Η βόλτα του Σαββάτου έχει σχεδόν ανοιξιάτικη λιακάδα

Το πρώτο Σάββατο του Μαρτίου προβλέπεται ηλιόλουστο, κι εμείς λέμε να το γιορτάσουμε με βόλτες στην Πλάκα και το Μοναστηράκι.
Η βόλτα του Σαββάτου έχει σχεδόν ανοιξιάτικη λιακάδα
της Ηρώς Κουνάδη

Μπορεί τυπικά η άνοιξη να ξεκινά στα τέλη, και όχι στις αρχές Μαρτίου, αυτό όμως μια χαρά μπορούμε να προσποιούμαστε ότι το ξεχνάμε μπροστά σε λιακάδες σαν αυτές που προβλέπονται για το πρώτο Σάββατο του Μαρτίου. Τις οποίες και θα τιμήσουμε, προβάροντας τους εορτασμούς για τον ερχομό της άνοιξης, με καφεδάκι σε μια ταράτσα με θέα Ακρόπολη, και φαγητό σε τραπεζάκια έξω στην Πλάκα.

Για καφεδάκι στην ταράτσα του Anglais 
Κηρυκείου 6, Μοναστηράκι, τηλ.: 215 5601192



Άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Αύγουστο, και δεν προλάβαμε να το χορτάσουμε όπως του αρμόζει, με τον «σωστό» καιρό. Γι’ αυτό και λέμε να του αφιερώσουμε το πρώτο μαρτιάτικο Σάββατο. Σκαρφαλώνουμε, λοιπόν, στον έκτο όροφο ενός διατηρητέου κτιρίου ελάχιστα βήματα μακριά από την πλατεία στο Μοναστηράκι, και βρισκόμαστε σε ένα σκηνικό αποτελούμενο από ρετρό πλακάκια, παστέλ χρώματα, και συγκλονιστική θέα στον Παρθενώνα.



Το Anglais ανοίγει από νωρίς για να μας σερβίρει ωραίο καφεδάκι και φαγητό, ενώ αν θελήσετε και ένα… early drink εκεί κατά το μεσημεράκι, ο κατάλογος με τα κοκτέιλ του περιλαμβάνει μικρά αριστουργήματα «βαφτισμένα» από την Ιστορία της Αγγλίας, όπως το General Montgomery με τζιν, εσπρέσο, λάιμ και τόνικ, το A Mindsummer Nights Dream με τεκίλα, μάνγκο και ταμπάσκο, και το The Crinoline με τζιν, φράουλα, λεμόνι και τόνικ. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 9€.

Μεσημεριανό στην Πλάκα

Το αγαπημένο μας… καφενείο στην Πλάκα λέγεται έτσι απλά, Καφενείο, βρίσκεται στο 1 της οδού Επιχάρμου, και σερβίρει κατά την ταπεινή μας άποψη την καλύτερη κουζίνα της γειτονιάς του –που ναι, εντάξει, ας είμαστε ειλικρινείς, σοβαρό ανταγωνισμό δεν έχει.



Εδώ δοκιμάζουμε φανταστικά κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και κάρι (που είναι και η πιο ξακουστή σπεσιαλιτέ τους), χειροποίητα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο, μπεκρή μεζέ, καταπληκτικό σπετσοφάι και τυροκροκέτες με απάκι. Συνδυάζουμε με σούπερ κρασάκια σε μεγάλη ποικιλία ασκών και εμφιαλωμένων, και πληρώνουμε γύρω στα 15€ το άτομο. Απλώνει τραπεζάκια έξω, στον γλυκύτατο πεζόδρομο, τα οποία όμως γίνονται ανάρπαστα τις ώρες που λάμπει ακόμα ο ήλιος, οπότε μια κράτηση θα ήταν πολύ καλή ιδέα.

Και για το βράδυ, ένα ποτό με τον Juan Rodriguez

Αφού βολτάρουμε στην Πλάκα (ιδέες για διαδρομές εδώ) για να κάψουμε τις θερμίδες του μεσημεριανού, θα κατευθυνθούμε προς του Ψυρρή, για να πιάσουμε τραπεζάκι στο νέο αγαπημένο μπαράκι της μισής Αθήνας (η άλλη μισή δεν το έχει ανακαλύψει ακόμα) που ακούει στο όνομα Juan Rodriguez.



Ζωγραφισμένοι τοίχοι, vintage στοιχεία, εντυπωσιακοί πολυέλαιοι και κατακόκκινα καναπεδάκια συναποτελούν την διακόσμηση ενός υπερ-στιλάτου cafe bar που αγαπά πολύ τα funk και rock ακούσματα. Στα κοκτέιλ του, ξεχωρίζουμε το Lococo Tici με ρούμι, λικέρ μπανάνας, κρέμα καρύδας και χυμό λάιμ, και το Flat White Martini με βότκα, irish cream και εσπρέσο. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€. Αν (ξανα)πεινάσετε, έχει και ωραιότατα τσιμπολογήματα –με τα burger να πρωτοστατούν– και γλυκά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v