Η βόλτα του Σαββάτου στα νέα στέκια της Αθήνας

Αυτό το Σάββατο ψωνίζουμε για καλό σκοπό και ανακαλύπτουμε νέες και ωραίες διευθύνσεις στην πόλη για φαγητό, κοκτέιλ και σούπερ μουσικές.
Η βόλτα του Σαββάτου στα νέα στέκια της Αθήνας

Μια βδομάδα πριν τα Χριστούγεννα έρθουν και επίσημα στους δρόμους της πόλης - και τις καρδιές μας – ξεπορτίζουμε σαββατιάτικο όχι για να επιδοθούμε σε ανευ προηγούμενου shopping με το δώρο Χριστουγέννων, αλλά για να ανακαλύψουμε ωραία πραγματάκια που συμβαίνουν στην Αθήνα.

Στάση 1η: Φιλοζωικές αγορές

Σερβίρει ωραιότατο καφεδάκι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσει η ημέρα μας και φιλοξενεί ένα εξίσου ωραίο μπαζάρ για να κάνουμε τις χριστουγεννιάτικες αγορές μας συνεισφέροντας στο να ζήσουν λίγο καλύτερα οι τετράποδοι φίλοι μας.



Για το six Dogs ο λόγος, το οποίο πέρα από αχνιστό καφέ για να ανοίξει το μάτι, διαθέτει τον εκθεσιακό του χώρο στη φιλοζωική οργάνωση «Τα Φαντάσματα του Ασπρόπυργου», μια ομάδα εθελοντών για τα αδέσποτα στον Ασπρόπυργο, για τρεις ημέρες.

Από τις 15 μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου (το Σάββατο από τις 11.00 μέχρι τις 23.00) στους πάγκους του μπαζάρ θα βρούμε από βιβλία, γούρια, σκούφους και κοσμήματα, μέχρι χειροποίητα σανδάλια, μίνι πίνακες ζωγραφικής, πλεκτά για ανθρώπους και… τετράποδα και ένα σωρό ακόμα υπέροχα δώρα σε εξίσου υπέροχες τιμές. 



Στάση 2η: Μπρίσκετ, μπρίσκετ είσαι δω;

Παίρνω τη μασέλα μου και σ’ ακολουθώ. Το κρέας-συνώνυμο της παράδοσης του Τέξας, το μπρίσκετ, έχει καταφθάσει και στην Αθήνα και γίνεται ανάρπαστο από τους φαν. Αν το όνομα δεν σας λέει κάτι εξηγούμαστε: Η στηθοπλευρά ελληνιστί, αποτελεί ένα λαχταριστό κομμάτι κρέατος με βελούδινη υφή, που μαγειρεύεται για πολλές ώρες, καπνίζεται και σερβίρεται σε burger ή με διάφορα συνοδευτικά.



Ιδανική και φρέσκια street διεύθυνση για να το απολαύσουμε – και όχι μόνο αυτό φυσικά – το Salty Pig στην Ιπποκράτους. Ένα street bistro & grill το οποίο φέρνει το λαχταριστό φαγητό των δρόμων της Αμερικής στην Αθήνα, μέσα από καπνιστά κρέατα, μπέργκερ, hot dogs και tacos, αμερικάνικα σάντουιτς, παραδοσιακές Καναδέζικες Πουτίνες σε κάθε πιθανό συνδυασμό, bagels και σαλάτες. Ό,τι πρέπει για ένα πληθωρικό γεύμα «στα όρθια» είτε στους πάγκους του. Δείτε το μενού εδώ και υπολογίστε περί τα 10-15€ ανά άτομο για ένα χορταστικό street γεύμα.

Στάση 3η: Κοκτέιλ που «ακούγονται»

Κάτω από την πλατεία Καρύτση, κάτι νέο γεμίζει την Παπαρρηγοπούλου με αρώματα από spirits και ωραίες μουσικές. Περί Β/2 ο λόγος, μιας νέας μίνιμαλ άφιξης στην περιοχή, ένα στιλάτο μπαρ που παίζει με γυαλί, σίδερο και ξύλο, και μας κεντρίζει το ενδιαφέρον με μια ωραιότατη λίστα κοκτέιλ που εμπνέεται από τους ήχους. Χωρίζονται στις κατηγορίες Treble (χαρακτηριστική οξύτητα), Mid (ώριμα και ολοκληρωμένα) και Bass (πιο grande συνδυασμοί) και περιλαμβάνουν μείξεις όπως το Shrill Twinker με Clairin Sajous ρούμι, χαμομήλι, λικέρ βοτάνων, σπιτικό σιρόπι από χαμομήλι, dry curaçao και Peychaud’s Bitters ή το Sine με Amontillado sherry, λικέρ Falernum, μπράντι βερίκοκο, λάιμ, σιρόπι αμυγδάλου και bitters γκρέιπφρουτ. Στα ράφια του οι ετικέτες από ρούμι ξεπερνούν τις 200, ενώ δε λείπουν και ιδιαίτερες επιλογές σε ουίσκι.



Στα της μουσικής, το Β/2 αγαπά το βινίλιο με αρκετά από τα sets του να βασίζονται στον στρογγυλό, μαύρο Θεό, αλλά αγαπά και τους έλληνες μουσικούς παραγωγούς, οι οποίοι ξεδιπλώνουν funk, jazz, trip hop, dub, breaks και house ήχους στα decks. To απλό ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v