Πάμε για καφεδάκι στο κέντρο;

Ζεστά, χρωματιστά, πανέμορφα cafe μας σερβίρουν την απαραίτητη δόση καφεΐνης, συνοδεία καλής μουσικής και λαχταριστών γλυκισμάτων στο κέντρο.
Πάμε για καφεδάκι στο κέντρο;
Στο Μοναστηράκι και τα πέριξ…

Το Tailor Made (Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, τηλ.: 213 0049645) στεγάζεται εδώ και χρόνια σε ένα υπέροχο νεοκλασικό με την υπογραφή του Ερνέστου Τσίλλερ –και την γιγάντια προσωπογραφία του να καταλαμβάνει έναν ολόκληρο τοίχο– και σερβίρει μερικά από τα καλύτερα καφεδάκια της Αθήνας, με σπάνια χαρμάνια που κόβονται επιτόπου και μπορείτε να πάρετε και για το σπίτι.



Το Little Kook (Καραϊσκάκη 17, τηλ.: 210 3214144) που έχει φωτίσει αυτές τις μέρες ολόκληρο το οικοδομικό του τετράγωνο σα να μην υπάρχει αύριο (περιμένετε να το δείτε από κοντά πριν βιαστείτε να το χαρακτηρίσετε υπερβολικό) είναι ό,τι πιο παραμυθένιο έχει να επιδείξει η Αθήνα σε cafe. Ελάτε οπλισμένοι με υπομονή, ή εκτός ωρών αιχμής, γιατί οι ουρές (ναι, υπάρχουν ουρές) είναι τεράστιες.



Το εναλλακτικότερο, βιομηχανικής αισθητικής Barrett, (Πρρωτογένους 11, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373) που οι περισσότεροι το γνωρίζετε ως μπαρ, μας σερβίρει ωραιότατα καφεδάκια, αρωματικό τσάι και σπιτική λεμονάδα από τις 11.00 το πρωί όλες τις μέρες της εβδομάδας. Τα απολαμβάνουμε συνοδεία σούπερ ψαγμένων μουσικών, σε ένταση που δυναμώνει όσο περνά η ώρα.



Στο Κέντρο και το Κολωνάκι

Το γλυκύτατο Πορτατίφ (Σίνα 21, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3621866) με τις βίντατζ καρεκλίτσες του και τα φρεσκοψημένα κρουασάν του έχει κάτι από γαλλικό μπιστρό. Συνοδεύει τα καφεδάκια και τις σπιτικές λεμονάδες μας με γλυκά βγαλμένα από τον παράδεισο (δοκιμάστε τη lemon pie, θα μας θυμηθείτε) ανοίγει από τις 9.00 το πρωί και παραμένει στις επάλξεις μέχρι τις 23.00 το βράδυ.



Την Κιμωλία (Υπερείδου 5, Πλάκα, τηλ: 211 1848446) πιθανότατα δεν υπάρχει πια άνθρωπος στην Αθήνα που δεν την ξέρει, αλλά μια που είναι το πρώτο cafe που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για το κέντρο, ας κάνουμε μια επανάληψη στα βασικά: Χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα σπιτιού, καλλιτεχνικές ανησυχίες, χρωματιστοί τοίχοι, εξαιρετικό καφεδάκι και ταξιδιάρικες μουσικές, σε ένα από τα δημοφιλέστερα –και ταυτόχρονα πιο ζεστά– στέκια του κέντρου.



Στου Μακρυγιάννη και το Κουκάκι

Το Little Tree (Καβαλλότι 2, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9243762) συνδυάζει δυο μεγάλες μας αγάπες, τον καφέ και τα βιβλία, τα οποία στοιβάζονται σε βιβλιοθήκες που αγγίζουν τα ταβάνια. Έχει υπέροχη vintage διακόσμηση, μωσαϊκό στο πάτωμα και αφράτες πολυθρόνες για να αράξετε απολαμβάνοντας το καφεδάκι σας, και νόστιμες τάρτες, γλυκές και αλμυρές, για να το συνοδεύσετε.



Το Lotte (Τσάμη Καρατάσου 2, Κουκάκι, τηλ.: 211 4078639) σας το έχουμε προτείνει (και) ως ιδανικό για ραντεβουδάκια, το θεωρούμε, όμως, παντός καιρού και πάσης ώρας. Αγαπάμε τα παστέλ του χρώματα, τις jazz και ρετρό μουσικές του και την αίσθηση παριζιάνικου μπιστρό που αποπνέει, όσο και τα ολόφρεσκα γλυκίσματα που συνοδεύουν εδώ τον καφέ και το τσάι μας.



Στο Θησείο

Το Underdog (Ηρακλειδών 8, τηλ: 213 0365393) έχει κερδίσει τη φήμη του, εκτός από το καταπληκτικό brunch που μας σερβίρει τα Σ/Κ, και για τον καταπληκτικό καφέ του που αλέθεται επιτόπου (και πωλείται και εδώ για το σπίτι) από χαρμάνια της Τανζανίας, του Περού και της Νικαράγουα. Τα απολαμβάνουμε στον αρτιστίκ βιομηχανικό του χώρο, και στην εσωτερική αυλίτσα που είναι χάρμα οφθαλμών τα ηλιόλουστα μεσημέρια.



Το Ciccus (Αδριανού 31, τηλ.: 210 3210420) είναι ένα από τα ομορφότερα cafe του κέντρου, με τους αφράτους καναπέδες του επάνω ορόφου (που απολαμβάνει εκπληκτική θέα σε Ακρόπολη και Αστεροσκοπείο από τα παράθυρά του) να συναγωνίζονται επάξια το ωραίο «χειμωνιάτικο» αίθριο του ισογείου. Αν πεινάσετε, υπάρχουν και ωραιότατες προτάσεις μεσογειακής κουζίνας για να τσιμπολογήσετε.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v