Τέλεια μπαράκια με αυλή για να χαρούμε την άνοιξη

Οι πρώτες ζεστές βραδιές είναι επιτέλους εδώ, κι εμείς τις γιορτάζουμε τσουγκρίζοντας ποτάκια και κοκτέιλ σε τέσσερις υπέροχες αυλές του κέντρου.
Τέλεια μπαράκια με αυλή για να χαρούμε την άνοιξη
Fill the Bracket
Θερμοπυλών 41, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5205324

Στεγάζεται σε ένα κουκλίστικο νεοκλασικό από αυτά που κάνουν το Μεταξουργείο μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αθηναϊκές γειτονιές, κι έχει μια εξίσου υπέροχη αυλή που τιμήσαμε δεόντως πέρυσι το καλοκαίρι –και κάτι μας λέει πως θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι και φέτος. Στη λίστα με τα κοκτέιλ του περιλαμβάνονται δημιουργίες όπως το Last mango in Paris, με τεκίλα, μάνγκο, λάιμ, μέλι, και αψέντι.



Αν προτιμάτε το ποτό σας σκέτο, η λίστα των premium ποτών είναι εντυπωσιακή –με την έμφαση να δίνεται στο ουίσκι και το ρούμι. Η δε κουζίνα ξεφουρνίζει πεντανόστιμα burger και σάντουιτς όπως το pulled pork με σιγομαγειρεμένη χοιρινή ωμοπλάτη, σπιτική coleslaw και πίκλες, αλλά και φανταστικά pancakes και brownies. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Flamme Rouge
Τριπτολέμου 26, Γκάζι, τηλ.: 21 0347 3903



Θα ακουστεί υπερβολή, αλλά θα το πούμε: Μακράν η ωραιότερη αυλή στο Γκάζι, είναι χειροποίητη και στολισμένη με πολύχρωμες αιώρες και αφράτες μαξιλάρες επάνω σε καναπεδάκια φτιαγμένα από παλέτες. Το Flamme Rouge Cycle Café, όπως είναι ολόκληρο το όνομα αυτού του γλυκύτατου cafe-bar που αγαπά πολύ το πετάλι, ανοίγει από νωρίς για καφεδάκι, φτιάχνει και μια από τις ωραιότερες σπιτικές σανγκρίες που έχουμε πιει, παίζει δυνατά και στην κατηγορία των κοκτέιλ (οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 7-8€). Αν πεινάσετε, έχει και ωραία τσιμπολογήματα, και φοβερά χειροποίητα γλυκά –τα pancakes του είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο μόνα τους.

Τεχνοχώρος Φάμπρικα
Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 και Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός, τηλ.: 210 3411651



Στρωμένη με χαλικάκι σαν παλιό θερινό σινεμά, και φωτισμένη από μπλε κρεμαστές λάμπες, η χειροποίητη αυλίτσα ακριβώς απέναντι από τη Φάμπρικα μας θυμίζει τα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων. Δεν την αγαπάμε, όμως, μόνο γι’ αυτό –έχουμε κι άλλους λόγους, όπως τα καθαρά ποτά που μας σερβίρει σε ωραιότατες τιμές (από 6€), τα κοκτέιλ της που είναι κλασικά μεν ενδιαφέροντα δε (από 7€) και τη σπιτική πίτσα της που καίει καρδιές (από 5€). Προσθέστε σε αυτά ένα ανήσυχο εναλλασσόμενο πρόγραμμα που περιλαμβάνει από θεατρικές βραδιές και DJ sets μέχρι μπάρμπεκιου πάρτι, και έχετε κάθε λόγο να την κάνετε στέκι σας.

Κ8 Point
Ερμού 119 και Άστιγγος, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3315407



Στα όρια ανάμεσα στο Μοναστηράκι και το Θησείο, μερικά πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια ενώνονται μεταξύ τους με γεφυράκια, κήπους, κούνιες, κρυμμένες αυλές, και lounge μπαλκόνια με θέα Ακρόπολη για να συνθέσουν το all day café-bar-restaurant K8. Η διακόσμηση στο εσωτερικό είναι ίσως λίγο πιο «βαριά» και mainstream απ’ όσο θα θέλαμε, η αυλίτσα ανάμεσα στα κτίρια, όμως, είναι, όπως και όλα τα ταρατσο-μπαλκονάκια του, χάρμα οφθαλμών. Εδώ πιάνουμε τραπεζάκι στη λιακάδα από νωρίς το πρωί για καφέ, και αργότερα για ωραία, καθαρά ποτά (από 7€) και κοκτέιλ (από 9€) με τη φωτισμένη Ακρόπολη για φόντο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v