6 σούπερ μπαράκια για να πάμε πλατεία

Τα πρώτα ζεστά ανοιξιάτικα βράδια είναι εδώ, κι εμείς τα γιορτάζουμε πίνοντας κοκτέιλ σε τραπεζάκια που απλώνονται έξω, κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό.
6 σούπερ μπαράκια για να πάμε πλατεία
Στο Pop Up στην Πλατεία Νέας Σμύρνης
25ης Μαρτίου 13, Νέα Σμύρνη, τηλ: 2112137681

Το πρωτοαγαπήσαμε ως cocktail bar, είναι όμως πολλά περισσότερα απ’ αυτό: Βρίσκεται, κατ’ αρχάς, στις επάλξεις της πλατείας από νωρίς το πρωί, για τα πρώτα καφεδάκια της ημέρας. Έχει, επίσης, ένα ζωηρό και κεφάτο “Piso bar” που φιλοξενεί τα πιο πετυχημένα θεματικά πάρτι με guest DJs να παίζουν από house, techno, progressive και dub μέχρι reggae, hip hop, soul και funk. Μετά, υπάρχει βέβαια και το πιο χαλαρό και παρεΐστικο (και μεγαλύτερο) “Mprosta” και τα τραπεζάκια έξω, πάνω στην πλατεία.



Αν χρειάζεστε συστάσεις για τα κοκτέιλ του (οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 7€ και τις Πέμπτες στα 5€) δοκιμάστε τα First Kiss με τζιν, λικέρ πορτοκάλι, λάιμ και τόνκα, και Crusta με μείγμα από ρούμι και μπράντι μαζί με λικέρ πορτοκάλι, μαρασκίνο, λάιμ και bitters.

Στο Odori στην Πλατεία Κλαυθμώνος
Σκουλενίου 2, τηλ.: 210 3314674



Σας το συστήσαμε πριν από χρόνια ως την πρώτη βερμουτερία εν Αθήναις. Το πάντα ανήσυχο Odori (ξανα)ανανέωσε πρόσφατα τον κατάλογο με τα κοκτέιλ του, που εμπνέονται από την πόλη της καρδιάς μας, και περιλαμβάνουν δημιουργίες όπως το Cinematography, με bourbon, σιρόπι από σιμιγδάλι και βανίλια, γκαζόζα και βασιλικό, και το Until Dawn, με τεκίλα, βερμούτ και reduction μπίρας. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 9€. Απολαμβάνονται όλα τους σε τραπεζάκια έξω –όπου θα απολαύσετε και ωραίο καφέ και νόστιμα ιταλικά τσιμπολογήματα αν έρθετε από νωρίς. Τα Σαββατοκύριακα έχει και ένα σούπερ brunch.

Στο Geppetto στην πλατεία Βαρνάβα
Στίλπωνος 2, Παγκράτι, τηλ: 21 0752 5665



Αποτίει τον δικό του φόρο τιμής στον μπαμπά του Πινόκιο, όχι μόνο με το όνομά του, αλλά και με το ξύλο στη διακόσμηση και τις αναφορές στην παιδική μας ηλικία που κυριαρχούν στον όμορφο χώρο του. Βγάζει τραπεζάκια και έξω, στη σκιά της εντυπωσιακής φοινικιάς του, και ανοίγει από το πρωί για να μας σερβίρει σούπερ ψαγμένα καφεδάκια. Αργότερα, το γυρνάει σε κλασικά και δροσερά κοκτέιλ – δοκιμάστε την Paloma, οι φίλοι της τεκίλας θα μας θυμηθείτε, ενώ σερβίρει και ωραιότατη ροζ sangria. Οι μουσικές κινούνται σε chill out, jazz και ροκίζοντα μονοπάτια.

Στο Κλωστήριον στην Πλατεία Αυδή
Μυλλέρου 17 (Πλ. Αυδή), Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5248496



Στη γειτονιά του Μπλε Παπαγάλου, στην… αντίπερα ηλιόλουστη όχθη της πλατείας, απλώνει τα τραπεζάκια του το γλυκύτατο Κλωστήριο, που μας σερβίρει σούπερ καφεδάκια (από 2€) και νόστιμα τσιμπολογήματα, μέχρι να… απογευματιάσει και να το «γυρίσει» σε ωραιότατα κοκτέιλ και ποτά (στα 6€). Μας αρέσει εξίσου και ο εσωτερικός του χώρος, που έχει κρατήσει πολλές αναφορές στο παλιό κλωστήριο το οποίο όντως στεγαζόταν εδώ. Οι μουσικές του κινούνται σε funk, jazz και soul μονοπάτια.

Στην Αρbarόριζα στην Πλατεία Πλαστήρα
Πλατεία Πλαστήρα 10, Παγκράτι, τηλ: 210 7019530



Μπορεί να μην απλώνει τα τραπεζάκια της επάνω στην πλατεία, έχει όμως μια μεγάλη υπερυψωμένη αυλίτσα που την αγναντεύει από ψηλά, ό,τι πρέπει για τα πρώτα μας ανοιξιάτικα κοκτέιλ. Αυτά τα τελευταία, μάλιστα, εδώ φτιάχνονται με βάση ελληνικά αποστάγματα: Δοκιμάστε, ας πούμε, το Surprise με μαστίχα, κόκκινο κρασί και σοκολάτα, και το Bubblestar, με ούζο, τσιχλόφουσκα και αρμπαρόριζα. Οι τιμές τους είναι επίσης ωραιότατες: από 4,50€ μέχρι 7€. Εδώ θα πιάσετε τραπεζάκι από νωρίς για καφέ, ενώ αν πεινάσετε θα βρείτε και ωραιότατα τσιμπολογήματα.

Στο Sq. στην Πλατεία Ιερού Λόχου
Πραξιτέλους 43, κέντρο, τηλ.: 210 3210460



«Στην ποια;» σε ακούμε να ρωτάς. Το μπαράκι που μας σύστησε μια καινούρια πλατειούλα, εκεί που συναντιούνται η Πραξιτέλους και η Αγίου Μάρκου με την Ευριπίδου, συνεχίζει ακάθεκτο εδώ και χρόνια να απλώνει τα τραπεζάκια του και έξω, κάτω από τις φυλλωσιές, για να μας σερβίρει ωραίο καφεδάκι από τις 7.30 το πρωί, σούπερ burgers και λοιπά τσιμπολογήματα αργότερα, και ωραία κοκτέιλ από 8€ όσο παίρνει να βραδιάζει. Συχνά-πυκνά διοργανώνει θεματικές μουσικές βραδιές για χορό, με τη milonga και το swing να έχουν τελευταία την τιμητική τους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v