Must πεζόδρομοι στην Αθήνα για καφέ και ποτό

Από το Κολωνάκι μέχρι τα Εξάρχεια κι από εκεί στο Σύνταγμα και πέριξ απολαμβάνουμε χαλαρά καφεδάκια και ποτό σε αγαπημένα… πλακόστρωτα.
Must πεζόδρομοι στην Αθήνα για καφέ και ποτό

Σφύζουν από ζωή, ή είναι (προς το παρόν) ήρεμα και μυστικά. Πλακόστρωτα στενάκια στις γειτονιές της πόλης φιλοξενούν cosy μπαράκια και καφέ και μας καλούν για βόλτα, γλυκίσματα, αχνιστό καφεδάκι και ό,τι… προκύψει.

Ζαλόκωστα



Ένα και… να καίει πανέμορφο σποτ στον ήσυχο αυτό πεζόδρομο αναδύει μυρωδιές από καφεδάκι και λαχταριστά σπιτικά γλυκά. Το Yoko είναι ένα café bistro θεματικά αφιερωμένο στη σύζυγο του Λένον, και γευστικά ταγμένο σε νοστιμότατες συνταγές. Πέρα από καφέ, εδώ θα δοκιμάσετε εκλεκτές πίτες με λαχταριστή γέμιση που ποικίλλει, τάρτες, μπρουσκέτες, σάντουιτς, αλλά και ωραιότατο after office ποτάκι αν βρίσκεστε κοντά στην περιοχή.

Βαλτετσίου



Σαφώς πιο «βαβούρης», αλλά και πληθωρικός, ο πεζόδρομος της Βαλτετσίου φιλοξενεί τον Ναό του καφέ μετά επιτραπεζίων που ακούει στο όνομα Playhouse, αλλά και το αξιαγάπητο Salero στο οποίο έστω και μια φορά στη ζωή μας έχουμε φάει tapas και έχουμε γευτεί ωραιότατη sangria ή μαργαρίτες.

Πετράκη



Μια ανάσα από τη Μητρόπολη στο Μοναστηράκι, ο μικροσκοπικός αυτός πεζόδρομος εξελίσσεται σε place to be μέσα από ενδιαφέρουσες προσθήκες μαγαζιών που τον εμπλουτίζουν γευστικά και μπαρίστικα. Εν αρχή ην το Heteroclito αυτό το cosy wine bar για κρασάκι σε ποτήρι, ακριβώς απέναντι το Σερσέ λα Φαμ ψήνει καφεδάκι στην χόβολη και το συνοδεύει με ωραιότατα γλυκά. Για καφέ και αφεψήματα το Tazza αποτελεί ωραιότατο καταφύγιο, ενώ το Twins είναι ένα all day bistro με μυρωδάτο καφέ και νοστιμότατα σνακ για να τον συνοδεύσουν.

Ηπίτου   



Στο μικρό και προ μερικών ετών «άγνωστο» δρομάκι κοντά στο Σύνταγμα γίνονται πραγματάκια για τους μπαρόβιους (και όχι μόνο) της Αθήνας. Ευθύνη για αυτά φέρουν το κοκτεϊλικό Blue Bird με την χαρακτηριστική μπορντό τζαμαρία, το χαριτωμένο wine bar της Kiki που θυμίζει γκαλερί, και το παντός καιρού ομώνυμο Ipitou με τις easy listening μουσικές και τα φοβερά κοκτέιλ. Όλα τους ανοίγουν από το πρωί για να σερβίρουν και ωραιότατα καφεδάκια φυσικά.

Γυφτοπούλου



Στον όχι και τόσο παγωμένο βορρά, στο Χαλάνδρι, ο πεζόδρομος της Γυφτοπούλου ενδείκνυται για «μπύρα στο χέρι και άραγμα στην πλατεία» ή σε κάποιο από τα μπαράκια που κατά σειρά την περιστοιχίζουν. Το Κομμωτήριο Μπαρ, το οποίο σερβίρει φθηνές μπύρες, το καφενείο Τρεις και ο Κούκος επίσης για μπύρες και καφεδάκια, το Κομπολόι, το White Monkey με τα φοβερά tiki cocktails, τις feelgood μουσικές και την δυνατή συλλογή από ρούμια και το Big Mouth με το λαχταριστό brunch και τον all day χαρακτήρα του ζωντανεύουν τον πιο εναλλακτικό δρόμο του Χαλανδρίου.

Γεωργίου Ολυμπίου και Δράκου



Δύο πεζόδρομοι παράλληλοι στο Κουκάκι, δύο μικρόκοσμοι για καφέ και ποτό σε μπαράκια με χαρακτήρα. Στην Γ. Ολυμπίου πιάνουμε θέση το ξακουστό Μπελ Ρέυ με τον hipster κόσμο και τα φωτογενή κοκτέιλ, στα μικρούλια Ασύμμετρο και Σπιρτόκουτο για χαλαρό καφεδάκι και ποτό και στα νέο-καφενεία Πατρίδες, Κηφήνας, Αυλή, Παντιέρα και Valparaiso, που τιμούν την νύχτα όπως της αρμόζει και αντικαθιστούν τα πρωινά καφεδάκια με ρακές, μπίρα και κοκτέιλ.  Στη Δράκου, το Ρίζα Ρίζα σερβίρει καφέδες και λαχταριστές pancakes, ενώ η χαριτωμένη Σβούρα σερβίρει ελληνικό κουπάτο, και εν συνεχεία ρακόμελο, οινόμελο, μεζέδες και… καλή παρέα σε άκρως οικονομικές τιμές.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v