Τα καλύτερα μπαρ για γυναίκες στην Αθήνα

Καθαρά γυναικεία μπαρ εν Αθήναις δεν υπάρχουν. Υπάρχουν όμως στέκια που αγαπά ιδιαίτερα το ωραίο φύλο. Και όχι άδικα.
Τα καλύτερα μπαρ για γυναίκες στην Αθήνα

Κορίτσια της παρέας. Κόρες που βαρεθήκατε να βρίσκεστε κάθε φορά και σε ένα διαφορετικό μαγαζί όπου η αναλογία γυναικών προς γυπαετούς είναι 1 προς 10. Κορίτσια που ψάχνετε ωραίους χώρους, με ωραία ποτά, ωραιότερα κοκτέιλ και σούπερ μουσικές.

Κορίτσια που θέλετε να τα π(ι)είτε με την παρέα, αλλά και να χορέψετε μέχρι πρωίας σε περιβάλλον που θα σας κάνει να νιώσετε άνετα και όχι άβολα.

Κορίτσια, τα παρακάτω μπαράκια είναι για εσάς.

Borsalino Bar
Κολοκοτρώνη 59



Βγάζουν το καπέλο στα φίνα ποτά – ο Τζουζέπε Μπορσαλίνο ήταν ο μάστερ του χειροποίητου καπέλου – και τον ωραίο κόσμο που γεμίζει το ατμοσφαιρικό εσωτερικό του με την άνετη μπάρα και τους στιλάτους mixologists. Στο Borsalino ακούμε ωραίες μουσικές με jazz και soul προσανατολισμό, χωρίς να λείπουν τα party anthems ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα όταν και σφύζει από 30+ κόσμο με σωστή αναλογία αντρών και γυναικών. Οι κυρίες μάλιστα φαίνεται να απολαμβάνουν την εξαιρετική κοκτέιλ list που επιμελείται ο Γιάννης Κοροβέσης, με ιδιαίτερες επιλογές όπως το Anais με σέρι Palo cortado, Cocchi vermouth amaro και σιρόπι falernum. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 7€, το ποτό στα 7€.

Noel
Κολοκοτρώνη 59Β, Κέντρο



Ένα πρωτότυπα στημένο και διακοσμημένο μπαρ στην Κολοκοτρώνη, το Noel αποτελεί πόλο έλξης (και) για το ωραίο φύλλο λόγω του πανέμορφου χώρου του στη στοά, που θυμίζει εορταστικό κήπο και της comfort ατμόσφαιρας. Οι μουσικές είναι mainstream, τα τραπέζια γεμίζουν ασφυκτικά τα σαββατοκύριακα, ενώ ωραιότατα κοκτέιλ – όπως το Lou Neduse με ρούμι, λικέρ ροδάκινο και passion fruit ή το Lord of Lombardy με λευκή τεκίλα, μεσκάλ, λάιμ , αγαύη, τζίντζερ και bitters κεράσι - και προσεγμένο φαγητό συνοδεύουν τις εξόδους. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€, τα ποτά στα 7€. Αν επιλέξετε να καθίσετε για φαγητό, υπολογίστε περί τα 25-30€/ άτομο με ποτό.

Μπρίκι
Δορυλαίου 6, Πλ. Μαβίλη



Έχει συνδέσει εδώ και χρόνια το όνομά του με την πλατεία Μαβίλη και όχι άδικα. Το Μπρίκι είναι ένα από τα ελάχιστα άφτερ όπου συρρέουν οι ξενύχτηδες της πόλης, αλλά και μπόλικες… ξενύχτισσες καθώς το περιβάλλον ευνοεί την girls night out διάθεση με φοβερές μουσικές που ξεσηκώνουν και ενίοτε κρατούν το χορό μέχρι πρωίας, αλλά και «δυνατή» μπάρα με προσεγμένα κοκτέιλ. Δύσκολα θα το βρείτε άδειο, αλλά αποτελεί σίγουρη πρόταση για μια νύχτα που θέλετε να τραβήξει… Τα ποτά ξεκινούν από 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Τσιν Τσιν
Κιάφας 6, Εξάρχεια



Κρυμμενο στον πεζόδρομο μεταξύ Ακαδημίας και Ζωοδόχου πηγής αυτό το… συνοριακό μπαρ των Εξαρχείων έχει όλα τα φόντα για να γίνει στέκι της γυναικοπαρέας: κιτσοφολκλόρ διακόσμηση που κεντρίζει το μάτι με πορυφρά χρώματα στους τοίχους, χαλιά, καναπέδες, ραδιόφωνα και κορνίζες που παραπέμπουν στα 60s, και μπόλικες αναφορές στην χορευτική μουσική των 60s και 70s. Μια σούπερ συνταγή για ποτό το Σαββατόβραδο ή ακόμα και την καθημερινή όταν είναι σαφώς πιο χαλαρά τα πράγματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί στα καλά καθούμενα να στηθεί πάρτι με χορό μέχρι πρωίας. Τα καθαρά ποτά κοστίζουν 7€.

Barret
Πρωτογένους 11, Ψυρρή



Το μπαρ που ανανέωσε τον αέρα του Ψυρρή, φέρνοντας κάτι από ροκ και indie ατμόσφαιρα σε μια περιοχή «πεσμένη», συνεχίζει ακάθεκτο να πρωταγωνιστεί στις μέρες και τις νύχτες εκείνων που αναζητούν το νέο στέκι, έναν χώρο κοινωνικοποίησης με ωραίο κόσμο. Ο μινιμαλισμός του μπαρ, τα industrial στοιχεία, ο πάνω εκθεσιακός χώρος, τα τραπεζάκια δίπλα στον Dj που γίνονται ανάρπαστα από κοριτσοπαρέες, ο ωραίος κόσμος που ξέρει τι ακούει και τα καθαρά ποτά το καθιστούν ένα must για έξοδο στο κέντρο. Οι μουσικές του είναι «μαύρες», είναι alternative, είναι ροκ, είναι και χορευτικές, ανάλογα τη μέρα. Τα ποτά στα 6€.

Quinta
Τουρναβίτου 9, Ψυρρή



Χαμηλών τόνων, δεν «φωνάζει» πως είναι μπαρ, αλλά περισσότερο μια… μυστική λέσχη με καλλιτεχνίζον κοινό και πιστούς θαμώνες που το προτιμούν για την αυθεντικότητά του. Στο Quinta θα πιάσετε θέση στη μπάρα ή στους άνετους καναπέδες αν θέλετε να τα πείτε χαλαρά, ή στα τραπεζάκια δίπλα στα παράθυρα για να χαζέψετε την κίνηση του δρόμου απολαμβάνοντας ένα προσεγμένο κοκτέιλ. Η μουσική ξεκινά χαλαρά για να ανεβάσει ένταση όσο η νύχτα κιλά μέσα από μουσικές – συνήθως – γνωστών θεατρικών ηθοποιών της νέας γενιάς. Ωραιότατη και η wine list του, ιδιαίτερα ενισχυμένη για μπαρ, αλλά και τα νόστιμα πιάτα του (pizza, pasta, burgers κ.α.).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v