Πάμε για πριβέ καφεδάκι στο πατάρι;

Με βιβλιοθήκες, άνετους καναπέδες και ρετρό πολυθρόνες, πριβέ αλλά και άνετα, ιδού 4 αγαπημένα καφέ στην Αθήνα με πατάρι.
Πάμε για πριβέ καφεδάκι στο πατάρι;

Σαν ανεβαίνουμε ψηλά, μοιάζει ο καφές με ζωγραφιά.

Ιανός
Σταδίου 24, τηλ: 210 3217917



Το απόλυτο σκηνικό για τους φαν των βιβλίων – και όχι μόνο- στήνει στο κόζι πατάρι του το αγαπημένο βιβλιοπωλείο – πολυχώρος της Αθήνας. Εδώ πέρα από καφεδάκι και σνακ, όλο και σε κάποια (δωρεάν) συζήτηση θα συμμετέχουμε, ενώ παράλληλα θα χαζεύουμε την πολύβουη Σταδίου από τις μεγάλες τζαμαρίες του. Συχνά πυκνά διοργανώνει και λάιβ ενώ σε σταθερή βάση η μουσική κινείται σε τζαζ μονοπάτια συνοδεύοντας ωραιότατα τον αχνιστό καφέ μας.

9
Κολοκοτρώνη 9, τηλ.: 210 3232795



Μαζί με του Ιανού, είναι μακράν ένα από τα πιο βιβλιοφίλ πατάρια της πόλης. Οι βιβλιοθήκες που το κοσμούν στήνουν την απόλυτα οικεία ατμόσφαιρα που το έχει κάνει αγαπημένο στέκι των κατοίκων του κέντρου, ενώ στο λιλιπούτειο πατάρι του ένα μεγάλο τραπέζι περιμένει… όποιον προλάβει για να καθίσει και να απολαύσει ένα αχνιστό καφεδάκι ή κάποιο μυρωδάτο τσάι συνοδεία με το αγαπημένο του βιβλίο.

Barrett
Πρωτογένους 11, τηλ: 21 0321 8373



Σταθερή προτίμηση για εναλλακτικές μουσικές τα βράδια, εξίσου «δυνατό» όμως και τα πρωινομεσημέρια, το Barret ανοίγει από νωρίς για καφεδάκι στον ημι-πεζόδρομο της Πρωτογένους, αλλά διαθέτει και ένα ωραιότατο και καλλιτεχνίζον πατάρι με άνετους καναπέδες, τραπεζάκια και ένα μεγάλο τραπέζι, όπου συχνά πυκνά φιλοξενούνται εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής.

Pairidaeza
Παρνασσού 3, Πλ. Καρύτση, τηλ: 2103210233



Κλείνει αισίως 14 χρόνια σε μια από τις πάλαι ποτέ πιο χιπ πλατείες της Αθήνας και συνεχίζει ακάθεκτο να μας γοητεύει με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του που συνδυάζει γαλλικό μπιστρό και έθνικ στοιχεία. Πέρα από τις αλκοολικές του νύχτες, μας αρέσει και για τα μεσημέρια, όπου πιάνουμε θέση στο πατάρι του με τους άνετους καναπέδες και πολυθρόνες και τις αντικέ ροτόντες, και απολαμβάνουμε καφεδάκι με θέα την πλατεία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v