Πέντε café με ψαγμένες ποικιλίες στην Αθήνα

Πέντε specialty coffee shops στην Αθήνα γεμίζουν τον ουρανίσκο μας με γεύσεις και αρώματα από ποικιλίες Αιθιοπίας, Κολομβίας, Ινδονησίας και Ρουάντα.
Πέντε café με ψαγμένες ποικιλίες στην Αθήνα

Πάει αρκετός καιρός από τότε που στην Αθήνα με «μια φραπεδιά ήμασταν ντάξει ναουμ’». Πλέον ο καφές στα κατά τόπους στέκια γίνεται σοβαρή υπόθεση και οι μπαρίστα φτιάχνουν εκλεπτυσμένα αποστάγματα από ποικιλίες που αφήνουν στον ουρανίσκο του κόσμου τις γεύσεις και τα αρώματα.

Θέλετε να δοκιμάσετε κάτι παραπάνω από έναν απλό καφέ; Στις παρακάτω διευθύνσεις εγγυημένα θα δοκιμάσετε τις πιο ψαγμένες ποικιλίες και γεύσεις… καφεΐνης.

KUDU the Workshop
Βουτάδων 28, Αθήνα, τηλ: 21 0342 2850



Ένας πολυχώρος για τους λάτρεις του καφέ γεμίζει αρώματα την πλατεία του Κεραμεικού με τις δεκάδες ποικιλίες speciality coffee οι οποίες σερβίρονται στο μαγαζί: Kenya Muranga Gondo με αρώματα από κόκκινο φραγκοστάφυλο και ψημμένο κακάο, Colombia Finca Angello Grillo με αρώματα βατόμουρου και λουλουδιών και Colombia Alvaro με νότες από βερύκοκο και μάνγκο συγκαταλέγονται στις φρέσκιες αφίξεις.

Mind The Cup
Αιμιλίου Βεάκη 29, Περιστέρι, τηλ: 210 5776010



Εδώ το… αγαπάνε το φλιτζάνι – και το περιεχόμενό του – και αποδεικνύουν πως τα δυτικά προάστια ξέρουν από σωστό καφέ. Στο Mind the Cup αυτήν την περίοδο θα βρείτε τρεις εξαιρετικές ποικιλίες και blend από Κολομβία, μια με blend San joan, μία από μονοποικιλιακό της φάρμας Finca Tamana, και μία Finca Vilachlor με επεξεργασία honey process κατά την οποία ο καφές αποκτά «μελένια» γεύση.

Kaya
Βουλής 7 (εντός Στοάς Μπολάνη), τηλ: 2130284305



Χωμένο σε μια στοά πλησίον του Συντάγματος, το μικρούλι αυτό καφέ φτιάχνει έναν από τους καλύτερους και πιο οικονομικούς εσπρέσο της πόλης. Στο Kaya θα δοκιμάσετε αυτήν την περίοδο από εξειδικευμένους μπαρίστα εξαιρετικούς εσπρέσο από την Γουατεμάλα (Santa Rosa), την Αιθιοπία και τη Βραζιλία, με κοινό τους χαρακτηριστικό το πλούσιο σώμα, τις νότες σοκολάτας και μπαχαρικών. Η ποικιλία της Αιθιοπίας συγκεκριμένα που «παίζει» τώρα είναι πιο έντονα αρωματική από τις άλλες δύο.

The Underdog
Ηρακλειδών 8, Θησείο, τηλ: 213 0365393



Στον άνετο, μεγάλο χώρο του με τα τρία επίπεδα και την όμορφη αυλή, πέρα από σούπερ brunch δοκιμάζουμε εκλεκτές ποικιλίες που ανανεώνονται διαρκώς και πωλούνται (και) στο e-shop του. Αυτήν την περίοδο ξεχωρίζει η Ndundu AA από την Κένυα ποικιλίας SL 28 & 34 με αρώματα από ροζ γκρέιπφρουτ, ο αιθιοπικός Burtukana με νότες ανανά και ο κολομβιανός Astrid Medina ένας Caturra με αρώματα ροδάκινου και μήλου.

Nomad Roastery
Θουκυδίδου 3, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6851051



Χωμένο στο στενάκι της Θουκυδίδου στο Χαλάνδρι το Nomad σερβίρει 100% Arabica καφέδες, οι οποίοι αυτήν την περίοδο περιστρέφονται γύρω από την Ινδονησία, την Κολομβία και την Ρουάντα. Ο Red Burbon της Ρουάντα με γεύσεις μωβ φρούτων και αρώματα λεβάντας με επίγευση γλυκιάς σοκολάτας, ο μονοποικιλιακός από την Ινδονησία Sigarar Utang φέρνει τον ουρανίσκο νότες κερασιού και ροδάκινου, ενώ ο κολομβιανός Castillo, νότες κανέλλας, μήλου και τελείωμα κόκκινου κρασιού.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v