7 σούπερ παρεΐστικοι καφενέδες στην Αθήνα

Πιάνουμε τραπεζάκι για ρακόμελα, τσίπουρα και λαχταριστά μεζεδάκια, όσο πιο φθηνά γίνεται (γύρω στα 10€ το άτομο) σε κάθε γωνιά της Αθήνας.
7 σούπερ παρεΐστικοι καφενέδες στην Αθήνα
Υποβρύχιο
Ασκληπιού 53, Νεάπολη, τηλ.: 210 3614296

Θα ξεκινήσουμε από τα βασικά: Το Υποβρύχιο σερβίρει μια από τις καλύτερες ρακές της Αθήνας –που έρχεται, βέβαια, απευθείας από την Κρήτη.



Τα υπόλοιπα τώρα: Χαλαρό και παρεΐστικο, «ταιριάζει» τις ρακές μας με νόστιμα μεζεδάκια κρητικής και όχι μόνο κουζίνας. Βουβαλίσιο μπιφτέκι με πατατούλες στον φούρνο, σούπερ πατάτα οφτή γεμιστή με μυρωδάτη κρέμα τυριού, απάκι, σούπερ σφακιανή πίτα με μέλι, γαμοπίλαφο και πάει λέγοντας. Για ρακές (σκέτες ή σε αχνιστά ρακόμελα) και μεζεδάκια, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 12€ το άτομο.

Τσουλήθρα 
Σαλαμίνος 64, Μεταξουργείο, τηλ: 21 1403 5686



Ένα από τα πιο… μεταξουργειώτικα στέκια του Μεταξουργείου, η παρεΐστικη και ανεπιτήδευτη Τσουλήθρα μας σερβίρει νόστιμα μεζεδάκια, όπως τα χειροποίητα ντολμαδάκια γιαλαντζί, τα παστουρμαδοπιτάκια, το λεμονάτο χοιρινό με ρύζι και τα κεμπαπάκια, για να συνοδεύσουμε τα τσίπουρα και τα ρακόμελά μας. Την αγαπάμε ιδιαιτέρως τα καλοκαίρια για την φανταστική αυλή της, και ο μέσα χώρος της όμως είναι εξίσου όμορφος. Τις Κυριακές το βράδυ έχει και ζωντανή μουσική. Ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 12€ το άτομο.

Sabir 
Πλαταιών 18, Μεταξουργείο, τηλ: 21 0345 2276



Και η Μεταξουργειάδα συνεχίζεται, σε ένα ακόμα πολυαγαπημένο μας στέκι, που σερβίρει την καλύτερη ίσως ψημένη ρακή της Αθήνας. Οι χάρες του δεν εξαντλούνται, όμως, εκεί: Φτιάχνει και ωραίο, αχνιστό ρακόμελο, συνοδεύει και τα αλκοολούχα του με πεντανόστιμα μεζεδάκια, σαν το απάκι στο πήλινο, την χειροποίητη πατατοσαλάτα και το σουτζούκι σαγανάκι. Για χορταστικό τσιμπολόγημα με την απαραίτητη ρακή, σε κάθε της μορφή, θα υπολογίσετε γύρω στα 10-12€ το άτομο.

Ρακουμέλ 
Εμμανουήλ Μπενάκη 71, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3800506



Ξακουστό και κοσμαγάπητο, το Ρακουμέλ φτιάχνει το άψογο ρακόμελό του με ρακή που έρχεται από την Ζάκρο Σητείας –και η οποία, εννοείται, σερβίρεται και σκέτη. Συνοδεύεται, δε, ιδανικά με κρητικά μεζεδάκια που περιλαμβάνουν φανταστικούς κολοκυθανθούς, απάκι, μυζηθροπιτάκια, μαραθόπιτα και γαμοπίλαφο. Τις Κυριακές είναι κλειστό, τις υπόλοιπες μέρες ανοίγει από τις 13.00 το μεσημέρι και ξενυχτά μέχρι τις 3.00 το πρωί. Ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 12€ το άτομο, για ρακοκατάνυξη μετά μεζέδων.

Αμοργιανό Πέρασμα 
Σιβιτανίδου 51, Καλλιθέα, τηλ.: 210 9592080



Η ψημένη ψημένη ρακή έρχεται απευθείας από την Αμοργό, το αχνιστό ρακόμελο είναι αριστουργηματικό. Το δύσκολο είναι να διαλέξεις τι θα (πρωτο)πιείς. Απολαμβάνονται, πάντως, αμφότερα σε σούπερ παρεΐστικο –ενίοτε και λίγο φασαριόζικο– περιβάλλον, συνοδεία νόστιμων μεζέδων. Μη χάσετε την κρεατότουρτα και τα τυροπιτάκια με μέλι και σουσάμι. Ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται γύρω στα 12-15€ το άτομο. Τα ηλιόλουστα μεσημέρια απλώνει και τραπεζάκια έξω. Σε μέρες και ώρες αιχμής η κράτηση είναι πολύ καλή ιδέα.

Το Παγκάκι  
Γεωρ. Ολυμπίου 17-19, Κουκάκι, τηλ.: 213 0009927


Φωτό: Foursquare

Ωραιότατα τσιπουράκια και ρακές διπλής απόσταξης, σούπερ ρακόμελο και μεζεδάκια φτιαγμένα από τοπικά υλικά και πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα μας σερβίρει αυτή η δημοφιλέστατη κολεκτίβα στον πεζόδρομο της Ολυμπίου στο Κουκάκι. Δοκιμάστε το χούμους, το χοιρινό λαδολέμονο με σπιτική πικάντικη μουστάρδα και το ρολό κοτόπουλο με σως μελιού και μουστάρδας. Για ένα χορταστικό τσιμπολόγημα, με την απαραίτητη ρακοκατάνυξη, δεν θα πληρώσετε περισσότερα από 10€ το άτομο.

Ρακόμελο 
Διστόμου 9Α, Ηλιούπολη, τηλ.: 210 9702025



Θα το μαντέψατε ήδη από το όνομά του, ας το επιβεβαιώσουμε όμως: Εδώ φτιάχνουν φανταστικό ρακόμελο, το οποίο συνοδεύουν με πρωτότυπα μεζεδάκια εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα. Χοιρινή τηγανιά με λευκό κρασί και γραβιέρα, λουκάνικο καπνιστό σε οξιά γεμιστό με φέτα και ντομάτα, και ρολάκια με κατσικίσιο τυρί και σιρόπι ρακόμελου είναι μερικά από τα «οπωσδήποτε» του μενού. Το Ρακόμελο στεγάζεται σε μια υπέροχη πέτρινη μονοκατοικία του ’29, φιλοξενεί πολλά και ενδιαφέροντα live, διαφορετικά κάθε εβδομάδα (δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ) έχει και ωραιότατες τιμές, με το 100άρι ρακόμελο να στοιχίζει 4€. Για ένα χορταστικό τσιμπολόγημα, θα υπολογίσετε περί τα 12€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v