Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ 2007

Η ευρωπαϊκή γιορτή του καλλιτεχνικού πατινάζ είναι ακόμη μια φορά πιστή στο ραντεβού της. Φέτος είναι η σειρά της Βαρσοβίας να φιλοξενήσει τους αθλητές που έχουν σαν σκοπό τους να κατακτήσουν την κορυφή της Ευρώπης.
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ 2007

Το καλλιτεχνικό πατινάζ το γνωρίζουμε στην Ελλάδα χάρη στις μεταδόσεις της δημόσιας τηλεόρασης την αγάπη και το πάθος του Αλέξη Κωστάλα.

Η ευρωπαϊκή γιορτή του καλλιτεχνικού πατινάζ είναι ακόμη μια φορά πιστή στο ραντεβού της. Φέτος είναι η σειρά της Βαρσοβίας να φιλοξενήσει τους αθλητές που έχουν σαν σκοπό τους να κατακτήσουν την κορυφή της Ευρώπης.

Στην πρωτεύουσα της Πολωνίας αθλητές από σχεδόν όλες τις χώρες τις Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό πάνω στην παγοπίστα κάνοντας άλματα και χορευτικές κινήσεις που θα μας εντυπωσιάσουν.

Το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα προβλέπεται ιδιαίτερα αμφίρροπο και συναρπαστικό καθώς θα απουσιάσουν σχεδόν όλοι οι νικητές των προηγούμενων πρωταθλημάτων και έτσι θα υπάρξει χώρος για να αναδειχθούν νέοι αστέρες σε ένα άθλημα που παντού έχει τόσο πιστούς φίλους που φτάνουν σε σημείο να τους ακολουθούν για να τους υποστηρίξουν και να τους θαυμάσουν σε όποιο χώρα και αν αγωνίζονται.

Πρόκειται για ένα πολύ πολιτισμένο άθλημα και εντυπωσιάζει το γεγονός πως όλοι οι φίλοι του καλλιτεχνικού πατινάζ ανεξάρτητα από την προσωπική τους προτίμηση σε κάθε αθλητή ή ζευγάρι είναι ενθουσιώδεις με όλες τις προσπάθειες των αγωνιζόμενων.

Αγαπημένο σημείο κάθε event καλλιτεχνικού πατινάζ είναι η τελετή λήξης, που γίνεται παραδοσιακά την Κυριακή το μεσημέρι, είναι το εορταστικό gala όπου όλοι οι νικητές ανά κατηγορία, ανδρών, γυναικών, ζευγαριών και χορού στον πάγο δίνουν ένα ρεσιτάλ από τις καλύτερες κινήσεις τους απαλλαγμένοι πια από το άγχος του πρωταθλήματος.

Έτσι μην χάσετε την ευκαιρία ,αν δεν βρεθείτε στην Πολωνική πρωτεύουσα, να απολαύσετε όλη την βδομάδα από την τηλεόραση τους ήρωες με τα πέδιλα και τις περίεργες ενδυμασίες να κάνουν axel, toe loop, Lutz και άλλες απίθανες χορευτικές κινήσεις στο ρυθμό της μουσικής.

το πρόγραμμα ξεκινάει την Τρίτη με το σύντομο πρόγραμμα των ζευγαριών και συνεχίζεται την επόμενη μέρα με το σύντομο πρόγραμμα (αγώνας κατάταξης με βάση συγκεκριμένες κινήσεις για όλους τους διαγωνιζόμενους, όχι μεγαλύτερης διάρκειας από 2 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα) των ανδρών και το ελεύθερο πρόγραμμα των ζευγαριών.

Την Πέμπτη θα γίνει το ελεύθερο πρόγραμμα των ανδρών, καθώς και το αυθεντικό πρόγραμμα για τον χορό στον πάγο. Την Παρασκευή υπάρχει το σύντομο πρόγραμμα των γυναικών και το ελεύθερο πρόγραμμα του χορού στον πάγο. Τέλος, το Σάββατο, τελευταία ημέρα του αγωνιστικού προγράμματος δεσπόζει το ελεύθερο πρόγραμμα των γυναικών.

Οι μεταδόσεις ξεκινούν στις 20:15 την Τρίτη, στις 20.00 την Τετάρτη και την Πέμπτη και στις 19.20 την Παρασκευή. Οι αγώνες του Σαββάτου θα μεταδοθούν σε μαγνητοσκόπηση το βράδυ, ενώ το gala είναι προγραμματισμένο για τις 14.00 το μεσημέρι της Κυριακής.

Γιώργος Γαλάνης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v