Όσα μπορείς να κάνεις τον Ιανουάριο χωρίς λεφτά

Να πας σινεμά, να χορέψεις σε συναυλίες, να ακούσεις τον Καταλειφό να απαγγέλει Παπαδιαμάντη… Όσα μπορείς να κάνεις στην πόλη αυτές τις μέρες δωρεάν.
Όσα μπορείς να κάνεις τον Ιανουάριο χωρίς λεφτά
Το Animasyros στη Στέγη
Ταινίες animation για μικρούς και μεγάλους
2-4 Iανουαρίου 2018 | 18:00 | Κεντρική Σκηνή

Η Στέγη υποδέχεται το 2018 με τις καλύτερες και πιο δυνατές ταινίες του επετειακού Animasyros 10 με ένα τριήμερο εκδηλώσεων, το Animasyros στη Στέγη. Tρία BestOf προγράμματα από τον επίσημο κατάλογο του Animasyros 10 με ταινίες animation για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά 8-12 ετών, αλλά και την πολυαναμενόμενη αθηναϊκή πρώτη προβολή του The Ox, παρουσία του σκηνοθέτη Γιώργου Νικόπουλου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών εδώ.

Συναυλία των Gumbo Ya Ya στο ΚΠΙΣΝ
Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, στις 21.00 στον Φάρο

Η μπάντα που φέρνει στην Αθήνα τον αυθεντικό ήχο της Νέας Ορλεάνης, οι Gumbo Ya Ya, καλωσορίζει το 2018 με μια σούπερ εορταστική συναυλία στον Φάρο, στο ψηλότερο σημείο του υπέροχου Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μαζί τους η Πειραιώτισσα Sugahspank. Πάρτε μια πρώτη γεύση, αν δεν τους έχετε ακούσει, από εδώ

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης στο ΚΠΙΣΝ
Κυριακή 7 Ιανουαρίου, στις 17.00 στον Φάρο

Οι Παραβάσεις, η σειρά θεατρικού αναλογίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει μια σειρά εορταστικών διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με τον Δημήτρη Καταλειφό, σηματοδοτώντας το κλείσιμο της εορταστικής περιόδου. Με την επιμέλεια της σκηνοθέτη και θεατρολόγου Έφης Θεοδώρου, ο Δημήτρης Καταλειφός ένας από τους πιο εμβληματικούς Έλληνες ηθοποιούς διαβάζει, στο φως του δειλινού, μερικά από τα ωραιότερα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Με τη μουσική συνοδεία του Ταξιάρχη Γεωργούλη στο ούτι και το yayli tanbur, μας ταξιδεύει στις νοσταλγικές διηγήσεις του ‘αγίου’ των ελληνικών γραμμάτων οι οποίες έχουν συντροφεύσει γενιές και γενιές.

Δωρεάν θέατρο στην Καλλιθέα

Το Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου 123 & Φιλαρέτου) φιλοξενεί τρεις ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο τον Ιανουάριο:
- «Σταχτοπούτα, Χθες, Σήμερα, Πάντα…»
Από το Κέντρο Χορευτικής Δημιουργίας Πηνελόπη Πίκουλα
Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018 ώρα 19:00
Κρατήσεις : 210 9570001
- «Ο Άγνωστος Του Τραίνου»
Από τη Θεατρική Ομάδα Μελών και Φίλων
Της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών
Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 ώρα 19:00
Κρατήσεις : 210 9570001
- «Μαμα Μια!»
Από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου
Ημερομηνίες παραστάσεων: 20-21/1 και 26-27-28/1
Ώρα έναρξης : 19:00
Κρατήσεις : 6986698704

Αφηγήσεις παραμυθιών για μεγάλα παιδιά στο Zp87
Ζωοδόχου Πηγής 87, Εξάρχεια, τηλ.: 6980665404
Κυριακή 14 Ιανουαρίου στις 20.00

Η ομάδα αφήγησης «Παραμυθοπεράσματα» περιδιαβαίνουν στα μονοπάτια των παραμυθιών και σας προσκαλούν σε μια βραδιά με ιστορίες μαγικές, ευτράπελες και φιλοσοφικές, με τίτλο «Όνειρο έσταξε, παραμύθι γέννησε». Τα «Παραμυθοπεράσματα» είναι οι: Τασούλα Κοντορούδα, Κώστας Λιναρδάτος, Ιωάννα Φώκου, Ελεάνα Χατζάκη.

Ο φωτογράφος Ανδρέας Καμουτσής στο Cinemarian
Γενναίου Κολοκοτρώνη 42, Κουκάκι
Σάββατο 13/01/2018 στις 18:30

Η Φωτογραφική Ομάδα Διάφραγμα 26 παρουσιάζει τον φωτογράφο Ανδρέα Καμουτσή στο Cinemarian. Ο φωτογράφος θα παρουσιάσει τόσο νέα όσο και παλιότερα φωτογραφικά του project σε βιντεοπροβολέα και θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν mirrorless κάμερες και φακούς της εταιρείας, ενώ μπορούν να συμμετέχουν στην κλήρωση που θα γίνει επιτόπου και να κερδίσουν Fujifilm Instax μηχανές. Όσοι πιστοί της φωτογραφίας προσέλθετε. Θα ακολουθήσει πάρτι.

Έκθεση - αφιέρωμα στον Δαμιανό Ζαρίφη στο Ωδείο Αθηνών
Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19
Από 8 έως 20 Ιανουαρίου

Σχέδια και ζωγραφικές μακέτες για το θέατρο από το προσωπικό αρχείο του σκηνογράφου και ενδυματολόγου Δαμιανού Ζαρίφη, αλλά και μια σειρά από κοστούμια, πολύτιμα απομεινάρια παραστάσεων που κατοικούν μονίμως στα βεστιάρια του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του Εθνικού Θεάτρου, του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν: αυτός ο υλικός πυρήνας είναι η αφετηρία της έκθεσης με τίτλο «Ο παλμός του σχεδίου» που φιλοξενείται στο Ωδείο Αθηνών, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατό του. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v