Οnline dating: Αναζητώντας το (διαδικτυακό) έρωτα

Αναζητάτε κάποιον που να μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς με εσάς; Έναν καλό φίλο ή ακόμα... το έτερον σας ήμισυ; Αντί να πάρετε σβάρνα όλα τα μπαράκια, τις καφετέριες και τις κοινωνικές εκδηλώσεις προς αναζήτηση ”νέων προσώπων”, καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ, πάρτε αγκαλιά το laptop και ξεχυθείτε... στα chat rooms του internet.
Οnline dating: Αναζητώντας το (διαδικτυακό) έρωτα

της Έφης Ρουτζάκη

Οι ατέλειωτες ώρες στη δουλειά, το άγχος για καταξίωση στον εργασιακό χώρο, τα όποια προσωπικά προβλήματα και η -ψυχολογική κυρίως- κούραση σε συνδυασμό με την εξάντληση στο τέλος της ημέρας, απορροφούν όλη μας την ενέργεια και όρεξη για ”socialising”.

Οι κοινωνικές συνευρέσεις έχουν περιοριστεί στις απολύτως απαραίτητες, οι περισσότεροι από εμάς έχουν αποξενωθεί από γνωστούς και φίλους και η μοναξιά λικνίζεται ρυθμικά στο χορό της νίκης.

Οι συνευρέσεις στα πάλαι ποτέ καφενεία, στις πλατείες, στις γειτονιές αποτελούν πλέον ”είδος προς εξαφάνιση” με τα chat rooms και τα forums του διαδικτύου να έχουν καταλάβει τη θέση τους. Είναι πλέον γεγονός ότι οι γνωριμίες και κατ’ επέκταση η κοινωνικοποίηση, το προαναφερόμενο socialising, μέσω του διαδικτύου αποτελεί νέο κοινωνικό φαινόμενο.

Τη στιγμή που εσείς χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή και το ιντερνετ για τη δουλειά σας, για την ενημέρωση σας αναφορικά με τα δρώμενα ή για την αναζήτηση πληροφοριών, εκατοντάδες άλλοι το χρησιμοποιούν για τη δημιουργία νέων γνωριμιών.

Πώς; Μέσω συγκεκριμένων διαδικτυακών τόπων που προσφέρουν απλόχερα γνωριμίες με νέα άτομα και κατ’ επέκταση τη δημιουργία νέων φίλων, νέων σχέσεων.

Ποιοί όμως είναι αυτοί οι τόποι; Πώς λειτουργούν; Πώς μπορεί κάποιος να γίνει μέλος; Πώς πρέπει να λειτουργήσει και ποιοί φόβοι παραμονεύουν;

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Στο διαδίκτυο εκτός από τις ιστοσελίδες για πληροφορίες αναφορικά με το χρηματιστήριο, τις κινηματογραφικές προβολές, τα νέα, τις αγγελίες, την εύρεση εργασίας και ούτω καθεξής υπάρχουν και εκείνες για τη δημιουργία σχέσεων.

Είναι τα λεγόμενα chat rooms ή ακόμα και τα forum κοινωνικού προβληματισμού και συζήτησης. Θα μπορούσαμε να πούμε, ότι είναι ένα είδος νέων καφετεριών, νέων μπαρ, νέων χώρων μάζωξης των νέων.

Η χρήση τους; Απλή και ταυτόχρονα διασκεδαστική. Μπαίνεις στο site, χρησιμοποιείς ένα όνομα (ψευδώνυμο συνήθως) και...συνομιλείς με εκατοντάδες άτομα.

Η ανταλλαγή πληροφοριών γίνεται με ιδιαίτερη άνεση, χωρίς προκαταλήψεις και χωρίς ντροπές αφού το γεγονός ότι δεν σε βλέπει ο συνομιλητής και κυρίως λόγω του ότι δεν σε γνωρίζει στην πραγματικότητα, λειτουργεί ανασταλτικά σε οποιοδήποτε ενδοιασμό.

Στην αρχή, η προσέλκυση των νέων φίλων γινόταν αποκλειστικά και μόνο βάσει του ονόματος του χρήστη. Τώρα πια όμως ο κάθε χρήστης μπορεί να δημιουργήσει το δικό του προφίλ, βάζοντας φωτογραφίες (είτε προσωπικές είτε της επιλογής του), παραθέτοντας προσωπικά του στοιχεία, όπως η ηλικία, το ύψος, το χρώμα ματιών και μαλλιών, τα ενδιαφέροντά του ή ακόμα προβάλλοντας και αυτοσχέδια βίντεο με πρωταγωνιστή τον ίδιο ή κάποιο φιλικό του πρόσωπο.

Για να γίνει κάποιος μέλος, το μόνο που χρειάζεται είναι σύνδεση στο διαδίκτυο και...καλή διάθεση. Όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους.

Το in2life σας δίνει κάποιες συμβουλές όσον αφορά στη δημιουργία του προφίλ σας και τί θα πρέπει να αποφύγετε.

Καλό θα ήταν στο όνομα ή ψευδωνυμό σας χρησιμοποιήσετε κάτι απλό και να αποφύγετε στοιχεία που μπορεί να απομακρύνουν τους όποιους ενδιαφερόμενους. Για παράδειγμα το apelpismenos35, θα ηχήσει μάλλον αρνητικά σε κάποια κοπέλα με την οποία είναι πιθανό να έχετε στην πραγματικότητα πολλά κοινά στοιχεία.

Επιπλέον καλό θα ήταν να αποφύγετε τα όποια ψέμματα αναφορικά με την εμφάνισή σας, καθώς είναι πολύ πιθανό μια γνωριμία να εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω.

Σκεφτείτε λοιπόν την αντίδραση του συνομιλητή σας όταν συναντηθείτε και εμφανιστείτε 1,50 αντί για 1,82, με μαύρα μάτια αντί για πράσινα ή φαλακρός αντί με μαλλιά (βασικός προβληματισμός των αντρών). Δεν είναι ό,τι καλύτερο. Συμφωνείτε;

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πείτε και τα πάντα για την προσωπική σας ζωή, όπως το πού μένετε, πού εργάζεστε, το τηλέφωνό σας κλπ. Μην ξεχνάτε. Παν μέτρον άριστον!

Δώστε γενικές πληροφορίες για το άτομο σας, συνομιλήστε αρκετές φορές με το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει, τσεκάρετε τις απαντήσεις που σας δίνει (όσοι ψεύδονται δεν θυμούνται τί ακριβώς έχουν πει και πέφτουν σε αντιφάσεις) και όταν νιώσετε έτοιμος/η δώστε κάποιο ραντεβού.

Σε περίπτωση λοιπόν που όλα πάνε κατ’ ευχήν (μέσα από την καρδιά μας), καλό θα ήταν να δώσετε ραντεβού σε κάποιο δημόσιο χώρο, έτσι ώστε αν κάποια στιγμή νιώσετε άβολα ή συμβεί κάτι που σας ενοχλήσει να μπορέσετε να φύγετε.

Μην ξεχνάτε τέλος ότι το διαδίκτυο είναι ένας χώρος όπου ο οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση και το ποιόν του καθενός είναι δύσκολο να αναγνωριστεί. Αλλωστε δεν είναι λίγα τα περιστατικά όπου έχουν αναφερθεί βιασμοί ή ακόμα και εξαφανίσεις ατόμων μετά τη συνάντηση με κάποιον που γνώρισαν στο διαδίκτυο.

Καλό λοιπόν θα ήταν όταν έρθει η στιγμή να συναντηθείτε με εκείνον ή εκείνη που έχει κλέψει την καρδιά και τη σκέψη σας, να πάρετε μαζί σας και κάποιο φιλικό σας πρόσωπο ή τουλάχιστον να ενημερώσετε για το πού θα πάτε και το πότε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v