Αυτά είναι τα καλύτερα μπιστρό του κέντρου

Πέντε γλυκύτατα μπιστρό για να απολαύσουμε καφεδάκι, τάρτες ή ένα ποτήρι καλό κρασί με γαλλική φινέτσα στο κέντρο της Αθήνας.
Αυτά είναι τα καλύτερα μπιστρό του κέντρου
Duck Soup 
Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσματζόγλου, τηλ: 21 0323 3916

Μια αυλή-έκπληξη κρύβεται στην καρδιά της πόλης, δυο βήματα από την Ομόνοια και το Πανεπιστήμιο. To Duck Soup απλώνει χρωματιστά τραπεζάκια σε σκηνικό γεμάτο πράσινες γλάστρες και μας σερβίρει καφέδες, smoothies και χυμούς, που συνοδεύουμε με σπέσιαλ ζεστά σαντουιτσάκια. Η κουζίνα ετοιμάζει επίσης σαλάτες, τορτίγιες, μπρουσκέτες, πλατό τυριών και αλλαντικών και σπιτικά γλυκά. Όσο η μέρα προχωρά… το γυρίζουμε σε κρασί ή μπύρες ελληνικής μικροζυθοποιίας.

Βανίλια Bistro
Βεΐκου 40, Κουκάκι, τηλ: 2155259301

Από τις πιο νοσταλγικές γωνιές στο Κουκάκι, η Βανίλια συνδυάζει την παράδοση ενός ελληνικού καφενείου με την κομψότητα ενός γαλλικού μπιστρό. Απλώνει τραπεζάκια στην όμορφη σάλα του, ενώ στους πάγκους φιγουράρουν σπιτικά γλυκά, πίτες και τάρτες για να διαλέξουμε να τσιμπολογήσουμε μαζί με τον καφέ μας. Υπάρχουν και κάποια μαγειρευτά πιάτα ημέρας, ενώ εξαιρετικά είναι η πορτοκαλόπιτα και το μπανόφι.

Le Petit Village
Φωκίωνος 2, τηλ: 2103315616

Μικρό και άκρως σικ, αυτό το ολόλευκο café bistrot βρίσκεται μια ανάσα από το Σύνταγμα και τη Μητρόπολη. Απλώνει λίγα τραπεζάκια και στο πεζοδρόμιο για τις μέρες με λιακάδα, ενώ σερβίρει καφέδες, σπιτικές λεμονάδες, ακόμα πιο σπιτικά γλυκά, σαντουιτσάκια και εξαιρετικό πρωινό. Από το απόγευμα, εδώ απολαμβάνουμε ένα καλό ποτήρι κρασί ή και ευφάνταστα κοκτέιλ.

Lotte 
Τσάμη Καρατάσου 2, Κουκάκι, τηλ: 2114078639

Κρυμμένο σε μια νησίδα στη γειτονιά μεταξύ Μακρυγιάννη και Κουκακίου, το Lotte έχει γίνει φανατικό στέκι θεατρόφιλων και καλλιτεχνών. Μέσα, πιάνουμε θέση στον πάγκο για να απολαύσουμε από νωρίς ζεστό καφεδάκι και σπιτικές λεμονάδες μαζί με κις λορέν και άλλες σπιτικές τάρτες, ενώ όσο φτιάχνει ο καιρός, επιλέγουμε τα τραπεζάκια έξω, στο πλακόστρωτο. Εδώ καθόμαστε ως αργά το βραδάκι με ένα ποτήρι καλό κρασί και νόστιμα τσιμπολογήματα, ακούγοντας χαλαρές world και ρετρό μουσικές.

Petite Fleur 
Ομήρου 44, Κολωνάκι, τηλ: 21 0361 3169

Από τις πιο αυθεντικά παριζιάνικες γωνιές της πόλης, το κολωνακιώτικο «Μικρό Λουλούδι» είναι ιδανικό για cozy καφεδάκι, ρομαντικό ραντεβουδάκι ή για τσιμπολόγημα στο διάλειμμα από τη δουλειά. Οι ζεστές σοκολάτες του είναι κολασμένες, φτιαγμένες από σοκολάτα με 70% κακάο, ενώ οι τάρτες, τα κέικ, τα μπισκότα και τα αλμυρά σαντουιτσάκια μας χορταίνουν σπιτικά. Από τα πικάπ παίζουν τζαζ μουσικές από βινύλιο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v