Τα πιο χριστουγεννιάτικα café της Αθήνας

Σε αυτά τα αθηναϊκά café θα νιώσετε για τα καλά το πνεύμα των Χριστουγέννων, απολαμβάνοντας τον καφέ σας αλλά και θεϊκά γλυκά.
Τα πιο χριστουγεννιάτικα café της Αθήνας
Little Kook
Καραϊσκάκη 17, Ψυρρή, τηλ: 2103214144

Η πιο πληθωρική χριστουγεννιάτικη γωνιά της πόλης βρίσκεται σε αυτό το στενάκι του Ψυρρή, όπου θα μπορούσαν να βρίσκονται κανονικότατα τα… headquarters του Άι Βασίλη. Ξωτικά, λαμπιόνια, γιρλάντες, στολίδια, παραμυθένιες φιγούρες, χρώματα, άγγελοι, Αί-Βασίληδες γεμίζουν τον χώρο μέσα και έξω από το μαγαζί. Έξω δε, συγκεντρώνονται πλήθη για να φωτογραφηθούν στον διάκοσμο, ενώ αν το επισκεφθείτε «ώρες αιχμής», να αναμένετε ουρές για ένα τραπέζι. Αξίζει όμως τον κόπο, όχι μόνο για την ακόμα πιο όμορφη διακόσμηση στις εσωτερικές αίθουσες, αλλά και για τις υπέροχες ζεστές σοκολάτες και τα γλυκίσματα – υπολογίστε περί τα 10€ για ζεστή σοκολάτα ή άλλο ρόφημα και (χορταστικότατο) γλυκό.

Noel
Κολοκοτρώνη 59Β, τηλ: 2112159534

Σε αυτή τη στοά… είναι πάντα Χριστούγεννα, αλλά αυτή την περίοδο η διακόσμηση γίνεται ακόμα πιο γιορτινή και η ατμόσφαιρα πιο όμορφη, ιδιαίτερα στον χώρο της στοάς, όπου μπορείτε είτε να πιείτε καφέ είτε να απολαύσετε φαγητό. Το στιλ του μαγαζιού θυμίζει Παρίσι, ενώ στο μενού βρίσκουμε επιλογές διεθνούς κουζίνας, από κοτόπουλο κάρι μέχρι αρνίσιο κεμπάπ με γλυκιά χαρίσα και ασιατικό σολομό, αλλά και πιο ελαφριές brunch επιλογές.

Cap Cap
Πανόρμου 26, Αιγάλεω, τηλ: 210-5904116 / Ιασωνίδου 10, Ελληνικό, τηλ: 210-9645008

Σε δύο σημεία πλέον μπορούμε να καθίσουμε και να απολαύσουμε τον καφέ και το γλυκό μας παρέα με τον Ποντικό του Cap Cap. Ο πρώτος διδάξας των «παραμυθάδικων» cafe της Αθήνας έχει μεταμορφώσει τους χώρους του σε ονειρικά χριστουγεννιάτικα καταφύγια, όπου αράζουμε με ζεστές σοκολάτες και γλυκά διακοσμημένα με ζαχαρωτά μπαστουνάκια, Αί Βασίληδες από ζαχαρόπαστα και συνταγές… κατευθείαν από τον Βόρειο Πόλο.

Fairytale
Ν. Τρύπια 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 2102582341

Σα να βγήκε κατευθείαν από την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», η σάλα του Fairytale έχει ετοιμαστεί για τις γιορτές και μας περιμένει για να μας σερβίρει ξόρκια, ζεστά ροφήματα, κοκτέιλ και φυσικά κολασμένες τούρτες και γλυκά. Δοκιμάστε το donuts burger με πραλίνα και μπουένο, Christmas roll brownie με λευκή σοκολάτα, choco-pancakes, χειμωνιάτικο μπανόφι και Little fairies – ήτοι γλυκά σε μίνι εκδοχή. Στο Pastry shop θα βρείτε επίσης και φιγούρες της Disney και άλλα δωράκια για τα Χριστούγεννα.

City Bistro
Στοά Σπύρου Μήλιου, τηλ: 2103211315

Στην στοά που κάθε χρόνο τέτοιες μέρες διακοσμεί μοναδικά το City Link, τα τραπεζάκια του μπιστρό μας υποδέχονται από το πρωί για να απολαύσουμε τον καφέ μας ή ωραίες γεύσεις όλη την ημέρα, χαζεύοντας παράλληλα τις γιρλάντες και τα στολίδια που έχουν καλύψει… όλη την οροφή. Σημειώστε ότι τις Κυριακές σερβίρει και brunch, ενώ ο χώρος είναι ό,τι πρέπει για… after-theater ποτό, μετά το τέλος των παραστάσεων των γύρω θεατρικών σκηνών.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v