Τα νέα μπαράκια της Αθήνας είναι ωραία

Στο κέντρο, το Κολωνάκι, το Παγκράτι και το Μεταξουργείο, έξι ολοκαίνουρια μπαράκια παίζουν σούπερ μουσικές και φτιάχνουν τέλεια κοκτέιλ.
Τα νέα μπαράκια της Αθήνας είναι ωραία
Upper 
Όθωνος 10, Σύνταγμα, τηλ.: 211 4065081

Πληθωρικό και υπερ-στιλάτο, στολισμένο με vintage πολυελαίους και έπιπλα-αντίκες που κάνουν σούπερ αντίθεση με τα γυμνά, βιομηχανικά ταβάνια, το ολοκαίνουριο μπαράκι της φημισμένης στοάς δίπλα στην Πλατεία Συντάγματος ετοιμάζει το ερχόμενο Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, τα επίσημα εγκαίνιά του.



Στα δυνατά χαρτιά του συγκαταλέγονται τα κοκτέιλ του –δοκιμάστε, ας πούμε, το Μήλο της Εύας, με βότκα, χυμό λάιμ, σιρόπι μελιού, φρέσκο κόκκινο μήλο, μαύρο πιπέρι, γρεναδίνη και prosecco (στα 8€) ή το Different Season, με τεκίλα, μαρμελάδα μανταρίνι, σιρόπι σύκο, Cointreau και χυμό λεμόνι (στα 9€). Αν πεινάσετε, έχει και ωραιότατα τσιμπολογήματα, εκ των οποίων ξεχωρίζουμε τις χειροποίητες πίτες –η κολοκυθόπιτα είναι στα «οπωσδήποτε», αλλά και κανονικότατα πιάτα αν έρθετε για φαγητό (αναλυτικά το μενού υπάρχει εδώ).

Husk 
Κολοκοτρώνη 8, κέντρο, τηλ.: 210 3245308

Είναι και μπαρ, είναι και εστιατόριο, απλώνεται σε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο –μπαίνεις από την Κολοκοτρώνη και βγαίνεις στην πλατεία Καρύτση– σερβίρει και καφέ από το πρωί, θα φιλοξενεί σύντομα και live.



Είναι το Husk, το νέο αγαπημένο στέκι της Κολοκοτρώνη, που άνοιξε τις πόρτες του τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε και ήδη τα βράδια «καίγεται» –μια ματιά στις φωτογραφίες εδώ θα σας πείσει για του λόγου μας το αληθές. Οι κοκτεϊλολάτρεις, σημειώστε πρώτα απ’ όλα να ζητήσετε το Redemption, με τζιν, cordial από κανέλα και βανίλια, κόκκινα φρούτα και αλατισμένη σοκολάτα. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από τα 8€.

Dharma  
Τσακάλωφ 7, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3636777

Κι όμως, το Κολωνάκι δεν έχει μείνει πίσω στον στίβο των νέων αφίξεων. Έχει, για την ακρίβεια, ένα ολοκαίνουριο, πανέμορφο all day στέκι, με ξύλινα πατώματα, vintage έπιπλα και σούπερ ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, που ανοίγει από το πρωί για να μας σερβίρει εξαιρετικό καφέ και μεσημεριανά τσιμπολογήματα (εξαιρετική η πίτσα με την λεπτή, τραγανή ζύμη) και να καταλήξει το βράδυ, φυσικά, σε κοκτέιλ.



Δοκιμάστε το Burning Lips, με τεκίλα και καυτερή πιπεριά jalapeño, ή τη δική τους εκδοχή του Zombie, που λέγεται Dharma Zombie. Πολλές premium ετικέτες συμπληρώνουν την «ψαγμένη» κάβα, με τις τιμές για το απλό ποτό να ξεκινούν από τα 7€.

Fill the Bracket 
Θερμοπυλών 41, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5205324

Ήρθε το καλοκαίρι να ομορφύνει κι άλλο μια από τις αγαπημένες μας γειτονιές, αυτή του Μεταξουργείου, και έχει ήδη αποκτήσει φανατικό κοινό που ορκίζεται στα φοβερά και τρομερά του κοκτέιλ, αλλά και στις ωραίες μουσικές που αντηχούν από το πανέμορφο νεοκλασικό που το στεγάζει.



Το καλοκαίρι τιμήσαμε δεόντως την υπέροχη αυλίτσα του, τώρα πιάνουμε θέση στη μεγάλη ξύλινη μπάρα στο εσωτερικό του, και δοκιμάζουμε αριστουργήματα όπως το Last mango in paris, με τεκίλα, μάνγκο, λάιμ, μέλι, και αψέντι. Αν προτιμάτε το ποτό σας σκέτο, η λίστα των premium ποτών είναι εντυπωσιακή –με την έμφαση να δίνεται στο ουίσκι και το ρούμι. Η δε κουζίνα ξεφουρνίζει πεντανόστιμα burger και σάντουιτς όπως το pulled pork με σιγομαγειρεμένη χοιρινή ωμοπλάτη, σπιτική coleslaw και πίκλες, αλλά και φανταστικά pancakes και brownies. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Monsieur Cannibale 
Βρυαξίδος 24, Παγκράτι, τηλ.: 210 7526130

Στις νέες αφίξεις του διαρκώς ανερχόμενου Παγκρατίου ήρθε πριν από δύο μήνες να προστεθεί αυτό το πανέμορφο, υπέρκομψο μπιστρό, που μας σερβίρει από νωρίς καφεδάκια και τσιμπολογήματα, για να το «γυρίσει» στο αλκοόλ με το που πάρει να νυχτώνει. Στα «άχαστα» της κοκτεϊλ-ο-λίστας του, σημειώστε το Cucumel, με τζιν Βeefeater, φρέσκο χυμό λάιμ, σιρόπι αγγουριού, elderflower και angostura bitters, και το Passionisima, με ρούμι, passion fruit, λάιμ, και χυμό ρόδι.



Τα Σαββατοκύριακα, από τις 11.00 ως τις 17.00, σερβίρει ένα σούπερ λαχταριστό brunch με ιδιαίτερες συνταγές όπως τα steak eggs, ήτοι τηγανιτά αβγά σε focaccia greco, με pastrami μοσχάρι, πατάτα jacket με sauce παρμεζάνας. Τις υπόλοιπες μέρες, τσιμπολογάμε φρεσκοψημένη πίτσα και δροσερές σαλάτες. Αναλυτικό μενού υπάρχει εδώ. Οι τιμές των ποτών ξεκινούν από 6€, τα δε κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8€.

Beauty killed the beast 
Παραμυθίας 14, Μεταξουργείο, τηλ.: 697 326 2362



Σε ένα από τα ομορφότερα νεοκλασικά του Μεταξουργείου, και σε ένα από τα ομορφότερα δρομάκια του, η ομορφιά… σκότωσε το τέρας. Το νέο μπαράκι για το οποίο μιλά τελευταία όλη η Αθήνα (μη μας πείτε ότι δεν έχει πάρει το μάτι σας το όνομά του στα social media, δεν θα σας πιστέψουμε) στολίζεται με ρετρό πινελιές, vintage έπιπλα, ζεστά γήινα χρώματα και έργα τέχνης, και σερβίρει αριστουργηματικά κοκτέιλ όπως το Money Won’t Pay με δύο ιρλανδέζικα ουίσκι, γιαπωνέζικο λικέρ φρούτων και σπιτική λεμονάδα, ή το Salty Terrier, με βότκα αρωματισμένη με δεντρολίβανο, sherry, σπιτική λεμονάδα και σιρόπι ντομάτας. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€. Αν πεινάσετε, έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε ζουμερά tacos, φρεσκοψημένη πίτσα, δροσερές σαλάτες και γλυκά-πειρασμούς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v