4 σούπερ μπαράκια στα νότια προάστια

Για χαλαρά κοκτέιλ, για χορό μέχρι πρωίας, για καφεδάκι σε πολύχρωμες αυλές… Τέσσερα σούπερ μπαράκια για να υποδεχθούμε την άνοιξη στα νότια.
4 σούπερ μπαράκια στα νότια προάστια
Pop Up 
25ης Μαρτίου 13, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 211 2137681



Είναι το πρώτο μπαράκι που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε τη Νέα Σμύρνη, και όχι άδικα: Το Pop Up φτιάχνει μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ εκτός κέντρου (δοκιμάστε το εξαιρετικό Rose Passion, με ρούμι και τριαντάφυλλο, και το Dark and Stormy, με ρούμι, λάιμ, ginger beer και βανίλια) τα οποία σερβίρει σε ωραιότατες τιμές (5€ κάθε Πέμπτη, 7€ τις υπόλοιπες μέρες) παίζει ωραιότατες μουσικές απ’ όλο το φάσμα της ροκ και της electronica, έχει και δύο διαφορετικούς χώρους για να διαλέξετε πού (δεν) θα καθίσετε: Μπροστά για κοκτέιλ χαλαρά, “piso” για χορό. Τα απλά ποτά κοστίζουν 6€.

Spoiled 
Μεγάλου Αλεξάνδρου 18, Δάφνη, τηλ.: 210 9757386



Σαρώνει τα τελευταία χρόνια τις βραβεύσεις για τα φοβερά και τρομερά κοκτέιλ του, δύο εκ των οποίων μας έχουν κλέψει την καρδιά: Το Little Prince με τεκίλα, λικέρ μπανάνας, κρέμα καρύδας, λεμόνι και bitters σοκολάτας, και το Captain Barbossa, προς τιμήν του Geoffrey Rush και των Πειρατών της Καραϊβικής, με ρούμι Sailor Jerry, σιρόπι κανέλας, μήλο και Vinsanto. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8-9€. Είναι μικρούλι, στιλάτο και κεφάτο, απλώνει και τραπεζάκια στη στοά που το φιλοξενεί για (ψευδ)αίσθηση καλοκαιριού.

Villa Grigio 46 
Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 210 9812080



Ένα από τα μπαράκια που κάνουν το Παλαιό Φάληρο προορισμό (και) για τους παροικούντες το κέντρο, φτιάχνει φανταστικά κοκτέιλ, έχει μια εντυπωσιακή λίστα κρασιών που συναγωνίζεται επάξια εκείνη ενός αμιγώς wine bar, φιλοξενεί ενδιαφέροντα events σαν τις jazz Δευτέρες, σερβίρει κι ένα κυριακάτικο brunch να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Έχει σούπερ αφράτες πολυθρόνες μέσα, και σιδερένιες καρεκλίτσες με μαξιλάρια έξω, σε μια αυλή πνιγμένη στο πράσινο, ό,τι πρέπει για τα ανοιξιάτικα δειλινά μας. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8€.

Kapu 
Χαλδείας 34, Ελληνικό, τηλ.: 210 9606760



Σας ζαλίζουμε κάθε καλοκαίρι για την υπέροχη αυλή του με τα χτιστά της καναπεδάκια, τις πολύχρωμες αιώρες και τη φυσική σκιά από τα δέντρα της, το αγαπάμε όμως και τον χειμώνα, γιατί έχει ένα εξίσου ατμοσφαιρικό εσωτερικό, το οποίο συχνά πυκνά φιλοξενεί και live. Ανοίγει από το πρωί για να μας σερβίρει ωραιότατο καφεδάκι, φτιάχνει αργότερα και σούπερ κοκτέιλ σαν το ομώνυμο Kapu με ρούμι, blueberry, triple sec και ταμπάσκο (από 7€). Θα το βρείτε κυριολεκτικά δυο βήματα από το μετρό του Ελληνικού.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v