Αυτά είναι τα καλύτερα μπαρ στου Μακρυγιάννη

Θέλετε κοκτέιλ; Προτιμάτε στρέιτ ποτά και τζαζ μουσικές; Μήπως είστε πιο wine bar τύπος; Απ’ όλα έχουν τα βράδια μας στην υπέροχη γειτονιά του Μακρυγιάννη.
Αυτά είναι τα καλύτερα μπαρ στου Μακρυγιάννη

Hitchcoktales

Πορίνου 10, τηλ.: 210 9210023

Ένα παλιό γκαράζ μεταμορφώθηκε, πριν από πέντε σχεδόν χρόνια, σε ατμοσφαιρικό στέκι ιδανικό για ραντεβού –αλλά όχι μόνο. Το Hitchcoktales είναι στιλάτο και παρεΐστικο, παίζει σούπερ μουσικές, φιλοξενεί ενίοτε και βραδιές με live και αλκοολο-γευσιγνωσίες, και δεν κρύβει την αγάπη του για τον Μετρ του Σασπένς –βαφτίζει, άλλωστε, τα κοκτέιλ του μενού με ονόματα από τις ταινίες του.



Το Ψυχώ, ας πούμε, φτιάχνεται με βότκα, βερμούτ και μαύρο σταφύλι, και είναι μια ωραία εναλλακτική στα γλυκά κοκτέιλ που τείνουν να γίνουν ο κανόνας στα αθηναϊκά κοκτέιλ μπαρ. Αν πεινάσετε, έχετε να διαλέξετε από ένα μενού που περιλαμβάνει… τα πάντα, από ριζότο και rib eye steak μέχρι club sandwich και πιάτα ημέρας. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8,5€.

Winepoint

Πορίνου 2, τηλ.: 210 9227050



Ένα από τα καλύτερα wine bar της πόλης, το Winepoint δηλώνει… πίστη και αφοσίωση στον ελληνικό αμπελώνα, τον οποίο συστήνει σε τουρίστες και Αθηναίους μέσα από τις 200 εκλεκτές ετικέτες του. Σε μια λίστα που ανανεώνεται συχνά, περιλαμβάνονται δεκάδες ενδιαφέρουσες επιλογές σε ποτήρι (οι τιμές του οποίου κυμαίνονται στα 5€) που συνοδεύονται άψογα με λαχταριστές, γενναιόδωρες ποικιλίες ελληνικών τυριών και αλλαντικών. Τακτικά διοργανώνονται γευσιγνωσίες, αφιερώματα σε οινοπαραγωγούς και live βραδιές.

Ρουά

Ροβέρτου Γκάλλι 26 και Ερεχθείου, τηλ.: 211 4044074



Μικρούλι και ατμοσφαιρικό, με vintage νότες στη διακόσμηση και παρεΐστικη ατμόσφαιρα που εμπνέει από βραδιές με ρακόμελα στη σκιά του Ηρωδείου μέχρι ξέφρενα cult πάρτι όταν η διάθεση ή οι μέρες το απαιτούν, το Ρουά είναι ένα γλυκύτατο café bar που ταιριάζει γάντι στην αρτιστίκ γειτονιά του. Σερβίρει καφεδάκι από νωρίς και ποτά ως τις πρώτες –και τις δεύτερες, ενίοτε– πρωινές ώρες, βγάζει και τραπεζάκια έξω στο μεγάλο-πεζοδρόμιο-μίνι-πλατειάκι της γωνίας Ροβέρτου Γκάλι και Ερεχθείου για τα ηλιόλουστα μεσημέρια που (δεν μπορεί, θα) έρχονται. Το ποτό κοστίζει 6€.

Tiki Athens 

Φαλήρου 15, τηλ.: 210 9236908

Σε ένα σούπερ εξωτικό σκηνικό, με 50s και 60s αναφορές, που σε ταξιδεύει απευθείας στην Πολυνησία, το Tiki (σκέτο, για τους φίλους) σερβίρει ωραία signature κοκτέιλ, και εξωτική κουζίνα, υπό τους ήχους μουσικών που καλύπτουν όλο το φάσμα από rock ‘n’ roll μέχρι funky soul, και από disco μέχρι cabaret –ανάλογα την ημέρα και τα κέφια του DJ.



Στην εκτενέστατη κοκτεϊλ-ο-λίστα του, βρίσκουμε δεκάδες διαφορετικές εκδοχές του martini και άλλα τόσα κοκτέιλ σαμπάνιας. Οι τιμές ξεκινούν από 7€ για το απλό ποτό, και από 8€ για τα κοκτέιλ. Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα του στο Facebook για επερχόμενα live, σούπερ κεφάτα party (μεταξύ των οποίων το θρυλικό Kitscherella), guest bartenders και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα.

Παλιό Ραδιόφωνο

Αθανασίου Διάκου 12, τηλ.: 210 9237022



Τόσο ατμοσφαιρικό όσο φαίνεται στο παραπάνω βίντεο, το Παλιό Ραδιόφωνο είναι μικρό και μυστικό, και τόσο νουάρ που μοιάζει να ξεπήδησε από τις σελίδες μυθιστορήματος του Μεσοπολέμου. Παίζει αυστηρά και μόνο τζαζ, έχει το δικό του φανατικό κοινό που ανακατεύεται σταθερά με τους τουρίστες της περιοχής, και είναι ιδανικό για μυστικά ραντεβουδάκια, και για ορκισμένους πότες που πίνουν τα ποτά τους στρέιτ. Οι τιμές του κυμαίνονται στα 7€ για το απλό ποτό, και οι πόρτες του ανοίγουν κάθε μέρα στις 20.00 –είπαμε, κλασικό ποτάδικο, χωρίς καφέδες και finger foodια.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v