Μια όμορφη μέρα στου Ψυρρή!

Αυτό το Σάββατο το περνάμε ολόκληρο στου Ψυρρή, που έχει τον τρόπο να μας κρατήσει απασχολημένους και… χορτασμένους από το πρωί ως το βράδυ.
Μια όμορφη μέρα στου Ψυρρή!
Βήμα 1ο: Καφές και πρωινό

Τα απολαμβάνουμε στο Spiti mas (Ναυάρχου Αποστόλη 10, τηλ: 2103314751) και μάλιστα… στο κρεβάτι! Αυτό το café έχει όντως ένα άνετο κρεβάτι στον μικρό αλλά στιλάτο εσωτερικό του χώρο, στον οποίο μπορείτε να καθίσετε άνετα. Υπάρχουν φυσικά και τα άνετα καναπεδάκια ή τα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, για χάζι στην περαντζάδα όταν ο καιρός το επιτρέπει. Μαζί με τον καφέ, απολαμβάνουμε «αθηναϊκές πίτες» με διάφορες γεμίσεις, puddings, φέτες με ταχίνι και super foods και άλλα νόστιμα. Υπολογίστε περί τα 8-10€ για καφέ και πρωινό.

Βήμα 2ο: Βόλτες γεμάτες χρώμα και street art
Στην οδό Πιττάκη θα παρπατήσετε κάτω από πολύχρωμα φωτιστικά και με φόντο τις παραμυθένιες φιγούρες και τις βιτρίνες του Little Kook. Στην οδό Αυλητών θα χαζέψετε την υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας. Στις οδούς Λούκα, Νικά, Σαρρή και Παλαμήδου θα ανακαλύψετε την πιο φρέσκια street art της πόλης, με έργα στα οποία φιγουράρουν γνωστές υπογραφές όπως αυτή του παγκοσμίως διάσημου street artist WD, αλλά και γνωστές φιγούρες όπως του Λουκάνικου, του σκύλου-συμβόλου του αθηναϊκού κέντρου.

Βήμα 3ο: Brunch στα Zampano

Σε έναν χώρο στιλάτο, με την γοητεία της παλιάς Αθήνας, την ιταλική φινέτσα και την σύγχρονη αύρα της γύρω γειτονιάς, πιάνουμε τραπεζάκι για να απολαύσουμε αυγά benedict με σολομό, καγιανά, τοστ με αβοκάντο, bagel με προσούτο, pancakes, αλλά και burgers, ζυμαρικά και κυρίως πιάτα αν πεινάμε περισσότερο. Ο χώρος ενδείκνυται και για ένα ποτήρι καλό κρασί με πλατό αλλαντικών ή τυριών – υπολογίστε περί τα 10-15€ το άτομο για κρασί και τσιμπολόγημα.

Βήμα 4ο: Για ποτό στο Frogs

Βρίσκεται στο 4 της οδού Αριστοφάνους, κοντά στην πλατεία του Ψυρρή, στεγασμένο σε ένα γοητευτικό διώροφο κτίριο, και είναι ό,τι πρέπει για να «ανάψουν» τα αίματα με τα πρώτα σαββατιάτικα ποτά. Μαζί τους, απολαμβάνουμε funky και groovy μουσικές, για προθέρμανση προτού συνεχίσουμε αλλού για χορό.

Βήμα 5ο: Πίτσα και χορός στο Crust

Ξεκίνησε ως πιτσαρία και κατέληξε… club. Το Crust (Πρωτογένους 13, τηλ: 2103257179) άνοιξε πρόσφατα το μεγάλο του υπόγειο για να φιλοξενήσει δυνατά DJ sets μέχρι τα ξημερώματα. Εκτός από τον χορό, απολαμβάνουμε μπύρες από 3€ και πίτσες, για να αναπληρώσουμε δυνάμεις στον πάνω όροφο – περί τα 3€ το κομμάτι, περί τα 12€ για μια ολόκληρη πίτσα. Δοκιμάστε την ιδιαίτερη Smoker με πικάντικη σάλτσα BBQ, φρέσκια μοτσαρέλα, καπνιστό χοιρομέρι, μετσοβόνε, καραμελωμένα κρεμμύδια, σύγκλινο, πιπεριές και τσένταρ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v