Τα καλύτερα wine bar στα Βόρεια Προάστια

Μπορεί η καρδιά του οίνου να χτυπά στο κέντρο, όμως ο Βοράς φαίνεται να αγαπά εξίσου το καλό κρασί.
Τα καλύτερα wine bar στα Βόρεια Προάστια

Τα wine bars στο κέντρο της Αθήνας είναι πολλά. Πάρα πολλά.

Τι γίνεται όμως αν θέλουμε να κινηθούμε βόρεια; Ευτυχώς, αν και ο αριθμός τους είναι σαφώς μικρότερος σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει… λειψοινία.

Ιδού πέντε κορυφαίες διευθύνσεις για καλά (και πολλά) κρασιά σε Χαλάνδρι, Μαρούσι, Χολαργό, Ηράκλειο και Ψυχικό.

Wine not?
Καλογρέζας 12, Χαλάνδρι, τηλ: 2167002945



Ρετρό βιομηχανική αισθητική, ψηλά τραπέζια και μια μεγάλη μπάρα, swing μουσικές και «σμήνη» από φίλους του κρασιού που παρελαύνουν καθημερινά για να δοκιμάσουν κάποια από τις περίπου 100 ετικέτες κρασιού – εκ των οποίων περίπου 20 σερβίρονται και με το ποτήρι. Κάθε εβδομάδα έχουν αφιέρωμα σε διαφορετική περιοχή της Ελλάδας, ενώ τα κρασιά συνοδεύονται από ποικιλίες τυριών και αλλαντικών και κάποια κρύα πιάτα. Το ποτήρι κρασί ξεκινά από 4€. Τις ημέρες και ώρες αιχμής η κράτηση είναι απαραίτητη για να γλιτώσετε την αναμονή.

Bottega
Φραγκοκλησιάς 3Α, Μαρούσι, τηλ: 2106100288



Industrial design, απαλός φωτισμός, πολύχρωμα ψηφιδωτά στο πάτωμα, μοντέρνα αισθητική και ικανοποιητική ποικιλία σε κρασιά και γεύσεις συνθέτουν τον χαρακτήρα του all day αυτού wine bar, το οποίο τις καθημερινές γεμίζει από εργαζόμενους των πέριξ εταιριών. Συνοδεία jazz μουσικής δοκιμάζουμε περί τις 120 ετικέτες κρασιών εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία σερβίρεται και σε ποτήρι και τις συνδυάζουμε με πιάτα όπως κέικ σολωμού, χειροποίητη πίτσα, τάρτα με γκοργκοντζόλα, αλλά και burger. Οι τιμές για κρασί σε ποτήρι ξεκινούν από 5€. Δείτε το μενού εδώ

Vinoterra Resto & Cava
Μαρίνου Αντύπα 74-76, Ηράκλειο, τηλ: 210 2792100



Κάβα και εστιατόριο συνδυάζονται σε δύο χώρους: έναν μεγάλο με υπόγειο κελάρι στο οποίο βρίσκουμε περί τις 1000 ετικέτες κρασιών από κάθε γωνιά του πλανήτη και έναν «εστιατορικό» όπου επιλέγουμε κρασί από διπλα και το απολαμβάνουμε στην τιμή του συν 8 ευρώ cork fee με δημιουργική μεσογειακή κουζίνα ή συνοδεία πλατό τυριών και αλλαντικών. Στα του μενού, ξεχωρίζουν το λαβράκι miso με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και σπανάκι σοτέ σβησμένο με ταχίνι και yusu, ραγού βοδινού με πεκορίνο και τρούφα, κροστίνι με χαμόν σεράνο, μαριναρισμένο σολομό και αρκετές προτάσεις ημέρας. Το ποτήρι κρασί ξεκινά από 5€, για ένα πλήρες γεύμα με μπουκάλι, υπολογίστε περί τα 30€/ άτομο.

Ombra
Λυκούργου 2, Νέο Ψυχικό, τηλ: 2106711320



Στο Νέο Ψυχικό ένα λιλιπούτειο wine bar δηλώνει την αδυναμία του στις φυσαλίδες και αποτελεί το πρώτο Prosecco bar της πόλης, σερβίροντας ως επί το πλείστον αφρώδεις οίνους και Prosecco. Ο χώρος μίνιμαλ και φινετσάτος, δίνει έμφαση στο ξύλο και στα γήινα χρώματα στήνοντας μια classy ατμόσφαιρα για οινικές δοκιμές: εδώ δοκιμάζουμε περισσότερες από 70 οινικές και αφρώδεις ετικέτες, εκ των οποίων περίπου 40 σερβίρονται και σε ποτήρι. Στα του μενού πλην χειροποίητης pizza, δοκιμάζουμε γκουρμέ πιάτα όπως καρπάτσιο μοσχαρίσιου φιλέτου με παρμεζάνα και λάδι λευκής τρούφας, ταρτάρ φρέσκου σολομού μαριαρισμένο με σάλτσα σόγιας και πολλά ακόμα που μπορείτε να δείτε εδώ. Το ποτήρι κρασί ξεκινά από 4€, και τα Prosecco από 5,5€.

Floyd
Περικλέους & Κεραμεικού, Χολαργός, τηλ: 2106565115



Ανάμεσα στην πληθώρα των μπαρ, μια οινική γωνιά ξεχωρίζει στον Χολαργό. Το Floyd μας υποδέχεται σε έναν οικείο χώρο με ωραίες blues, jazz, swing και rock μουσικές για να μας προτείνει την εκλεκτή λίστα κρασιών του η οποία αποτελείται από περί τις 50 ετικέτες από ελληνικούς αμπελώνες και κάποιες επιλογές από διεθνείς. Τo μενού περιλαμβάνει μεσογειακές γεύσεις όπως ριζότο με άγρια μανιτάρια και λάδι λευκής τρούφας, παραδοσιακή carbonara, αλλά και κάποιες πινελιές ethnic κουζίνας όπως σολομός με φυστικοβούτυρο και maki rolls με αγγούρι και αβοκάντο. Συχνά πυκνά διοργανώνει live βραδιές με swing, pop, blues και disco προσανατολισμό. Το ποτήρι κρασί ξεκινά από 4,5€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v