Αγαπημένα καφέ με ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας

Ρετρό διακόσμηση, παρεΐστικη ατμόσφαιρα, οικείο περιβάλλον, καλός καφές. Πέντε στέκια σε Αθήνα και πέριξ μας υποδέχονται από το πρωί μέχρι που νυχτώνει, για καφεΐνη και συμπάθεια.
Αγαπημένα καφέ με ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας

Ginger Ale
Θεμιστοκλέους 74, Πλατεία Εξαρχείων, τηλ: 210 3301246



Ένα από τα πιο cozy στέκια των Εξαρχείων, με στυλ βγαλμένο απευθείας από τα 60's, το Ginger Ale είναι ένα μια κατηγορία από μόνο του στα καφέ μπαρ. Η διακόσμησή του φέρνει στο νου σαλονάκι ελληνικής ταινίας με Βουγιούκλω – παλιά ραδιόφωνα, ρετρό καναπέδες και τραπεζάκια, παλιές τηλεοράσεις- ενώ οι μουσικές επιλογές παίζουν με soul και jazz ήχους. Εκτός από αρωματικούς καφέδες σε διάφορους συνδυασμούς, σερβίρει και ωραιότατα φρέσκια τσάγια σε μίξεις με βότανα, φρούτα κ.α.

Σαρδανάπαλος
Μπισκίνη 49, Ζωγράφου, τηλ: 21 0771 8935



Καλλιτεχνικό και άκρως μουσικό, το καφενείο του Σαρδανάπαλου απλώνει σιδερένα τραπεζάκια σε έναν εσωτερικό ανεπιτήδευτο χώρο, αλλά και έξω δίπλα στις πράσινες ζαρντινιέρες τις μέρες που ο ήλιος δίνει το παρόν. Εδώ απολαμβάνουμε καφεδάκι συνοδεία μουσικών από βινύλιο, αλλά και ουζομεζέδες και ποτάκι με  live μουσικές σε θεματικές βραδιές, από σμυρνιώτικους ήχους μέχρι αμερικάνικα του ’50 και του ’60 και από μπουζούκι μέχρι φυσαρμόνικα.

Άσυλο Cafe
Θεμιστοκλέους 4, Εξάρχεια, τηλ: 2103821845



Άσυλο φοιτητών και «ντόπιων» που ξέρουν από ψαγμένα καφενεία στην Αθήνα, το τοσοδούλικο Άσυλο ανοίγει από νωρίς το πρωί για σούπερ καφεδάκι στο χέρι ή στα τραπεζάκια που βγάζει στη στοά. Κρυμμένο, αλλά… θαυματουργό, σερβίρει πάμφθηνα ροφήματα κάτω από φωτογραφίες της παλιάς Αθήνας αλλά και ουζάκι/κρασάκι/μπύρα με μεζεδάκια, αν τύχει και το επισκεφθείτε το μεσημέρι ελαφρώς πεινασμένοι και διψασμένοι για αποστάγματα.

Ευτοπία καφενείον-εκλεκτοπωλείον
Ομήρου 27, Κολωνάκι, τηλ: 21 0364 4736



Στις παρυφές του Κολωνακίου, ένας χώρος με τις μυρωδιές, τις γεύσεις και τις εικόνες της παράδοσης ξεχωρίζει από τα λοιπά «μοντέρνα» καφέ. Εδώ πιάνουμε θέση για ελληνικό καφέ στη χόβολη με υποβρύχιο, ενώ δεν λείπει και ο καλός εσπρέσο. Οι μουσικές είναι τζαζ, δεν αποκλείεται όμως να πετύχετε και έντεχνες μουσικές βραδιές. Ωραιότατες οι σπιτικές πίτες και τα γλυκά, όπως και τα παραδοσιακά προϊόντα που φιγουράρουν στα ράφια, ανάμεσα σε έργα τέχνης και δανειστικές βιβλιοθήκες.

Αρά…ζω
Χαριλάου Τρικούπη 16, τηλ: 210 3621978



Αράζω ή άρα ζω; Όπως και να διαβάσετε την ταμπέλα αυτού του επίσης κρυμμένου σε μια στοά επί της Τρικούπη καφενείου λίγη σημασία έχει μιας και το άραγμα αλλά και η ζωή σε αυτό το καφενείο είναι ωραία. Ανοίγει χαράματα – με φωνή Πρέκα – κατά τις 7.30 για το πρώτο καφεδάκι της ημέρας στα λιγοστά αλλά περιποιημένα τραπεζάκια τους με τις μεταλλικές καρέκλες εντός αλλά και σε αυτά που βγάζει στη στοά. Το μεσημεράκι αναρτά και κάποια πιάτα ημέρας στον μαυροπίνακα.  

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v