Πέντε σούπερ cosy «βινερίες»

Οινικές αναζητήσεις και γευστικές εκπλήξεις σε cosy χώρους που αγαπούν το καλό κρασί και το αποδεικνύουν εμπράκτως.
Πέντε σούπερ cosy «βινερίες»

Είναι όμορφα, φιλικά και άκρως «ζεστά». Σερβίρουν δεκάδες ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα και συνοδεύουν με ωραιότατες γεύσεις τις οινικές μας αναζητήσεις.

Πέντε wine bars σε Αθήνα – και εκτός αυτής – που αξίζει να επισκεφθείτε.

Heteroclito
Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30, Σύνταγμα, τηλ: 210 3239406



Μικρό και πανέμορφο, σε κερδίζει αμέσως με την joie de vivre ατμόσφαιρά του κατευθείαν από παριζιάνικο μπιστρό. Το Heteroclito διαθέτει μια πολύ ενημερωμένη κάβα κρασιών για κάθε γούστο από Έλληνες κατά κύριο λόγο οινοποιούς, με επιλογές τόσο από σταθερό όσο και μηνιαίο κατάλογο. Πλην αυτού βρίσκεται σε μια από τις λίγες περατζάδες του κέντρου της Αθήνας, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλές τα Σαββατοκύριακα. Τα εκλεκτά κρασιά του συνοδεύουμε με πλατώ αλλαντικών και τυριών. Το ποτήρι κρασί ξεκινά από τα 2,5€.

Mingus Cava Bar
Σκουφά 52, Κολωνάκι, τηλ: 21 0362 0152



Το κρασί πάει άψογα με την jazz και αυτή η cosy κάβα/wine bar του Κολωνακίου αγαπάει εξίσου και τα δύο. Σε έναν άκρως ατμοσφαιρικό χώρο με επιρροές από την ιταλική διακόσμηση με ξύλο, μάρμαρο και μεταλλικά στοιχεία, το Mingus διαθέτει μεγάλη λίστα κρασιών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα σε μπουκάλι και ποτήρι, αλλά και καθαρά ποτά. Κάθε Πέμπτη από τις 19.00-20.00 τιμά τον θεσμό του Aperitivo, ενώ τα Σάββατα φιλοξενεί τζαζ βραδιές με εγχώριους καλλιτέχνες του είδους.

Cinque Wine & Deli
Αγαθάρχου 15, Ψυρρή, τηλ: 21 5501 7853



Σε αυτό το μικρό…. αλλά θαυματουργό wine bar του Ψυρρή νιώθουμε σαν στο σπίτι μας χάρη στο ιδιαίτερα φιλικό service και την χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα. Εδώ δίνουν έμφαση σε λιγότερο γνωστές γηγενείς ποικιλίες, μικρούς αξιόλογους παραγωγούς και ειδικές εμφιαλώσεις, προσφέροντας περί τις 30 ετικέτες σε μπουκάλι και ποτήρι, εκ των οποίων μπορείτε να δοκιμάσετε πριν επιλέξετε. Την οινογνωσία συνοδεύουν ωραιότατες ποικιλίες ελληνικών τυριών και κρασιών, αλλά και κάποιες επιλογές σε κρύα σνακ (πανίνι, σάντουιτς, μπρουσκέτες κ.α.). Οι τιμές σε ποτήρι ξεκινούν από τα 2,5€.

Wine O'Clock
Λεμπέση 10, Μακρυγιάννη, τηλ: 2109249398



Ακόμα ένα μικρό και cosy wine bar στις παρυφές της Ακρόπολης προσφέρεται για ατμοσφαιρικές βραδιές οίνους για δύο (ή και παραπάνω) με φόντο τον Ιερό Βράχο. Περισσότερες από 80 ετικέτες, όλες από Έλληνες παραγωγούς προσφέρονται για να τις απολαύσουμε και σε ποτήρι (από 5,5€) υπό την καθοδήγηση του εξειδικευμένου και φιλικού προσωπικού. Φυσικά δεν λείπει η νόστιμη συνοδεία – μπρουσκέτες, σαλάτες, ρολάκια λαχανικών – και η ωραιότατη μουσική, τζαζ ως επί το πλείστον για να «δέσουν» οι ώρες που θα περάσουμε εδώ.

Σελήνη
Λυβησίου 82, Νέα Μάκρη, τηλ: 2294099483



Αξίζει την εκδρομή μέχρι τη Νέα Μάκρη αυτό το παραδοσιακό κρασοπουλιό και ταυτόχρονα wine bar μετά φαγητού. Ο χώρος μυρίζει οίνο και παράδοση, ενώ αποπνέει ζεστασιά με τον ξύλινο χαρακτήρα του και τα δεκάδες βαρέλια στους τοίχους και στα σταντ. Εδώ δοκιμάζουμε περισσότερες από 50 ποικιλίες κρασιού, δικής τους παραγωγής, αρκετές από τις οποίες ωριμάζουν για χρόνια σε δρύινα βαρέλια, αλλά και παλαιωμένο τσίπουρο επίσης δικής τους παραγωγής. Η απαραίτητη γευστική συνοδεία γίνεται από παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνουν θεματικές βραδιές με γευστικές αναζητήσεις από Ιταλία μέχρι… Μεξικό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v