Cocoon Party: Από την Ibiza στην… Athina

Δύο δεκαετίες και κάτι από τότε που ο Sven Vath έστησε ένα από τα κορυφαία parties στην Ibiza, ήγγικεν η ώρα της Αθήνας να πάρει μια γεύση από… Cocoon.
Cocoon Party: Από την Ibiza στην… Athina

Το μακρινό 1996, ο πρωτεργάτης της underground ηλεκτρονικής σκηνής της Γερμανίας Sven Vath ξεκινούσε δειλά τη διοργάνωση μιας σειράς από party που ονόμασε Cocoon. 

Στα εντυπωσιακά shows τεράστια κουκούλια γεμάτα νερό αντιπροσώπευαν την μεταμόρφωση και την αλλαγή, ενώ μεγάλα ονόματα της ηλεκτρονικής σκηνής έδιναν πόνο στα decks.

Ήταν η αρχή για ένα trademark που έμελλε να σημαδέψει την σκηνή της techno. Με τα χρόνια, το Cocoon καθιερώθηκε ως το απόλυτο dance event στην «ηλεκτρομάνα» Ibiza και έδωσε το όνομά του σε μια δισκογραφική, η οποία μετέπειτα θα σπονσοράρει παραγωγούς όπως ο Ricardo Villalobos, ο Matt John, και ο Dubfire.



Η Cocoon Recordings, που ιδρύθηκε το 1999, υπήρξε αφετηρία για την καριέρα δεκάδων Djs. Μέσω αυτής κυκλοφόρησαν δίσκους οι Martin Buttrich, Loco Dice και Guy Gerber, ενώ κάθε χρονιά έκτοτε τα Cocoon Compilations γίνονταν ανάρπαστα από τους λάτρεις του είδους.

Τον ίδιο χρόνο, ο Mar T του club Amnesia στην Ibiza, βλέποντας ότι το πράγμα μεγαλώνει, έριξε πρόταση στον Sven Vath να καθιερώσει τα Cocoon Parties τη μοναδική μέρα που το μαγαζί ήταν – συνήθως – κλειστό, τη Δευτέρα.



Στο Amnesia της Ibiza λοιπόν, αν η Δευτέρα είχε πρόσωπο θα ήταν ένας συνδυασμός από χαμογελαστούς clubbers, σέξι χορεύτριες, εντυπωσιακά laser show και χορό μέχρι πολύ πρωίας.

Μετά από τέσσερα δοκιμαστικά party, τα Cocoon έγιναν θεσμός, δίνοντας χρώμα και… νόημα στις Δευτέρες της Ibiza. Από τα decks τους παρέλασαν «θηρία» της ηλεκτρονικής μουσικής όπως οι Cassy, Carl Craig, Josh Wink, Adam Beyer και Ricardo Villalobos.



Το 2004, ο πάντα δραστήριος Sven Vath άνοιξε στην Φρανκφούρτη το πρώτο club Cocoon, φιλοξενώντας παραγωγούς της techno, της trance και της house όπως ο Richie Hawtin, o Armin Van Buuren και οι Above and Beyond.



Φέτος, μετά από 18 σεζόν γεμάτες χορό, ο Sven Vath μετέφερε το techno πανδαιμόνιό του στο club Patcha της Ibiza, και αν ήδη λαχταρίσατε μια βόλτα προς τα εκεί αλλά δεν σας βγαίνουν τα κουκιά, μην ξενερώνετε.

Το Σάββατο 31 Μαρτίου, το Cocoon περνά από την Αθήνα και τον χώρο του VOX φέρνοντας μαζί του το βρετανικό success story που ακούει στο όνομα Alan Fitzpatrick και τον Ιταλό… μάστορα των decks Ilario Alicante.

Το πρώτο Cocoon Night θα συμπληρώσουν ο resident djs του Blend, Μikee, Manolaco, Sysex, ενώ τα εισιτήρια γενικής εισόδου ξεκινούν από 23€ (προπώληση) και 28€ (ταμείο). 



 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v