Καλοκαίρι στο Γραφείο: Εργασία ή... χαρά;

Το αφεντικό λείπει σε άδεια, η δουλειά είναι ελάχιστη και η ώρα δεν περνάει με τίποτα. Τι κάνουμε; Μα φυσικά, εξερευνούμε την άβυσσο του Διαδικτύου  και ανακαλύπτουμε σελίδες και εφαρμογές για να περάσουμε εποικοδομητικά - ή μη- τον χρόνο μας.
Καλοκαίρι στο Γραφείο: Εργασία ή... χαρά;
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή η δουλειά μοιάζει με ατελείωτο μαρτύριο. Όχι επειδή υπάρχει φόρτος εργασίας, αλλά γιατί πολύ απλά η δουλειά είναι λίγη και η πλήξη είναι αφόρητη. Οι περισσότεροι συνάδελφοι την έχουν κάνει για διακοπές, το αφεντικό επίσης, η ηρεμία που επικρατεί στον εργασιακό χώρο είναι άκρως εκνευριστική και εσείς αναζητάτε μανιωδώς έναν τρόπο για περάσει γρήγορα η ώρα. Έχετε ονειρευτεί πως βρίσκεστε σε κάποιον επίγειο Παράδεισο, έχετε τριπλοτσεκάρει τα εισιτήρια για τον Δεκαπενταύγουστο, έχετε εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα gadgets για την παραλία, όπως επίσης και με τα πιο μοδάτα γυαλιά ηλίου (τα οποία θαυμάζετε ξανά και ξανά), έχετε τερματίσει τα applications του Facebook (ζαλίζοντας τους φίλους σας με δεκάδες notifications) και έχετε κάνει και το πιο εξωπραγματικό κουίζ. Οι ώρες όμως δεν περνούν με τίποτα, πόσο μάλλον η βδομάδα μέχρι την πολυπόθητη άδεια. Τι κάνετε; Μα φυσικά ανακαλύπτετε ξανά την μαγεία του Διαδικτύου, με όλες εκείνες τις ενδιαφέρουσες σελίδες που δεν γνωρίζατε καν πως υπάρχουν, όλα τα flash games που θα σας κάνουν να κολλήσετε στην οθόνη και να δουλέψετε... υπερωρίες και όλα τα δωρεάν online games που θα κάνουν τον θρόνο του Wow να τρέμει για τα καλά!

Video και Photo Sites

Μπορεί να έχετε τρελαθεί στην δουλειά, το αφεντικό να φωνάζει, οι πελάτες το ίδιο και τα τηλέφωνα να χτυπάνε συνέχεια, το τρίλεπτο όμως που θα διαθέσετε για να παρακολουθήσετε το καινούργιο βιντεάκι που σας έστειλε ο - επίσης στα όρια της αυτοκτονίας- φίλος σας αξίζει σίγουρα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Με αδιαμφισβήτητο βασιλιά όλων το Youtube, τα δεκάδες sites με βιντεάκια που "φύτρωσαν" από την μία μέρα στην άλλη αποτέλεσαν μία ιδανική λύση για να περάσει ευχάριστα η ώρα. Περαιτέρω αναφορά στο Youtube δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε. Όλοι γνωρίζετε πως από την στιγμή που θα αρχίσετε να παρακολουθείτε κάποιο βίντεο για οποιοδήποτε θέμα, το μάτι σας θα πάει σε ένα άλλο παρόμοιο και ύστερα σε ένα ακόμα παρεμφερές και η αλυσίδα δεν έχει τέλος.

Πέρα λοιπόν από τα video clips των αγαπημένων σας συγκροτημάτων, αλλά και κάθε χαζομάρας που μπορεί να σκεφτεί ο ανθρώπινος νους και να την μεταφέρει σε οπτικοακουστική μορφή, υπάρχουν και αρκετά "κανάλια" στο Youtube που παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Πρόσφατα οι Monty Pythons έφτιαξαν το δικό τους κανάλι με μία επιλογή από τα πιο αστεία σκετσάκια τους. Δείτε τα και γελάστε άφοβα. Κανείς δεν θα σας ακούσει. Για τους λάτρεις των αυτοκινήτων τώρα, το κανάλι του Top Gear του BBC σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Το κανάλι του Animal Planet Tv θα ξυπνήσει τον... φυσιολάτρη που κρύβατε όλον τον χειμώνα μέσα σας, ενώ το εξαιρετικά πρωτότυπο No Comment Tv στο Euronews απέκτησε και αυτό πρόσφατα το δικό του "σπίτι" στο Youtube, με ειδήσεις χωρίς σχόλια που βασίζονται στην δύναμη της εικόνας.

Στα χνάρια του Youtube βαδίζουν και τα Dailymotion (video clips, αποσπάσματα ταινιών, διαφημιστικά κτλ.), Μegavideo (μία από τα ίδια, αλλά σε High Definition) και Yidio.com στο οποίο μπορείτε να βρείτε παραπάνω από 2.500 τηλεοπτικές εκπομπές, 40.000 ταινίες και εκατομμύρια τραγούδια για όλα τα γούστα. Επίσης μπορείτε να ανεβάσετε τα δικά σας βίντεο και να τα μοιραστείτε με τους φίλους σας στο Facebook ή στο Twitter. To συγκεκριμένο site είναι αρκετά ενημερωμένο με τις πιο καινούργιες και διάσημες τηλεοπτικές σειρές, αλλά και ταινίες. Πολλά αστεία βίντεο από όλον τον κόσμο, animation, σκετσάκια, παρωδίες, stand up comedy, βίντεο διασημοτήτων και ένα σωρό ακόμα κλιπάκια θα βρείτε και στο Funnyordie.com.  Και επειδή αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει, αξίζει να επισκεφτείτε και τα "εγχώρια" greektube.org και greek movies.com για να δείτε διάφορα ελληνικά και ξένα βιντεάκια καθώς και ελληνικές σειρές και ταινίες.

Για τους λάτρεις των ταξιδιών και της φωτογραφίας το διαδικτυακό περιοδικό Arounder (βραβευμένο ως ένα από τα δέκα καλύτερα sites του 2009), προσφέρει στους αναγνώστες του μια πληθώρα από φωτογραφίες χωρών σε Ευρώπη και Αμερική με την διαφορά ότι μπορείτε να τις δείτε πανοραμικά σε 360 μοίρες. Στις χώρες αυτές περιλαμβάνεται και η Ελλάδα. Η πλοήγηση στην ιστοσελίδα γίνεται μέσω του Google Maps και είναι αρκετά εύκολη και απλή. Σταθερή αξία για τους απανταχού φανς της φωτογραφίας είναι και το -διάσημο πλέον- Flickr, στο οποίο μπορείτε να χαζέψετε εκατομμύρια φωτογραφίες χρηστών από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Επίσης εντυπωσιακές φωτογραφίες από όλον τον κόσμο μπορείτε να βρείτε και στο Fotomaf.com. Οι λάτρεις της αστρονομίας θα βρουν τον online παράδεισό τους στο Sky & Telescope, ένα αρκετά κατανοητό για τον μέσο χρήστη site που θα σας φέρει σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του διαστήματος. Φροντίστε μόνο πριν το επισκεφθείτε να ενεργοποιήσετε το Pop up blocker σας!

Free Online Games

Ποιός είπε ότι για να ευχαριστηθείτε ώρες ατελείωτου gaming στο Internet θα πρέπει να πληρώσετε; Δεκάδες site προσφέρουν δωρεάν παλιά και καινούργια παιχνίδια που υπόσχονται να σας κρατήσουν για αρκετές ώρες κολλημένους στην οθόνη σας. Σε αυτήν την λίστα μπορείτε να δείτε τα πιο γνωστά και να τα παίξετε κάνοντας κλικ πάνω τους. Προσοχή: Τα περισσότερα από αυτά είναι ΑΚΡΩΣ εθιστικά. Εμείς σας προειδοποιήσαμε...

Ξεχωρίσαμε το Desktop TD, ένα παιχνίδι στρατηγικής στο οποίο πρέπει αν υπερασπιστείτε το γραφείο σας απέναντι στους εξωγήινους και όλα τα παιχνίδια της YetiSports με ήρωες κάτι αξιαγάπητους πιγκουΐνους και ένα γιέτι (για να τα παίξετε πρέπει να κάνετε πρώτα δωρεάν εγγραφή στο site). Για τους λάτρεις των κλασσικών arcades υπάρχει το Classic Arcade Games, στο οποίο θα βρείτε πολλά παλιά και αγαπημένα παιχνίδια, όπως pac man, street fighter, space invaders κτλ. Μερικά ακόμα ελκυστικά site με free games είναι το Addicting Games (δοκιμάστε να παίξετε τα παιχνίδια Learn to Fly, Crimson Room, Orange Room και Bubble Spinner και θα μας θυμηθείτε), το Candystand.com με μια πληθώρα από flash games όλων των κατηγοριών καθώς και το popcap.com , στο οποίο μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν παιχνίδια για τον υπολογιστή σας. Must επίσης, για ατελείωτες ώρες παιχνιδιού το εθιστικό Dicewars , μία έξυπνη παραλλαγή του γνωστού σε όλους μας Risk, το 3D Missile, στο οποίο χειρίζεστε έναν πύραυλο μέσα από πολλά εμπόδια, το ZWOK ένα multiplayer game με... σκουλήκια, το Disorientation (προσοχή! Ζαλίζει!) και φυσικά το απόλυτο site για Multiplayer games Omgpop στο οποίο συναγωνίζεστε σε πραγματικό χρόνο παίκτες από όλον τον κόσμο.

Αν όμως θέλετε πραγματικά να ζήσετε την εμπειρία των online παιχνιδιών με πολλούς παίκτες τότε συστήνουμε ανεπιφύλακτα τα λεγόμενα Free RPG games. Πρόκειται για παιχνίδια που κινούνται στα χνάρια του δημοφιλούς World Of Warcraft, με την μόνη διαφορά ότι είναι εντελώς δωρεάν προς εγκατάσταση. Αν λοιπόν καταφέρατε και πήρατε τους κωδικούς του Administrator που βρίσκεται σε άδεια και έχετε πλήρη πρόσβαση στον υπολογιστή σας από την δουλειά, σας προτείνουμε να εγκαταστήσετε τα εξής:

Atlantica Online

Από τα πιο διαδεδομένα online rpg games στα χνάρια του Final Fantasy. Kύριο στοιχείο που το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα είναι πως οι μάχες εξελίσσονται σε γύρους. Πρόκειται για  ένα mmo με στοιχεία που έχουν τα σύγχρονα free to play παιχνίδια, ενώ από γραφικής απόψεως είναι ικανοποιητικόΚινηθείτε σε μαγικούς κόσμους, χτίστε το δικό σας στυλ μάχης και ανεβείτε evel ανάλογα με την εμπειρία και την τακτική σας. Το παιχνίδι τα έχει όλα: Quests που μπορείτε να τερματίσετε, player vs. player τουρνουά με πολλά δώρα, τα οποία μπορείτε και να παρακολουθήσετε αν δεν θέλετε να συμμετάσχετε, πόλεις που μπορείτε να κατακτήσετε, ενώ υπάρχει και ελληνικός Server με το όνομα Macedon, όπου διοργανώνονται ελληνικα guilds με το όνομα Hellas! Μοναδικό αρνητικό ο μεγάλος χώρος που πιάνει στον σκληρό (6 giga εγκατάσταση και 2 giga ο client)

Gekkeiju Online

Σε ένα περιβάλλον βγαλμένο απευθείας από το μαγικό κόσμο των fantasy novels, οδηγείτε τον ήρωά σας με τα manga χαρακτηριστικά, σε περιπέτειες που ποικίλλουν από μάχες και πολέμους μέχρι spell casting, εβδομαδιαία τουρνουά player vs. Player και… γάμους με άλλους παίκτες. Ανεπτυγμένο από μια μη κερδοσκοπική, ανεξάρτητη εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, το παιχνίδι εμπλουτίζεται συχνότατα με νέα features –μερικά από τα οποία πρωτοποριακά για τα RPGs, όπως ο καιρός, οι εναλλαγές του οποίου επηρεάζουν σοβαρά το gameplay, ή η δυνατότητα ενοικίασης σπιτιού και οι διαφορετικές επιλογές διακόσμησής του–, ο τρισδιάστατος εικονικός κόσμος μεγαλώνει συνεχώς, με νέες προσθήκες, ενώ πολλά στοιχεία των βασισμένων σε κείμενο παιχνιδιών MUD (multi user dungeon) ενσωματώνονται για πρώτη φορά σε role playing game.

Anarchy Online

Ένα από τα λίγα MMORPG που εκτυλίσσεται σε περιβάλλον επιστημονικής φαντασίας –η χρονιά κατά την οποία ξεκινά η ιστορία είναι το 29482. Τα μαχόμενα στρατόπεδα είναι η εταιρεία κολοσσός Omni-Tek, και η επαναστατημένη εργατική τάξη, οι Clans, που μάχονται για τον έλεγχο του Rubi-Ka, του πλανήτη που αποτελεί τη μοναδική στο σύμπαν πηγή της φανταστικής ουσίας notum, που χρησιμοποιείται ευρύτατα στη νανοτεχνολογία. Ο χαρακτήρας σας μπορεί να ανήκει σε κάποια από τις τέσσερις φυλές που κατοικούν τον πλανήτη, ενώ στη συνέχεια το character creation tool σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του, καθώς και ένα από τα 14 επαγέλματα, καθένα από τα οποία σας δίνει διαφορετικές δυνατότητες και χαρακτηριστικά. Το παιχνίδι ξεκίνησε με μηναιία συνδρομή, ενώ τώρα διατίθεται εντελώς δωρεάν -απαιτεί βέβαια το download ενός client για να παίξετε.

Rappelz Online

Ακόμα ένα MMORPG game στο οποίο μπορείτε να χειριστείτε τρία είδη παιχτών: πολεμιστές με σπαθιά, summoners και asura. Ο κάθε παίχτης μπορεί να έχει και από ένα pet, ενώ υπάρχουν και διαθέσιμα όπλα ανάλογα το επίπεδο που βρίσκεστε. Αυτά μπορείτε να τα αγοράσετε ή να τα βρείτε στους χάρτες του παιχνιδιού. Τον παίχτη σας μπορείτε να εξοπλίσετε με όπλα, πανοπλίες, ασπίδες, κάπα, παπούτσια, δαχτυλίδια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, ενώ ο χάρτης του παιχνιδιού είναι πραγματικά τεράστιος. Όπως και στα άλλα παιχνίδια έτσι και εδώ, υπάρχουν πολλές αποστολές (quests) που μπορείτε να φέρετε σε πέρας κερδίζοντας πόντους. Και εδώ υπάρχει ελληνικός server με το όνομα Tortus, οπότε αναζητήστε τον αν αποφασίσετε να ασχοληθείτε με το παιχνίδι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v