Σαββατιάτικο καφεδάκι στο αθηναϊκό κέντρο

Πέντε υπέροχες ανοιξιάτικες ιδέες για καφέ – που θα καταλήξει σε brunch, μπύρες, κοκτέιλ και μουσικά lives – στο αθηναϊκό κέντρο.
Σαββατιάτικο καφεδάκι στο αθηναϊκό κέντρο

Κυδαθηναίων
Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας 2, Πλάκα, τηλ.: 210 3232340

Βρίσκεται σε μία από τις πιο γραφικές και πολύβουες πλατείες του κέντρου, στην καρδιά της Πλάκας, αλλά έχει και μια κρυμμένη αυλίτσα χάρμα οφθαλμών. Το πράσινο «ντύνει» το πάτωμα σκακιέρα και στα τραπεζάκια έρχονται καφεδάκια για να τα απολαύσουμε σε ήσυχο περιβάλλον με τζαζ υπόκρουση. Αν πεινάσουμε, το γυρίζουμε σε ρακές με ελληνικά μεζεδάκια και αράζουμε Πλάκα… ως το βράδυ.

Underdog
Ηρακλειδών 8, Θησείο, τηλ: 21 3036 5393

Ήρθε για να μείνει στην πιάτσα του Θησείου και να γίνει η πιο μοντέρνα urban νότα του. Το Underdog είναι παντός καιρού, αφού διαθέτει και ωραιότατη πίσω αυλίτσα, εκτός από τον βιομηχανικό εσωτερικό του χώρο που χωρίζεται σε διάφορα επίπεδα. Ο καφές είναι απολαυστικός και μυρωδάτος, φτιαγμένος από βραβευμένους barristi, ενώ τα Σάββατα απολαμβάνουμε μαζί και brunch – ωραιότατα τα pancakes, οι ομελέτες, οι σαλάτες και τα σαντουιτσάκια όπως το ελληνικό μπουρίτο και το κροκ μαντάμ. Για καφέ και brunch υπολογίστε περί τα 10€.

Tazza
Πετράκη 5, Σύνταγμα, τηλ: 2103311999

Ένα γλυκύτατο μυστικό του κέντρου, το Tazza είναι ένα all day στέκι για καφέ, κρασί και ποτό στο πλακόστρωτο της Πετράκη, μια ανάσα από το Σύνταγμα. Τα vintage διακοσμητικά και τα λαμπατέρ που ξεφυτρώνουν ανάμεσα στα τραπέζια του δίνουν μια παριζιάνικη, θεατρική ατμόσφαιρα που παίζει με το ρετρό και το μοντέρνο. Εδώ απολαμβάνουμε πρωινό μαζί με τον καφέ μας, αλλά και πλατό αλλαντικών ή τυριών αργότερα μαζί με το κρασί. Αν πεινάτε περισσότερο, θα βρείτε ένα μενού μεσογειακής κουζίνας, χωρίς να λείπουν τα κλασικά burgers και οι υγιεινές σαλάτες.

Ath.Er
Αθηνάς 1 και Ερμού, τηλ: 21 0322 6897

Αν το σαββατιάτικο καφεδάκι σας θέλετε να συνδυάζεται απαραιτήτως με θέα, είναι ώρα να ανακαλύψετε τη νέα ταράτσα-αποκάλυψη στο κέντρο. Το Ath.Er, στη γωνία Αθηνάς και Ερμού, απέναντι από την πλατεία Μοναστηρακίου, εγκαινίασε πρόσφατα τον χώρο της ταράτσας του και σερβίρει δροσιστικά καφεδάκια με σούπερ θέα στην Ακρόπολη και την παλιά Αθήνα. Συνδυάζουμε με ωραίες ομελέτες για πρωινό και αργότερα ζουμερά burgers.

Metz
Μάρκου Μουσούρου 63, Μετς, τηλ: 2107515557

All day στέκι για καφέ, ποτά και κοκτέιλ, το Metz άνοιξε στην ομώνυμη συνοικία τον τελευταίο χρόνο και πλέον απλώνει και τραπεζάκια απέναντι στο… «ξέφωτο» της Μουσούρου, του πιο αρχοντικού, μποέμ και ήρεμου δρόμου του Μετς. Σημειώστε ότι στον ατμοσφαιρικό εσωτερικό του χώρο, φιλοξενούνται συχνά jazz lives – κάθε Τρίτη βράδυ για παράδειγμα θα πετύχετε bop session και Jam με σαξόφωνο, κιθάρα, πιάνο, κοντραμπάσο και τύμπανα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v