόσμιο χάρτη με πινέζες και να κάνετε επίδειξη σε άλλους ταξιδιώτες, για να φτιάξετε personalized playlists, για να κάνετε video chat… Όρεξη και χρόνο να έχετε. Δείτε τα όλα αναλυτικά εδώ και... καλό σερφάρισμα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v