Σαββατιάτικες βόλτες στην αθηναϊκή φύση

Αυτό το Σάββατο, απολαμβάνουμε καφεδάκι και φαγητό στην Καισαριανή, καθώς και οικογενειακές βόλτες στη φύση του Υμηττού.
Σαββατιάτικες βόλτες στην αθηναϊκή φύση
Έχει και η φύση της Αθήνας τα «μαγικά» μυστικά της. Και αυτό το Σάββατο το απόγευμα, η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών μας καλεί οικογενειακώς στον Υμηττό για να τα ανακαλύψουμε.

Παραμυθένιος καφές στην Καισαριανή

Μέχρι να… απογευματιάσει όμως, προλαβαίνουμε να απολαύσουμε το πρώτο καφεδάκι της ημέρας, σε ένα από τα πιο παραμυθένια café bar της πόλης, τον Στυλίτη (Ηρ. Πολυτεχνείου 163). Πρόκειται για ένα πανέμορφο στέκι, με ζεστό πατάρι, διακόσμηση εμπνευσμένη από ταξίδια και παραμύθια και σερβίρει ωραίο καφέ, σπιτικά ροφήματα και χειροποίητα γλυκάκια.

Γεύση από Μικρά Ασία

Αμέσως μετά, επιμένουμε Καισαριανή και ξετρυπώνουμε ένα από τα μυστικά της μαγειρεία. Η Βουρλιωτίνα (Β. Αλεξάνδρου 10, τηλ: 21 0729 1545) είναι μια μικρή ανεπιτήδευτη γωνιά που σερβίρει σπιτικές γεύσεις σε λιτό, παραδοσιακό περιβάλλον. Εδώ χορταίνουμε με μικρασιατικές γεύσεις, όπως μπουρεκάκια μελιτζάνας, πίτες Καισαρίας, ντολμαδάκια γιαλατζί, χουνκιάρ μπεγιεντί, ισλί πιλάφι, μαντί, τζιγεροσαρμάδες, αλλά και κλασικές ποικιλίες ψητών κρεατικών. Μαζί με κρασί και ανατολίτικα γλυκά για το κλείσιμο (κιουνεφέ, καζάν ντιπί, ραβανί ή μπουγάτσα) υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.

Μαγεία στη φύση

Στις 16.00 το απόγευμα, αυτό το Σάββατο η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών μας προσκαλεί σε έναν απογευματινό οικογενειακό περίπατο στα μονοπάτια του Αισθητικού Δάσους Υμηττού. Οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν τη μαγεία του δάσους, ανακαλύπτοντας τις μυθικές του ιστορίες μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια. Στη συνέχεια, μικροί και μεγάλοι θα συνεργαστούν για να γράψουν και να εικονογραφήσουν ένα σύγχρονο παραμύθι για τον Υμηττό και η συνάντηση θα κλείσει με ζεστό αρωματικό τσάι από βότανα του Φυτωρίου. Η οικονομική συμμετοχή με τη μορφή δωρεάς είναι 10€ ανά οικογένεια.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v