Μπαράκια με όμορφη θέα στην Αθήνα     

Χάζι σε ζωντανές πλατείες, όμορφες περατζάδες και οάσεις πρασίνου, συνοδεία ποτών και ωραίας μουσικής σε επτά μπαράκια με ιδιαίτερη θέα.
Μπαράκια με όμορφη θέα στην Αθήνα

Λουκούμι
Πλατεία Αβησσυνίας 3, τηλ: 2103234814



Το αρτιστίκ μπαράκι της πλατείας Αβησσυνίας προσφέρει θέα προς Ακρόπολη και Αστεροσκοπείο από την ταράτσα του η οποία είναι ό,τι πρέπει για τους ανοιξιάτικους μήνες, σερβίρει φτηνά ποτά (από5€) και φιλοξενεί πληθώρα DJs για κάθε μουσικό αυτί και διάθεση: από ροκιές μέχρι ηλεκτρονική μουσική, trap, rap, EBM, EDM και alternative ήχους. Είναι και art friendly με πληθώρα εκθέσεων να λαμβάνουν χώρα συχνά πυκνά στο πατάρι του.

IPITOUthebar
Ηπίτου 4, Σύνταγμα, τηλ. 210 3254575



Το μπαράκι που έκανε μόδα τον «κρυμμένο» πεζόδρομο κοντά στο Σύνταγμα, παραμένει πιο ζωντανό από ποτέ, βγάζει τραπεζάκια έξω, απλώνει τις φερ φορζέ καρεκλίτσες του και μας υποδέχεται για κοκτέιλ με τροπικά φρούτα και χάζι σε έναν από τους πιο όμορφους και αβανταδόρικους πεζοδρόμους του κέντρου. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ από 8€. Αμφότερα απολαμβάνονται μαζί με swing, funky και παρόμοιες ευχάριστες μουσικές


The Zillers
Μητροπόλεως 54, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3222277



Από τις τζαμαρίες του, ατενίζουμε την Ακρόπολη και την πλατεία της Μητρόπολης, χωρίς να κρυώνουμε, αφού πρόκειται για μια σκεπασμένη ταράτσα ξενοδοχείου που σερβίρει καλό φαγητό και αλκοόλ. Μας αρέσει ιδιαίτερα για βραδιές κοκτέιλ, τα οποία στοιχίζουν περί τα 8-9€. Μπόνους αθηναϊκής αυθεντικότητας, το «άγγιγμα» του Ερνέστου Τσίλερ που σχεδίασε το νεοκλασικό, και μπόνους… υγείας το γεγονός ότι στο εσωτερικό του απαγορεύεται το κάπνισμα.

Spollati
Αιόλου 27Α, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, τηλ.: 215 5513004



Tο κουκλίστικο διατηρητέο κτίριο που το στεγάζει, συνδυάζει τα παραδοσιακά στοιχεία της αρχιτεκτονικής του με τις πινελιές βιομηχανικού design στο εσωτερικό του, ενώ είτε καθίσετε μέσα είτε πιάσετε θέση στα τραπεζάκια έξω, η θέα στην περαντζάδα της πλατείας είναι εγγυημένη – και όμορφη. Σερβίρει από νωρίς αχνιστό καφεδάκι και λαχταριστά πρωινά, και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ αργότερα, συνοδεία ωραίων μουσικών. Το ποτό κοστίζει 7€ και τα cocktails του ξεκινούν από 8,5€.

Quartier d' Athenes
Πλατεία Αγίων Θεοδώρων, τηλ: 2155003850



Oldschool πολυτέλεια, πράσινο μάρμαρο στην μπάρα, χειροποίητα φωτιστικά και δερμάτινοι καναπέδες φτιάχνουν μια chic παλιομοδίτικη ατμόσφαιρα στο γωνιακό αυτό μπιστρό το οποίο «βλέπει» το όμορφο εκκλησάκι της πλατείας Αγίων Θεοδώρων. Αν πεινάσετε θα βρείτε εμπνευσμένες γευστικές προτάσεις με γαλλικές επιρροές με χαλί  ένα soundtrack που αγαπά την ζωηρή τζαζ μουσική. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

Κλωστήριον
Μυλλέρου 17, Μεταξουργείο, τηλ. 210 5248496



Ένα παλιό κλωστήριο μεταμορφώθηκε σε καφέ μπαρ, με το ντεκόρ του να ξαναδίνει ζωή σε ραπτομηχανές και παλιούς πάγκους. Το Κλωστήριο όμως πέρα από νοσταλγία, διαθέτει και υπέροχη θέα από τα τραπεζάκια του βγάζει έξω σε μια από τις πιο urban πλατείες του κέντρου, την πλατεία Αυδή. Σερβίρει καθαρά ποτά (στα 6€) και κοκτέιλ τα οποία διαλέγουμε από έναν κατάλογο που μοιάζει με χρωματολόγιο μαλλιού, ενώ οι μουσικές κινούνται σε funk, jazz και soul μονοπάτια. Αν πεινάσετε, βγάζει και ωραιότατα μεζεδάκια.

Verde
Στρ. Αλ. Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου, τηλ: 210 6546185



Verde… σκέτο για τους φίλους, βρίσκεται στην καρδιά του καταπράσινου άλσους του Παπάγου, και είναι γεμάτο ψηλά δέντρα, κελαρυστά ρυάκια, μίνι λίμνες και ξύλινα γεφυράκια. Σερβίρει καφεδάκια από το πρωί, αλλά και ωραία κοκτέιλ αργότερα και ελαφριά τσιμπολογήματα μεσογειακής κουζίνας από το μεσημέρι και μετά. Το δυνατό του χαρτί, βέβαια, είναι η σούπερ θέα… εξοχής που προσφέρει ανεξαρτήτως ώρας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v