Μικρά μυστικά στη γειτονιά του Γκύζη

Νόστιμες γωνιές, μαγαζάκια με τοπικά προϊόντα, σούπερ γλυκά, δωρεάν μαθήματα και άλλα μικρά μυστικά που αξίζει να ανακαλύψετε στη γειτονιά του Γκύζη.
Μικρά μυστικά στη γειτονιά του Γκύζη
Στη Βοημία θα φας αυθεντικό τσέχικο
Δήμου Τσέλιου 5, τηλ: 210 6426341

Εδώ δοκιμάζουμε παραδοσιακά τσέχικα πιάτα, όπως πριρόντνι ρίζεκ (μπριζολάκια μαριναρισμένα με σος μπάρμπεκιου και μαύρα βατόμουρα), ντουνάι (χοιρινό ρολάκι γεμιστό με μπέικον, ζαμπόν, κρέμα γάλακτος και γλυκιά πάπρικα), γκούλας (με κομματάκια μοσχαριού και πολύ καυτερή κόκκινη σάλτσα) ή σβίτσκοβα (μοσχάρι νουά με γλυκόξινη σάλτσα, λιωμένα λαχανικά και κνεντλίκι). Μαζί με τσέχικη μπύρα, υπολόγισε περί τα 20-25€ το άτομο.

Στο Anadolu θα φας από έναν Master Chef
Μπούσγου 2, τηλ: 21 0643 1990

Εδώ, δίπλα από το Πεδίον του Άρεως μαγειρεύει αυθεντική τουρκική κουζίνα ο Σελίμ, που γνωρίσαμε και συμπαθήσαμε μέσα από το τελευταίο Master Chef. Μη χάσεις τα μαντί (ζυμαρικά γεμιστά με κιμά περιχυμένα με σος γιαουρτιού και σουμάκ), το κεμπάπ σε όλες του τις εκδοχές και την δυνατή και γλυκόπιοτη Yeni Raki – περί τα 20€ για φουλ τσιμπολόγημα με χύμα ρακί.

Στον Γιώργο θα φας το καλύτερο σουβλάκι
Βαρατάση 1, τηλ: 21 0643 4914

Από τα πιο μερακλίδικα καλαμάκια της συνοικίας, ο Γιώργος απλώνει και τραπεζάκια στον μίνι πεζόδρομο που απολαμβάνει «χάζι» στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Τρώμε άφοβα καλαμάκια (από 1,50€), τυλιχτά (από 2,10€), ενώ βρίσκουμε και μερίδες κοντοσούβλι, γαρδουμπάκια και εξοχικό. Στο μενού κάθε μέρας βρίσκουμε και αρκετά μαγειρευτά.

Στο ζαχαροπλαστείο Lonis θα δοκιμάσεις τα καλύτερα μακαρόν 
Πριγκιπονήσων 28, τηλ: 210 6466989

Ψηλά, στις ανηφοριές του Γκύζη, κρύβεται… η πηγή του μακαρόν. Ίσως τα καλύτερα της Αθήνας, τα μακαρόν του Lonis φτιάχνονται με αγνά υλικά: 75% ελληνικό αμύγδαλο και 25% μαρέγκα και γέμιση μαρμελάδα, βουτυρόκρεμα ή κρέμα γκανάς. Ετοιμάζονται επίσης εξαιρετικά cupcakes καθώς και τούρτες για κάθε περίσταση.

Στην «Ελληνική παραγωγή» θα βρεις σούπερ προϊόντα από όλη την Ελλάδα 
Βαρβάκη 41, τηλ: 21 0640 0835

Οι μικροί έλληνες παραγωγοί και οι συνεταιρισμοί έχουν την τιμητική τους σε αυτό το παντοπωλείο στην καρδιά του Γκύζη. Εδώ θα βρεις κρασιά από τη Λακωνία, αλλαντικά από τη Δράμα, τυριά από όλη τη χώρα, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, μέλι, όσπρια, φρέσκα βότανα και μυρωδικά, ζυμαρικά τοπικών εργαστηρίων και σπιτικές σάλτσες χωρίς συντηρητικά.

Στην Αρετούσα θα τηλεμεταφερθείς στην Κρήτη 
Παπαστράτου 29, τηλ: 21 0645 2778

Σε αυτό το κατάστημα παραδοσιακών κρητικών προϊόντων, θα πάρεις για το σπίτι κρητικό κρασί, τσικουδιά, ζυμαρικά, τυριά, παξιμάδια, καπνιστά είδη, βότανα απ’ τη λεβεντογέννα και γλυκά με συνταγές από τα χωριά και τις πόλεις της Κρήτης. Μάλιστα, η τσικουδιά έρχεται κατευθείαν από το καζάνι των κρητών ιδιοκτητών.

Στο A touch of energy θα πάρετε την δόση υγιεινής διατροφής που χρειάζεστε 
Παράσχου 80, τηλ: 210-6448011

Breakfast boxes με σάντουιτς ολικής, φρούτα, πολύσπορα μάφιν και super foods, ομελέτες fitness, ροφήματα με βότανα και μπαχαρικά, από σοκολάτα μέχρι αψίθια και από ροφήματα δυόσμου και μέντας μέχρι γαϊδουράγκαθο, φυσικοί χυμοί και αποτοξινωτικά smoothies και σαλάτες είναι μερικές μόνο από τις υγιεινές επιλογές αυτού του αυτοαποκαλούμενου «healthy bistrot».

Στο Λέι Λιμ Λέι τρώμε και… μαθαίνουμε τουρκικά 
Βαλτινών 2, τηλ: 2117009383

Εκτός από σούπερ ανατολίτικους μεζέδες, σε αυτό το λιτό κι απέριττο, παρεΐστικο καφενείο στου Γκύζη, έχουμε την ευκαιρία να χορτάσουμε και γνώσεις. Συγκεκριμένα, δύο φορές την εβδομάδα πραγματοποιούνται δωρεάν μαθήματα τουρκικών τα απογεύματα. Τα «τμήματα» είναι χωρισμένα σε αρχαρίων και προχωρημένων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v