Οι καλύτερες μπυραρίες για τον χειμώνα

Ποιος είπε ότι οι μπύρες είναι «για το καλοκαίρι»; Πέντε σούπερ ατμοσφαιρικές pub ανά την Αθήνα, ιδανικές για να τις κάνετε χειμωνιάτικο στέκι.
Οι καλύτερες μπυραρίες για τον χειμώνα
The Lazy Bulldog
Ορφέως 2 και Περσεφόνης 13, Γκάζι, τηλ: 697 502 6836

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 28 ολόκληρες βρύσες για να ρέει η βαρελίσια μπύρα άφθονη χάρισαν στη Lazy Bulldog πέρυσι τέτοια εποχή το βραβείο του αμερικανικού site RateBeer. Στιλάτη και ατμοσφαιρική, με μαύρες επιφάνειες, δερμάτινους καναπέδες και μια τεράστια ξύλινη μπάρα ό,τι πρέπει για μπυροκατάνυξη, αλλά και με αυστηρή αντικαπνική πολιτική προς απογοήτευση των καπνιστών μπυρολατρών.



Εδώ θα βρείτε τεράστια ποικιλία ζύθου, αγάπη μεγάλη για τις ελληνικές μικροζυθοποιίες, σαφή προτίμηση στην αγγλοαμερικάνικη σχολή ζυθοποίησης, αλλά και κλασικές αξίες όπως η Guiness, η Staropramen και η Weihenstephaner. Συνοδεύετε με καταπληκτικό pub-o-φαγητό σε γιγάντιες μερίδες (fish and chips, λουκάνικα και παϊδάκια BBQ, club sandwich με ζυμωτό ψωμάκι και country πατάτες, ζουμερά burgers και πάει λέγοντας) και υπολογίζετε περί τα 20€ το άτομο για σούπερ χορταστικό γεύμα μαζί με τις απαραίτητες μπύρες.

Local 
Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι, τηλ.: 694 0864443



Τρέφει μεγάλη αδυναμία στις βρετανικές και τις αμερικάνικες μπύρες, φιλοξενεί συχνά πυκνά guest βαρέλια από διάφορα μέρη του κόσμου, και μας συστήνει ψαγμένες ετικέτες με δυσπρόφερτα ονόματα. Τα pints σε αυτή την σούπερ παρεΐστικη ιρλανδέζικη pub ξεκινούν από 3,50€, ενώ τα μπουκάλια κυμαίνονται από 5€ έως 8€. Η δε μουσική φλερτάρει έντονα με τα punk ακούσματα, ενισχύοντας την sui generis ατμόσφαιρα. Οι αντικαπνιστές θα χαρούν να μάθουν ότι ισχύει και εδώ απαγόρευση του καπνίσματος στον εσωτερικό χώρο. 

Arch Beer House
Εθνικής Αντιστάσεως 91-93, Περιστέρι, τηλ: 2105752992

Οι ζυθολάτρεις δυτικών προαστίων και όχι μόνο ορκίζονται στο όνομά της, και δικαίως: Σε έναν όμορφο χώρο από ξύλο και πέτρα, με χαμηλό ατμοσφαιρικό φωτισμό και rock soundtrack (Sabbath, Nirvana, Metallica και πάει λέγοντας) η Arch παραδίδει ταχύρρυθμα μαθήματα μπυροποσίας, υπό τα άγρυπνα βλέμματα θρύλων όπως ο Τζίμι Χέντριξ, ο Φρέντι Μέρκιουρι και ο Κερτ Κομπέιν που φιγουράρουν στους τοίχους.



Ο κατάλογος περιλαμβάνει περίπου 100 διαφορετικές μπύρες (μεταξύ των οποίων και μπόλικες ελληνικές), 16 εξ αυτών σε βαρέλι. Στα του μενού, ξεχωρίζουμε το χορταστικό mix grill, τα λαχταριστά finger food και τις ποικιλίες γερμανικών λουκάνικων, κροκετών, αλλαντικών και τυριών. Υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο για άφθονη μπύρα και μεζέδες.

Tar
Λεωφόρος Ηρακλείου 34, Άνω Πατήσια, τηλ: 2102237717

Σταθερή αξία εδώ και ολόκληρες δεκαετίες, η Tar στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό του Μεσοπολέμου με παρεΐστικη ατμόσφαιρα στο ζεστό εσωτερικό του και πανέμορφη αυλή για τους καλοκαιρινούς μήνες.



Η Tar τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στις ελληνικές μπύρες, εκ των οποίων η ροδίτικη Magnus υπάρχει και σε βαρέλι, δίπλα σε σταθερές αξίες όπως η Guiness, η Carlsberg και η Maisels Weisse. Ο κατάλογος των μπουκαλιών έχει μια ολόκληρη σελίδα αφιερωμένη στις ελληνικές μπύρες, αλλά και εκατοντάδες ετικέτες απ’ όλο τον κόσμο, όπως και ενδιαφέρουσες νοστιμιές για να τις συνοδεύσουμε (λαχταριστό κότσι, πλατό με γερμανικά αλλαντικά και τυριά, ποικιλία με μπριζολάκια και λουκάνικα κ.α.). Για ωραιότατο γεύμα μαζί με τις απαραίτητες μπύρες μπορείτε να υπολογίζετε περί τα 15€ το άτομο.

Silly Wizards
Πελοποννήσου 79, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 210 6543908

Σούπερ ατμοσφαιρικός χώρος, αυλίτσα για τα καλοκαίρια, και μια ιδιαίτερη αγάπη για τη βρετανική και κεντροευρωπαϊκή ζυθοποιία είναι τα δυνατά χαρτιά της κοσμαγάπητης pub της Αγίας Παρασκευής.



Η βαρελίσια Guiness βρίσκεται εδώ σε περίοπτη θέση, μαζί με άλλα πέντε βαρέλια –που περιλαμβάνουν τις αγαπημένες μας Hoegaarden και Weihenstephan– και πολλές ακόμα ετικέτες σε μπουκάλι. Το μενού είναι ένα mix’n’match από διάφορες εθνικές κουζίνες: περιλαμβάνει burger, quesadillas, σπιτικά nachos, γερμανικά σνίτσελ, κοτόπουλο με curry και fish and chips. Για τους… αντιφρονούντες, υπάρχουν και ωραιότατα κοκτέιλ με μπύρα ή χωρίς, τα οποία κινούνται στα 7,50-8€. Δικά μας αγαπημένα τα Spice of Life (με τεκίλα, jalapenos, lime, ζάχαρη, δυόσμο και αγγούρι) και Zulapi (με μαστίχα, lime, αγγούρι και Tabasco). Για πλήρες γεύμα με τις απαραίτητες μπύρες, θα υπολογίσετε περί τα 15-20€ το άτομο (αναλόγως πόσο πεινασμένοι και πόσο… διψασμένοι θα έρθετε).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v