Αυτά είναι τα καλύτερα wine bar του κέντρου

Από το Σύνταγμα ως τα Εξάρχεια, του Μακρυγιάννη και την Αγία Ειρήνη, απολαμβάνουμε… καλά κρασιά, σε εξαιρετικές τιμές.
Αυτά είναι τα καλύτερα wine bar του κέντρου
By the Glass
Φιλελλήνων και Γεωργίου Σουρή 3, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3232560

Θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τον τίτλο του ομορφότερου wine bar του κέντρου, απλώνοντας τα τραπεζάκια του, εκτός από τον υπέροχο εσωτερικό του χώρο, και ανάμεσα στους ροζ τοίχους της στοάς Ράλλη, με το εντυπωσιακό αίθριο. Η εντυπωσιακή του λίστα περιλαμβάνει 250 ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, με περισσότερες από 50 να σερβίρονται και σε ποτήρι (δείτε τις αναλυτικά εδώ) οι τιμές για το οποίο ξεκινούν από 3,50€.



Συνδυάζουμε με γεύσεις εμπνευσμένες από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα: Καπνιστή µελιτζανοσαλάτα µε ψηµένο κουκουνάρι, πετιµέζι και φέτα, ceviche από λαυράκι µε µοσχολέµονο και σπαράγγια, αρνάκι σιγοψηµένο σε κενό αέρος µε πουρέ σελινόριζας και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα που θα δείτε αναλυτικά εδώ.

Heteroclito 
Φωκίωνος 2 και Πετράκη 30, κέντρο, τηλ.: 210 3239406



Χρωματιστό, funky και χαλαρό, με ένα παταράκι ιδανικό για τα events οινογνωσίας που διοργανώνει τακτικά, το Ετερόκλητο σερβίρει «ψαγμένες» και αγαπημένες ετικέτες του ελληνικού και ξένου αμπελώνα, ανανεώνοντας τη λίστα του κάθε 1η του μήνα –δείτε την αναλυτικά εδώ. Στις γευστικές επιλογές που συνοδεύουν τα κρασιά μας περιλαμβάνονται ωραιότατα ελληνικά τυριά, που σερβίρονται με σπιτική μαρμελάδα σύκο, ποικιλίες αλλαντικών, μίνι σαλάτες, φρεσκοψημένες κις και πιατάκια ημέρας. Οι τιμές για το ποτήρι κυμαίνονται από 4€ μέχρι 8€.

Wine Point
Αθανασίου Διάκου και Πορινού 2, Μακρυγιάννη, τηλ: 210 9227050



Πιστό στον ελληνικό αμπελώνα, το Wine Point, δυο βήματα μακριά από το Μουσείο της Ακρόπολης, συστήνει σε Αθηναίους και τουρίστες περισσότερες από 200 εκλεκτές ετικέτες του. Σε μια λίστα που ανανεώνεται συχνά, περιλαμβάνονται δεκάδες ενδιαφέρουσες επιλογές σε ποτήρι (οι τιμές του οποίου κυμαίνονται στα 5€) που συνοδεύονται άψογα με λαχταριστές, γενναιόδωρες ποικιλίες ελληνικών τυριών και αλλαντικών. Συχνά διοργανώνονται βραδιές γευσιγνωσίας, αφιερώματα σε οινοπαραγωγούς και μουσικά events.

Vintage Wine Bar
Μητροπόλεως 66-68, κέντρο, τηλ.: 213 0296570

Στεγάζεται σε ένα υπέροχο, ιστορικό κτίριο της Μητροπόλεως και χρησιμοποιεί την τεχνική Coravin, η οποία επιτρέπει τη δοκιμή του κρασιού χωρίς την αφαίρεση του φελλού από το μπουκάλι. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι σερβίρει όλα του τα κρασιά, ακόμα και τα πιο σπάνια, σε ποτήρι –η λίστα αυτή τη στιγμή ξεπερνά τις 300 διαφορετικές ετικέτες, ελληνικού και ξένου αμπελώνα.



Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το μενού του, με προτάσεις όπως σάντουιτς με τραγανό bacon και σάλτσα αλμυρής σοκολάτας, νοστιμότατα ριζότο, παλαιωμένη πικάνια και ποικιλίες τυριών και αλλαντικών από κάθε γωνιά του κόσμου. Οι τιμές για το ποτήρι κρασί ξεκινούν από 4€, τα πιάτα από 10€.

Monk Grapes And Spirits
Καρόρη 4, πλ. Αγίας Ειρήνης, τηλ: 210 3211117

Τα καλοκαίρια σας μιλάμε συνεχώς για την υπέροχη ταράτσα του, τον χειμώνα το αγαπάμε για το (σχεδόν εξίσου ατμοσφαιρικό) ψηλοτάβανο εσωτερικό του με τη βιομηχανική διακόσμηση και τις εικαστικές πινελιές. Η τεχνική Coravin είναι παρούσα και εδώ, ώστε να απολαμβάνουμε σε ποτήρι και τις 200 ετικέτες της εντυπωσιακής λίστας του, η οποία μας ταξιδεύει νοερά σε δεκαέξι διαφορετικές χώρες –από τη Γαλλία ως τον Λίβανο, και από την Νέα Ζηλανδία μέχρι τη Χιλή.



Εννοείται πως ο και ο ελληνικός αμπελώνας δίνει δυναμικό παρών. Συνοδεύουμε με πρωτότυπες επιλογές ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, ενώ κάθε Κυριακή από τις 12.00 πιάνουμε τραπέζι για νεοϋρκέζικο brunch. Οι τιμές για το ποτήρι κρασί ξεκινούν από 2,50€ και φτάνουν μέχρι τα 20€, για τα πιο σπάνια, ακριβά κρασιά.

Fabrica De Vino
Εμμανουήλ Μπενάκη 3, τηλ.: 210 3214148

Ένα από τα πρώτα wine bar που αγαπήσαμε εν Αθήναις, και που μας μύησαν στη σχετική κουλτούρα, το Fabrica de Vino συνεχίζει ακάθεκτο εδώ και επτά χρόνια να μας σερβίρει σε ποτήρι δεκάδες ετικέτες του ελληνικού κυρίως αμπελώνα, μαζί με κάποιες εκλεκτές διεθνείς επιλογές. Τις παντρεύει, δε, ωραιότατα με tapas και μεγάλα πιάτα εμπνευσμένα από την ελληνική και τη μεσογειακή κουζίνα, κάποια πειραγμένα κάποια όχι. Αναλυτικό μενού υπάρχει εδώ.



Συχνά-πυκνά διοργανώνει και βραδιές γευσιγνωσίας, ενώ πολλά Σαββατοκύριακα προσκαλεί και guest DJs να αναλάβουν τα decks και να ανεβάσουν την ένταση. Οι τιμές για το ποτήρι κρασί ξεκινούν από τα 2,40€ και φτάνουν τα 8€, ενώ τα συνοδευτικά πιατάκια ξεκινούν από 3,50€.

Warehouse 
Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου 21, Εξάρχεια, τηλ.: 215 5408002
και Υπερείδου 1, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3247048

Το πρωτο-αγαπήσαμε στα Εξάρχεια, όπου μας σερβίρει τέσσερα χρόνια τώρα σε έναν υπερ-στιλάτο βιομηχανικό χώρο, περισσότερες από 70 ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα σε ποτήρι (από 5,50€), και πάνω από 200 σε μπουκάλι, ενώ συχνά-πυκνά φέρνει guest premium ετικέτες για ιδιαίτερες γευσιγνωσίες.



Στο δε μενού του βρίσκουμε από ψαγμένα σάντουιτς και street food επιλογές, μέχρι κρέατα ξεχωριστής παλαίωσης και πειραγμένες συνταγές σαν το καπνιστό χοιρινό με βολάκι Άνδρου. Από τον περασμένο Απρίλιο απέκτησε και αδερφάκι, το Warehouse CO2 στο Σύνταγμα, που αγαπάει πολύ τις φυσαλίδες και σερβίρει μεγάλη ποικιλία αφρωδών by the glass αλλά και still wines σε magnum φιάλες, vintage ετικέτες και βραβευμένα κρασιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα συνοδεύουμε με εκλεκτά κρύα πιάτα τυριών και αλλαντικών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v