Τένις: Πού και με πόσα θα παίξετε

Για όσους βαρέθηκαν τα γυμναστήρια αλλά όχι τη γυμναστική, το Τένις αποτελεί την ιδανική επιλογή. Δείτε εναν οδηγό με τα καλύτερα clubs της Αθήνας, μάθετε τι προσφέρουν και σε ποια τιμή και... απομυθοποιήστε το ”άθλημα της ελίτ”.
Τένις: Πού και με πόσα θα παίξετε

Για χρόνια παρεξηγημένο ως ”άθλημα των ελίτ”, το τένις λαμβάνει, τα τελευταία χρόνια, την αναγνώριση που του αξίζει και παίρνει, μέσω αυτής, την εκδίκησή του συγκεντρώνοντας ολοένα και περισσότερους φανατικούς οπαδούς.

Συνδυάζοντας την άσκηση με την ψυχαγωγία, το τένις αποτελεί το ιδανικό άθλημα για κάθε φύλο και ηλικιακή ομάδα. Αερόβια άσκηση, που απαιτεί συγχρόνως δύναμη και ταχύτητα, ασκεί όλο το σώμα και ”καίει” 400- 600 θερμίδες την ώρα, είναι ιδανικό για όσους θέλουν να γυμναστούν μακριά από τους τέσσερις τοίχους του γυμναστηρίου, και ταυτόχρονα να διασκεδάσουν.

Είτε, λοιπόν, αναζητάτε έναν καλό λόγο να ξεκολλήσετε από τον καναπέ και να γυμναστείτε αποτελεσματικά, είτε απλά θέλετε να περάσετε μερικές ευχάριστες ώρες με φίλους, επιλέξτε μια καλή ρακέτα, φορέστε κατάλληλα παπούτσια και επισκεφθείτε κάποιο από τα clubs που επιλέξαμε για εσάς. Το πιθανότερο είναι πως δε θα μείνετε στην πρώτη επίσκεψη.

Athens Tennis Academy

Από τις πιο οργανωμένες Ακαδημίες Τένις στην Αθήνα είναι το Athens Tennis Academy. Οι εγκαταστάσεις του θα εμπνεύσουν και τους πιο διστακτικούς στο άθλημα, αφού στεγάζεται στο Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης, στο Μαρούσι, και διαθέτει επιφάνειες επαγγελματικού επιπέδου Decoturf II.

Επιπλέον, τα προγράμματα της Ακαδημίας λαμβάνουν χώρα σύμφωνα με τα πρότυπα της International Tennis Federation, προσαρμοσμένα όμως στην ελληνική πραγματικότητα, και ανταποκρίνονται σε κάθε κατηγορία και επίπεδο του ενδιαφερομένου.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα Mini Tennis έχει δημιουργηθεί για παιδιά ηλικίας 5 με 8 ετών, περιλαμβάνει 2 ώρες προπόνησης, το Σάββατο και την Κυριακή, σε γκρουπ 5-6 παιδιών ανά προπονητή. Το κόστος του προγράμματος είναι 165 ευρώ το τρίμηνο και με την εγγραφή δίνεται δώρο η ρακέτα.

Το Pre Competition ανταποκρίνεται σε ηλικίες 9 με 11 ετών, περιλαμβάνει 2 με 3 ώρες την εβδομάδα προπόνηση στο τένις και 1 με 2 ώρες γυμναστική. Για εντατικά μαθήματα οι τιμές είναι στα 345 ευρώ το τρίμηνο και για τα βασικά 195 ευρώ το τρίμηνο.

Το πρόγραμμα Competition Junior αφορά εφήβους, 12 έως 14 ετών για προπόνηση υψηλού επιπέδου, το οποίο με 5 ώρες την εβδομάδα είναι στα 190 ευρώ το μήνα, και 14 με 16 ετών για ειδική προπόνηση ανταγωνισμού, που με 9 ώρες προπόνησης την εβδομάδα είναι στα 290 ευρώ το μήνα.

Υπάρχει επίσης το πρόγραμμα Pro Tennis για επαγγελματίες αθλητές και το Fun Tennis για έφηβους και ενήλικες που βλέπουν το άθλημα περισσότερο σα μέσο εκγύμνασης και διασκέδασης. Οι τιμές εδώ για 2 ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα ξεκινούν από 700 ευρώ για ετήσιο πρόγραμμα, 390 ευρώ για εξάμηνο, 220 ευρώ για τρίμηνο και 80 ευρώ για μηνιαίο.

Τέλος, για αυτούς που νιώθουν πάντα νέοι, προπονητικά μαθήματα προσφέρονται και στο πρόγραμμα Club 50+, με 2 ώρες προπόνησης την εβδομάδα και τιμές που κυμαίνονται σύμφωνα με το επίπεδο του αθλητή.

Κλείνοντας θα πρέπει να σημειώσουμε πως στο Athens Tennis Academy μπορεί κανείς να παρακολουθήσει και ιδιαίτερα μαθήματα τένις με κόστος 30 ευρώ την ώρα, καθώς και να κλείσει κάποιο γήπεδο για προσωπική του χρήση με κόστος ενοικίασης 13 ευρώ την ώρα, και 5 ευρώ επιπλέον την ώρα για τη χρήση των προβολέων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site της ακαδημίες ή τηλεφωνήστε στη γραμματεία στο 210 68 57 917, καθημερινά 17:00 με 22:00.

Όμιλος Αντισφαίρισης Αθηνών

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας, είναι ο μακροβιότερος, πολυπληθέστερος και πολυνίκης, όμιλος τένις στην Αθήνα, αφού η ίδρυσή του χρονολογείται το 1895. Ένα χρόνο μετά μάλιστα, στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες, φιλοξενήθηκε εκεί το άθλημα της αντισφαίρισης.

Στις πλούσιες εγκαταστάσεις του ομίλου θα βρει κανείς 11 γήπεδα τένις εκ των οποίων τα 6 είναι χωμάτινα και χρησιμοποιούνται από τα μέλη του ομίλου και τα υπόλοιπα διαθέτουν δάπεδο Green Set, στα οποία αθλούνται οι σχολές αντισφαίρισης ή παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα.

Για τους λάτρεις της τοιχοσφαίρισης, υπάρχουν επίσης 3 γήπεδα squash, σε κανονικές διαστάσεις και κάποια από αυτά έχουν εξέδρες χωρητικότητας 150 ατόμων.

Οι τιμές στο Όμιλο Αντισφαίρισης έχουν ως εξής. Ένα νέο μέλος, ηλικίας άνω των 30, υποχρεούται να πληρώσει 1.400 ευρώ για την εγγραφή, ενώ για τους κάτω των 30 η εγγραφή είναι στα 700 ευρώ. Η ετήσια συνδρομή είναι 660 ευρώ και μπορεί να καταβληθεί σε 2 εξαμηνιαίες δόσεις.

Πληρώνοντας αυτό το ποσό τα μέλη έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν όλες τις εγκαταστάσεις του ομίλου, εννοώντας όλα τα γήπεδα τένις και squash, το γυμναστήριο, τα αποδυτήρια, το εστιατόριο για τους ίδιος και τους προσκεκλημένους τους, το εντευκτήριο και την ταράτσα του, το κυλικείο, το χώρο της παιδικής χαράς, της στάθμευσης αυτοκινήτων και το υπαίθριο καθιστικό πολλαπλής χρήσης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site του Ομίλου ή καλέστε στα τηλέφωνα 210 92 32 872 και 210 92 15 630.

Politia Tennis Club

To Politia Tennis Club διαθέτει τις πλέον πολυτελείς αθλητικές εγκαταστάσεις τένις –και όχι μόνο- στην Αθήνα. Θα μπορούσε να πει κανείς μάλιστα πως με όλες αυτές τις κοινωνικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται εκεί, μόνο για εκγύμναση δεν χρησιμοποιούνται, αφού τα 18 στρέμματα, στα οποία εκτείνεται το Club, είναι τόσο οργανωμένα και φροντισμένα, για να καλύπτουν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού επισκέπτη, αθλητή ή μη.

Πιο συγκεκριμένα, οι εγκαταστάσεις του Politia Tennis Club περιλαμβάνουν 4 γήπεδα τένις με δάπεδο από γκαζόν και χαλαζιακή άμμο, γήπεδο squash, θερμαινόμενη πισίνα, γυμναστήριο, σάουνα, υδρομασάζ, αλλά και τμήματα πολεμικών τεχνών και καταστήματα αθλητικών ειδών.

Όσον αφορά το τένις, αν τελικά καταλήξετε με όλες αυτές τις παροχές να κάνετε τένις, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον προπονητή του Tennis Club, κ. Φώτη Βαζαίο, αλλά για ιδιαίτερα μαθήματα υπολογίστε περίπου 60 ευρώ για ένα 50λεπτο.

Για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να απευθυνθείτε στη γραμματεία του Politia Tennis Club στο 210 62 00 003 όπου θα σας δώσουν το τηλέφωνο του προπονητή, να επισκεφτείτε τις εγκαταστάσεις (Αριστοτέλους 18, Πολιτεία) για να σας μιλήσουν από κοντά για τις τιμές ή απλά να επισκεφτείτε το site.

Kwaba

Λειτουργικοί χώροι, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, προσωπική επαφή με τους πελάτες 24 ώρες το εικοσιτετράωρο είναι το τρίπτυχο της φιλοσοφίας του πολυχώρου Kwaba, στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Τέσσερα χωμάτινα γήπεδα τένις εθνικών προδιαγραφών, τρία γήπεδα με συνθετικό χόρτο 6ης γενιάς, δύο mini tennis, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 7x7, ένα υπερσύγχρονο γυμναστήριο 250 τετραγωνικών μέτρων, αποδυτήρια με lockers, γήπεδο beach tennis - volley και πισίνα είναι ο εντυπωσιακός απολογισμός των αθλητικών εγκαταστάσεων του Kwaba.

Οι παροχές, βέβαια, δεν περιορίζονται εδώ, αλλά περιλαμβάνουν κομμωτήριο Nicola’s Expressions, Fashion TV café-bar-restaurant και αντιπροσωπεία της κορυφαίας εταιρείας εξοπλισμού και ειδών τένις Babolat.

Η πρόταση του Kwaba φαίνεται να είναι η οικονομικότερη όλων, καθώς δεν απαιτείται εγγραφή ή ετήσια συνδρομή, ενώ το ιδιαίτερο μάθημα τένις για ένα ή δύο άτομα κοστίζει 30 ευρώ την ώρα. Αν μάλιστα συνυπολογίσετε και τη μίνι απόδραση από την πόλη –διότι αλλιώς είναι να προπονείστε κοντά στη φύση και αλλιώς υπό τους μελωδικούς θορύβους της κίνησης στην παρακείμενη λεωφόρο– το όλο ”πακέτο” μοιάζει εξαιρετικά δελεαστικό.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα 22990 24909 και 22990 24035.

Vari Sports Club

Μιλώντας για μίνι αποδράσεις εκτός πόλης, πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να συνδυάζατε το τερπνό μιας διαδρομής με θέα στο… απέραντο γαλάζιο μετά του ωφελίμου της άσκησης, και όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί να οδηγήσετε περισσότερο από τριάντα λεπτά;

Το εξαιρετικά οργανωμένο Vari Sports Club, στη γωνία της λεωφόρου Βάρης και της οδού Καλαμάτας, διαθέτει γήπεδο τένις επαγγελματικών προδιαγραφών, καθώς και δύο υπερσύγχρονα γήπεδα squash.

Οι υπόλοιπες παροχές του club περιλαμβάνουν θερμαινόμενη πισίνα, γήπεδο beach volley, internet café, spa, μασάζ, κομμωτήριο, σάουνα και solarium.

Οι τιμές για τη χρήση του γηπέδου με προπονητή είναι 35 ευρώ την ώρα από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και 30 ευρώ την ώρα από τις 5 έως τα μεσάνυχτα. Ειδική έκπτωση στις παραπάνω τιμές ισχύει για τα μέλη του γυμναστηρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε το 210 8990048.

Έλενα Μπούλια - Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v