Χειμωνιάτικος καφές με θέα στην Αθήνα

Επτά ζεστά café από το Μοναστηράκι και το Θησείο ως την Καστέλα και την Πετρούπολη, που απολαμβάνουν υπέροχη θέα στην Αθήνα.
Χειμωνιάτικος καφές με θέα στην Αθήνα
A For Athens
Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3244244

To roof bar του γνωστού ξενοδοχείου που έγινε hot spot του Μοναστηρακίου τα τελευταία χρόνια είναι all day και μας επιτρέπει να αράξουμε μπροστά στην τζαμαρία του για καφέ από νωρίς και μαζί με το εσπρέσο μας, να απολαύσουμε τη θέα προς την πλατεία, με φόντο της την γειτονιά της Πλάκας και στο βάθος την Ακρόπολη.

Terra Petra
Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη, τηλ: 210 5060694

Στο τρίτο επίπεδο του πολυχώρου που δεσπόζει στον λόφο της Πετρούπολης, αράζουμε από το πρωί για καφέ, γλυκά και τσιμπολογήματα από το food bar. Επιπλέον, μπορούμε να επιλέξουμε τον χώρο με την oriental μαροκινή αισθητική, ή το «Τραίνο», έναν μίνιμαλ βιομηχανικό χώρο όπου πιο αργά φιλοξενούνται και μουσικά live. Το café απολαμβάνει απίστευτη θέα προς ολόκληρη την πόλη.

Apolis
Άλσος Αγίου Δημητρίου, Πετρούπολη, τηλ: 2105060620

Υπάρχει και άλλος πολυχώρος με συγκλονιστική θέα στην Πετρούπολη και τον βρίσκουμε στο άλσος του Αγίου Δημητρίου. Τους χειμωνιάτικους μήνες επιλέγουμε το all day café, που λειτουργεί από τις 9 το πρωί, έχει μίνιμαλ ζεστή διακόσμηση, άνετους καναπέδες και τραπέζια ή πάγκους σε διαφορετικά επίπεδα, ενώ το μάτι φτάνει ως την άλλη άκρη της Αττικής. Σημειώστε ότι τις μέρες με λιακάδα μπορείτε να καθίσετε στο υπαίθριο deck και να χαρείτε ελεύθερα τον ήλιο, μαζί με τη θέα.

Blow 
Ίδης 6, Πειραιάς, τηλ: 2104100749

Πάνω στον λόφο του Προφήτη Ηλία, το Blow αγναντεύει από την Καστέλα τρία διαφορετικά λιμάνια. Τα μπαλκόνια και οι τζαμαρίες του βλέπουν από το Πασαλιμάνι ως το Μικρολίμανο και από εκεί ως το λιμάνι του Πειραιά. Μαζί με τον καφέ, απολαμβάνουμε και χορταστικές βάφλες.

La Vista Optimista
Ερμού 95, Μοναστηράκι, τηλ: 2103250242

Στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Lotus Center, στην καρδιά του Μοναστηρακίου, το café bar La Vista Optimista λειτουργεί από τις 10 το πρωί για καφεδάκι στα ζεστά με θέα την Ακρόπολη… πλαισιωμένη από το αστικό χάος της Αθήνας. Τους πιο ζεστούς μήνες, μεταμορφώνεται σε όμορφο roof garden.

Zillers
Μητροπόλεως 54, κέντρο, τηλ.: 210 3222277

Στο άκαπνο εσωτερικό του roof bar του ομώνυμου ξενοδοχείου, το Zillers σερβίρει καφέ από νωρίς και κοκτέιλ και προσεγμένες γεύσεις αργότερα, απολαμβάνοντας σούπερ θέα προς την Ακρόπολη αλλά και την Μητρόπολη και την πλατεία της.

Thissio View
Αποστόλου Παύλου 25, Θησείο, τηλ: 21 0347 6754

Στον πολυχώρο του πεζοδρόμου της Αποστόλου Παύλου, βρίσκουμε και τον χώρο του café, ένα μέρος για χαλάρωση, καφέ, ρομαντικά τετ α τετ και ωραία γλυκά από νωρίς το πρωί. Βρίσκουμε επίσης υγιεινά smoothies και αλμυρές κρέπες. Η θέα προς τον Ιερό Βράχο από αυτό το σημείο της πόλης είναι μαγευτική.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v