Πέντε ιδέες για κοπάνα από τη δουλειά

Προτάσεις και ιδέες καθημερινής αποσυμφόρησης από τη μιζέρια της δουλειάς, με αναγκαστική…. άδεια και κοπάνα για καλό σκοπό!
Πέντε ιδέες για κοπάνα από τη δουλειά

Υπάρχουν περίοδοι που νιώθετε να πνίγεστε στις απαιτήσεις της δουλειάς. Φορές που λέτε θα τα βροντήξω όλα και θα τους πάρει ο διάολος. Και μετά θα φύγω.

Χαλαρώστε λίγο, μην το κάνετε. Σκεφτείτε το καλά, εναλλακτικές υπάρχουν.

Και λέγονται αναγκαστικές «κοπάνες». Είναι εκείνες οι ημέρες που το «πιστόλι» στο γραφείο κρίνεται αναγκαίο. Μια ξαφνική ασθένεια ίσως. Μια αδιαθεσία. Μια έκτακτη ανάγκη η οποία σας υποχρεώνει να απουσιάσετε.

Και όταν το καταφέρετε, τότε τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε αυτήν την αναγκαστική όμως πέρα για πέρα αναζωογονητική μονοήμερη κοπάνα είναι άκρως ελκυστικά.

Όπως οι παρακάτω πέντε προτάσεις για ενήλικες «μαθητές» που έφτασαν ως εδώ.

Τα (πρώτα) μπάνια του λαού



Ο καιρός θυμίζει καλοκαίρι. Οι παραλίες της Αττικής είναι – προς το παρόν – άδειες από την κοσμοπλημμύρα του Σαββατοκύριακου και το καλύτερο; Δεν είναι καν Σαββατοκύριακο. Θέλετε και άλλες αφορμές για να την κάνετε με ελαφρά προς… παραλία; Αν θέλετε κοντινές λύσεις, τότε ιδανικές για «τσακ – μπαμ» βουτιά είναι οι παραλίες του Αλίμου, του Πειραιά, μέχρι και της Βουλιαγμένης, όπως τα Λουτρά Αλίμου, ο Αστέρας Γλυφάδας, το Καβούρι και τα Λιμανάκια. Είναι επίσης προσβάσιμες με τραμ ή λεωφορείο σε περίπτωση που δεν ψήνεστε να πάρετε αυτοκίνητο.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς θα πάτε στις παραλίες της Αττικής χωρίς ΙΧ  

Καφεΐνη + βιταμίνη D + ενδορφίνες



Μεταφράζουμε την παραπάνω εξίσωση για όσους δεν κατέχουν τις επιστημονικές έννοιες: καφεδάκι, ήλιος και βόλτα. Οι πρώτες ανοιξιάτικες λιακάδες είναι επιτέλους εδώ κι εσείς αφού την… κοπανήσετε πρέπει να τις γιορτάσετε όπως τους αρμόζει. Επιλογές; Μπόλικες! Σημειώνετε; Βόλτες Κολωνάκι και καφεδάκι στη Δεξαμενή/Σουλάτσο στην Πανεπιστημίου για χάζεμα βιβλίων και καφές στο Ιλίου Μέλαθρον aka Νομισματικό Μουσείο aka σούπερ κήπος/βόλτα στο Άλσος Παπάγου και άραγμα στο Piu Verde/βόλτες στο Μοναστηράκι, κατεύθυνση προς Αρχαία Αγορά και πλακιώτικο καφεδάκι στην Κλεψύδρα.

Διαβάστε επίσης: Καφές στη λιακάδα: 7 βόλτες στον αθηναϊκό ήλιο

Μαριδάκι με θέα θάλασσα



Ή καλαμαράκια. Ή γαρίδες. Ή χταποδάκι ξιδάτο. Ή γαύρο μαρινάτο. Τελοσπάντων, το πιάσατε το νόημα. Βουρ για παραλιακούς ψαρομεζέδες με ουζάκι, στα τραπεζάκια εκείνα που βγαίνουν αυθάδικα αυτόν τον καιρό πλάι στο κύμα σε κατά τόπους ψαροταβέρνες της αττικής ακτογραμμής. Ο Ξυπόλητος, στη Λούτσα, για παράδειγμα, απλώνει τα τραπεζάκια του ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα και είναι ταμάμ για τσούγκρισμα ουζακίων, ενώ το μπαλκονάκι του Φύκι Φύκι, στο Πόρτο Ράφτη, απολαμβάνει τέλεια θέα στη θάλασσα. Το ίδιο και τα τραπεζάκια στον Φάρο, στην παραλία του Μαραθώνα, όπου καταφθάνουν μεταξύ άλλων εξαιρετικά θαλασσομεζεδάκια φρέσκα και λαχταριστά.

Διαβάστε επίσης: 6 ταβερνάκια… αφορμή για ανοιξιάτικη εκδρομή

Η κοπάνα της φαμίλιας



Καταμεσής της εβδομάδας, τα πιτσιρίκια δικαιούνται μια μέρα κοπάνας (μαζί σας) για να περάσουν ξέγνοιαστες στιγμές. Κι εσείς οφείλετε να τους τη «δώσετε» με τη συγκατάθεσή σας για να περάσετε λίγο έξτρα διασκεδαστικό χρόνο μαζί τους. Πώς; Μα στη χαρά του παιδιού, το Λούνα Παρκ, το οποίο σημειωτέων ελέω καθημερινής θα είναι σαφώς πιο «χαλαρό» δίνοντάς τους την ευκαιρία να παίξουν τα αγαπημένα τους συγκρουόμενα (ή οτιδήποτε άλλο θέλουν) χωρίς αναμονή. Το Allou Fun park στον Κηφισό, τα Αηδονάκια στο Μαρούσι και το Blanos Park στα Σπάτα είναι σούπερ επιλογές για παιχνίδι. Μάλιστα το τελευταίο βρίσκεται κοντά στις παραλίες της ανατολικής Αττικής (Ζούμπερι, Μάτι, Ραφήνα), γεγονός που σας δίνει μπόνους πλατσουρίσματα για τα μικρά.

Ζύθο οι μπύρες!



Η συνταγή για αυτήν την κοπάνα είναι απλή. Όσο και η ζύμωση λυκίσκου, μαγιάς και βύνης για να γεννηθεί μια αρωματική μπύρα. Θυμάστε τα σχολικά σας χρόνια με την αντροπαρέα; Ε, θα τα θυμηθείτε στα… γεράματα, μιας και το σήμα στους κολλητούς θα πέσει με συνθηματικό μήνυμα «φύγαμε για μπύρες μαλάκες». Και σε αυτήν την περίπτωση οι επιλογές που έχετε είναι μπόλικες. Δικές μας αγαπημένες η Lazy Bulldog στο Γκάζι και η Local στο Χαλάνδρι. Αμφότερες αυτές οι pub δίνουν σημασία στις «ψαγμένες» ετικέτες σε βαρέλια ή μπουκάλια, οι οποίες καλύπτουν κάθε μα κάθε γούστο: IPA, Lager, Pale Ale, Pils, Weiss, όρεξη να’χετε να δοκιμάζετε!

Cheers!

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v