5 κοκτεϊλάδικα τέλεια για να τα π(ι)ούμε

Χαλαρές μουσικές στα ηχεία, συγκλονιστικά κοκτέιλ στα ποτήρια και ατμόσφαιρα ιδανική για κουβέντα, σε πέντε αγαπημένα αθηναϊκά κοκττεϊλάδικα.
5 κοκτεϊλάδικα τέλεια για να τα π(ι)ούμε
Finka Vigia
Ολυμπιονικών 304, Νέο Ψυχικό, τηλ.: 210 6777698

Το «αδερφάκι» του γνωστού και πολυαγαπημένου μπαρ της Ηπίτου κατοικεί στον βορρά, δανείζεται το όνομά του από το σπίτι του Χέμινγουεϊ στην Αβάνα και φτιάχνει –φυσικά– καταπληκτικά κοκτέιλ, με την υπογραφή του Διονύση Πολάτου.



Δοκιμάστε το (αγαπημένο του Χέμινγουεϊ, που το μνημόνευε συχνά στα βιβλία του) Papa Doble, με ρούμι, ροζ grapefruit, lime και μαστίχα αρωματισμένο με κερασάκια marasquino, ή το Mary pickford’s Τiki Dance, πάλι με ρούμι (που έχει την τιμητική του εδώ), ανανά, ρόδι και βανίλια. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 9€.

CV Distiller
Χατζηγιάννη Μέξη 7, Χίλτον, τηλ: 2107231767



Γνωστό ως το σούπερ ατμοσφαιρικό μπαρ που διαθέτει ίσως την πληρέστερη κάβα της Αθήνας, το πάντα ανήσυχο CV Distiller ανανέωσε πρόσφατα την λίστα των κοκτέιλ του, τα οποία είναι πλέον εμπνευσμένα από την αρχαία τραγωδία, και περιλαμβάνουν νέες και πολλά υποσχόμενες προτάσεις όπως το Surréalisme des Elephants, με Pisco, μάνγκο, σιρόπι ραδικιού και γλυκάνισο. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€.

The Trap 
Όθωνος 10, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3215561



Στιλάτο και ορίτζιναλ, ακροβατεί με επιτυχία ανάμεσα στην ατμόσφαιρα του κλασικού ποτάδικου και την κοκτεϊλοφιλοσοφία της εποχής. Στη λίστα του φιγουράρουν προτάσεις όπως τα Aztec Chocolate με Mezcal, brandy, παγωτό σοκολάτα, σοκολατένια bitters, lime, μάνγκο και σιρόπι τσίλι, το Plumeria, με τζιν, ξύδι από φράουλα και μέλι, τόνικ, lime και φύλλα βασιλικού, ή το Berliner με Jameson, Woodford bourbon, ιβίσκο, βανίλια και χυμό λεμόνι. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€.

Beauty Killed the Beast
Παραμυθίας 14, Μεταξουργείο, τηλ.: 697 326 2362



Το νέο αγαπημένο παιδί της πόλης, σας τα είπαμε ξανά πρόσφατα, στεγάζεται σε ένα από τα ομορφότερα νεοκλασικά του Μεταξουργείου, και φτιάχνει, εκτός από νόστιμο «φαγητό μπάρας» (tacos, πίτσα και δε συμμαζεύεται) και αριστουργηματικά κοκτέιλ. Σε αυτά που έχουμε μέχρι στιγμής ξεχωρίσει συγκαταλέγονται το cooper’s Flower, με Metaxa 5 αστέρων, λικέρ elderflower, φιστίκι και τόνικ, και το Salty Terrier, με βότκα αρωματισμένη με δεντρολίβανο, sherry, σπιτική λεμονάδα και σιρόπι ντομάτας. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€.

Odori
Σκουλενίου 2, Πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ.: 210 3314674



Η πρώτη βερμουτερία της Αθήνας ανανέωσε κι αυτή πρόσφατα τον κατάλογό της, και συνεχίζει ακάθεκτη να μας σερβίρει (εκτός από aperitivo, brunch και άλλα… νόστιμα) και συγκλονιστικά κοκτέιλ. Μια, και δυο και τρεις, δοκιμές αξίζουν με το παραπάνω το Tortuga Ιsland, με ρούμι, βερμούτ, φρούτα του πάθους, λάιμ και βανίλια, το Imperial Rosita με λευκή τεκίλα, βερμούτ, καμπάρι, λεμόνι και ζάχαρη και το ελαφρύτερο (στην κατηγορία Aperitivo Cocktails) Ameritino με martini riserva speciale rubino, martini bitter, μαστίχα, καφέ και τόνικ. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v