Τα πρώτα ποτά σε αθηναϊκές ταράτσες με θέα Ακρόπολη

Από τις πρώτες απολαύσεις που μας θυμίζουν ότι μπήκε η Άνοιξη είναι τα ποτά στις αθηναϊκές ταράτσες, με θέα τον Παρθενώνα.
Τα πρώτα ποτά σε αθηναϊκές ταράτσες με θέα Ακρόπολη
Ather 
Αθηνάς 1 και Ερμού, Μοναστηράκι, τηλ: 210 322 6897

Ετοιμαζόταν καιρό αυτό το γοητευτικό κτίριο στη γωνία της Ερμού και της Αθήνας, πάνω από το μετρό του Μοναστηρακίου. Και άξιζε τον κόπο η αναμονή, αφού πλέον έχει μεταμορφωθεί ολόκληρο σε all day café bar, και μάλιστα σε πολλά επίπεδα. Το αγαπημένο μας (μέχρι στιγμής) είναι το MS, ήτοι το πρώτο roof bar του μαγαζιού – θα ακολουθήσουν άλλες δύο ταράτσες σε διαφορετικά επίπεδα στο ίδιο κτίριο. Η θέα στην πλατεία και στην Ακρόπολη είναι φανταστική και άκρως… ινσταγκραμική, ενώ ο κατάλογος έχει κάτι για κάθε ώρα – από πρωινό και καφέδες μέχρι μεσογειακές γεύσεις, ποτά και κοκτέιλ.

Anglais
Κηρυκείου 6, Μοναστηράκι, τηλ.: 215 5601192

Βρίσκεται στον έκτο όρο ενός διατηρητέου, μια ανάσα από το Μοναστηράκι, με μια ταράτσα με ρετρό πλακάκια, παστέλ χρώματα και φυσικά σούπερ θέα στον Ιερό Βράχο και την Αρχαία Αγορά. Ο κατάλογος των κοκτέιλ κυμαίνεται στα 10-12€ - δοκιμάστε τα Captain Cook’s one με ρούμι, σιρόπι καραμέλας, λάιμ και passion fruit και το Crinoline με τζιν, φράουλα, λάιμ και τόνικ. Το απλό ποτό κοστίζει 8€.

Couleur Locale
Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ.: 216 7004917

Το ασανσέρ που κρύβεται στο βάθος της στοάς με τα παλαιοπωλεία στην οδού Νορμανού οδηγεί σε μία από τις αγαπημένες μας ταράτσες του κέντρου, που πλέον «ξεσκεπάζεται» και μας χαρίζει σούπερ ανοιξιάτικες στιγμές με θέα στην Ακρόπολη. Στους πάγκους και τα τραπεζάκια του, το Couleur Locale μας κακομαθαίνει με οικονομικά κοκτέιλ (ξεκινούν από τα 7,50€), χαλαρές house και lounge μουσικές και ωραία πιάτα και τσιμπολογήματα, αν πεινάσουμε.

Zillers
Μητροπόλεως 54, τηλ: 21 0322 2277

Ανάμεσα στο Μοναστηράκι και το Σύνταγμα, στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου που τιμά τον αρχιτέκτονα του κτιρίου (και μερικών ακόμα από τα ωραιότερα της πόλης), Ερνέστου Τσίλερ, βρίσκεται αυτό το στιλάτο roof bar που απολαμβάνει θέα και από την εσωτερική σάλα, όσο ακόμα έχει κρύο τα βράδια, αλλά και από τον εξωτερικό χώρο, που βλέπει στην πλατεία της Μητρόπολης και στην Ακρόπολη. Τα ιδιαίτερα κοκτέιλ του στοιχίζουν περί τα 8-9€.

Athenstyle
Αγίας Θέκλας 10, Ψυρρή, τηλ: 2103225010

Χαλαρό, γλυκύτατο και άκρως international, το roof bar του Athenstyle hostel στου Ψυρρή απολαμβάνει ωραία θέα… πλαγίως προς Ακρόπολη, ενώ εμείς μαζί της απολαμβάνουμε και ωραίες μουσικές, φθηνές μπύρες και ποτά από 5€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v