Μικρά μυστικά στις γειτονιές της Γλυφάδας

Οκτώ μυστικά για καλό φαγητό, σούπερ κοκτέιλ, φοβερή θέα και εξαιρετικό street food στις γειτονιές της Γλυφάδας.
Μικρά μυστικά στις γειτονιές της Γλυφάδας
Στο Μαλεμπί θα φας τα καλύτερα ανατολίτικα γλυκά
Δ. Γούναρη 172 και Ανθέων, τηλ: 2167001922
Εδώ θα βρεις ξεχωριστά πολίτικα γαλακτερά γλυκά αλλά και δείγματα πιο… μοντέρνας ζαχαροπλαστικής, μαζί με καφεδάκι. Από το πρωί δε σερβίρεται παραδοσιακό πρωινό με αυγά και πολίτικο σουτζούκι και τσάι, καθώς και κάποια σάντουιτς, αν θέλεις να ξεστρατίσεις προς το αλμυρό.



Στο Feticcio θα φας την καλύτερη κρέπα της Γλυφάδας  
Ανδρέα Παπανδρέου 4, τηλ: 2108940445
Οι ξενύχτες της Γλυφάδας γεμίζουν τα στομάχια τους με τις λεγόμενες «κρέπες φαγητού» του Feticcio – δοκίμασε την τυρί-μπιφτέκι-κρεμμύδι-πιπεριά-BBQ ή αυτή με τα τυριά (παρμεζάνα, μοτσαρέλα, ροκφόρ), το αυγό και την κρέμα γάλακτος και θα μας θυμηθείς. Φυσικά, υπάρχουν και οι γλυκές γεύσεις – κόλαση η Bueno-Oreo-φράουλα.



Στο Queen θα δοκιμάσεις το πιο old school burger 
Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα, τηλ: 2108980747
Από τα παλαιότερα μπεργκεράδικα της πόλης, μιας και σερβίρει λαχταριστά αμερικάνικα burgers από το 1978, το Queen ετοιμάζει φοβερά cheddar bacon burgers, αλλά και burgers με κοτόπουλο ή μπιφτέκι λαχανικών, hot dogs και τρομερές βάφλες με παγωτό και milkshakes.



Στις Προκομένες θα απολαύσεις σούπερ μαγειρευτά 
Άλσους 7, τηλ: 2108985996
Σε έναν όμορφο, φωτεινό χώρο, οι Προκομένες σερβίρουν σπιτικές γεύσεις, ήτοι μαγειρευτά κατσαρόλας, φούρνου, όσπρια αλλά και σχάρα. Εξαιρετικός ο μουσακάς, η γαλοπούλα γάστρας, η μοσχαρίσια μπριζόλα στον ξυλόφουρνο και το μυδοπίλαφο. Με κρασάκι, πληρώνουμε περί τα 12-15€ το άτομο.



Στο Holy Spirit θα πάρεις κοκτέιλ… πακέτο
Λαοδίκης 42, τηλ: 21 0898 2650
Ένα από τα πιο μοντέρνα αλλά και χαλαρά, cozy μπαράκια της Γλυφάδας, το Holy Spirit ετοιμάζει τα κοκτέιλ και για πακέτο – εγγυημένα το γιγαντιαίο Ζόμπι και το Fantastic Boyfriend, που κινούνται στα 7-8€.



Στο Ada’s Little Kitchen θα φτιάξεις την τούρτα των ονείρων σου
Γρ. Λαμπράκη 10, τηλ: 21 1400 6509
Η γνωστή ηθοποιός Άντα Λιβιτσάνου εξασκεί εδώ το άλλο μεγάλο της πάθος, την τέχνη της ζαχαροπλαστικής, αναλαμβάνοντας να φτιάξει τούρτες και cupcakes-όνειρο. Εκτός από τούρτες για γενέθλια και ειδικές περιστάσεις, θα βρείτε και γλυκάκια ημέρας για να τα απολαύσετε επιτόπου.

Στου Λαβίδα θα βρεις την καλύτερη τυρόπιτα
Ανθέων 24, τηλ: 210 9631840
Οι ντόπιοι το αποκαλούν απλώς «Ανθέων» και καταφτάνουν στου Λαβίδα για να δοκιμάσουν τα ωραιότερα σφολιατοειδή της περιοχής. Η τυρόπιτα κουρού ζυμώνεται με μέλι και γιαούρτι, το κουλούρι με βούτυρο γάλακτος, ενώ τα ντόνατς και τα πεϊνιρλί ετοιμάζονται με μυστική συνταγή. Όλα χειροποίητα, όλα φρεσκοψημένα και μπορείς να τα απολαύσεις και επιτόπου, στα τραπεζάκια του καταστήματος στην Άνω Γλυφάδα.



Στο Μαντρί θα φας… προβατίνα με θέα
Βαρδουσίων 29, τηλ: 21 0962 3071
Εδώ σερβίρεται προβατίνα για μερακλήδες, ρουμελιώτικο κοκορέτσι, τηγανητά συκωτάκια, σταβλίσιες μπριζόλες-γίγας και άλλοι μεζέδες για φανατικούς κρεατοφάγους. Η θέα πιάνει από Ελληνικό μέχρι Καβούρι και Σαρωνικό – τον χειμώνα την απολαμβάνουμε από τις σάλες με τα αναμμένα τζάκια και όσο παίρνει να καλοκαιριάζει, από τους εξωτερικούς χώρους. Υπολογίζουμε περί τα 20€ το άτομο για πλήρες γεύμα με κρασί.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v