Τα καφέ με τα πιο τέλεια γλυκά στην Αθηνα

Γλυκές αμαρτίες συνοδεία μυρωδάτου καφέ σε επτά παραμυθένια, vintage και παριζιάνικα μέρη στην Αθήνα.
Τα καφέ με τα πιο τέλεια γλυκά στην Αθηνα
Καλές οι διατροφές, όμως όταν κάθεσαι για να απολαύσεις τον καφέ σου δεν γίνεται να αντισταθείς στη μυρωδιά από μπισκότο βουτύρου ή μιας σοκολατόπιτας που φουρνίζεται εκείνη την ώρα δίπλα σου.

Πώς να το κάνουμε δηλαδή;

Ή αυτής της βάφλας που ψήνεται αργά και βασανιστικά για να ετοιμαστεί να κάνει ντουζ σε ποσότητα Μερέντας.

Ε, δεν γίνεται!

Γι’ αυτό και υποκύπτουμε. Υποκύπτουμε στη γλυκιά γοητεία των παρακάτω καφέ.  

Fairytale
Ν. Τρύπια 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 210 2582341

Είναι παραμυθένιο με βελούδινες πολυθρόνες, πολύχρωμα ζαχαρωτά σε βαζάκια, μάγισσες, κακές βασίλισσες και τη Χιονάτη με τους 7 Νάνους να σας κάνουν παρέα. Είναι και τόσο, μα τόσο γλυκό. Στις σελίδες του καταλόγου του προσπαθήστε να παραμείνετε ψύχραιμοι ενώ παρελαύνουν προφιτερόλ με Μερέντα, μιλφέιγ Μπουένο, death by chocolate, new work cheesecake και πολλά ακόμα κολασμένα γλυκά.

Little Kook
Καραϊσκάκη 17, Ψυρρή, τηλ: 2103214144

Τα vintage τραπέζια και τα ρετρό σκεύη των δύο ορόφων, καταφτάνουν λαχταριστά γλυκά, γιγαντιαία κέικ, χρωματιστά cupcakes, σοκολατόπιτες που κολυμπούν στη σοκολάτα, τάρτες, αλλά και ζεστά καφεδάκια, αχνιστές τσαγιέρες και επικές ζεστές σοκολάτες.  Έχετε υπ’ όψιν σας ότι το κρυφό δωματιάκι στον πάνω όροφο έχει ελάχιστα τραπέζια και χριστουγεννιάτικη διακόσμηση όλο τον χρόνο.

Πορτατίφ
Σίνα 21, Κολωνάκι, τηλ: 210 3621866

Υπεύθυνο για τα αρώματα που πλημμυρίζουν τη Σίνα στο Κολωνακι, αυτό το χουχουλιάρικο μπιστρό με την υπέροχη vintage διακόσμηση ξέρει πώς να μας κακομάθει. Και τα καταφέρνει με χειροποίητα γλυκά, όπως λαχταριστά μιλφέιγ, προφιτερόλ με γέμιση bueno, μηλοπιτα με βουτυρένια βάση και ξυσμένο μήλο, σοκολατόπιτες, σου γεμιστά με κρέμα cookies βουτηγμένα σε λευκή σοκολάτα, τάρτες Μπουένο και κρουασάν σε ποικιλία γεύσεων για να διαλέξετε την αγαπημένη σας κολασμένη αμαρτία.

All About Lemon
Χαρ. Τρικούπη 146 και Στροφυλίου, τηλ: 21 0625 0237

Μπορεί να άλλαξε διεύθυνση όμως συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα γλυκών δημιουργιών με βάση το ευωδιαστό λεμόνι. Στο All About Lemon οι μεγάλοι… σταρ είναι δύο: το υπέροχο και μυρωδάτο cheesecake λεμόνι και η λαχταριστή lemon pie. Φτιάχνουν βέβαια και άλλα γλυκά με βάση το λεμόνι, τα οποία είναι εξίσου νόστιμα όπως τα κέικ και τα κουλουράκια. Δοκιμάστε επίσης και τη λεμονάδα τους, και πάρτε για το σπίτι ωραιότατο limoncello.

Νεάπολις
Εμμανουήλ Μπενάκη 72, Εξάρχεια, τηλ: 698 112 8896

Συνδυάζει καφέ και ζαχαροπλαστείο και γεμίζει την Μπενάκη με μυρωδιές που σπάνε μύτη. Αφού την φέρετε στα ίσια της, πιάστε θέση στα τραπεζάκια στο εσωτερικό του, παραγγείλτε καφεδάκι μυρωδάτο και συνοδέψτε με κολασμένες δημιουργίες όπως cheesecake σοκολάτας με βάση μπισκότου, κορμός με Baileys, σοκολατένια τάρτα με γέμιση καραμέλας και την σπεσιαλιτέ του, μια υπέροχη μους σοκολάτας και λεμονιού.

Full Spoon
Ερμού 123, Μοναστηράκι, τηλ: 2168003006

Στη βιτρίνα του αριθμού 123 στην Ερμού φιγουράρουν κολασμένα προφιτερόλ, γεμισμένα με σαντιγύ σου γαρνιρισμένα με σοκολάτα γάλακτος και trifle φράουλας με στρώσεις από φλωρεντίνες αμυγδάλου, φρέσκες φράουλες, κρέμα patisserie και σαντιγί. Είναι το καλωσόρισμα για όσα θα ακολουθήσουν στο εσωτερικό του Full Spoon: λαχταριστό παγωτό σε δεκάδες γεύσεις – τιραμισού, brownies με σοκολάτα, καϊμάκι κ.α.-  πολίτικο τσουρέκι λουζμένο με πραλίνα ή λευκή σοκολάτα και πολλές ακόμα γλυκιές αμαρτίες συνοδεύουν το καφεδάκι μας.

Ντεμοντέ
Χάρητος 44, Κολωνάκι, τηλ: 21 0723 2525

Πολυθρόνες φερ φορζέ που θυμίζουν το σπιτικό κάποιας κοκέτας θείας των 90s, έπιπλα κλασικά και ατμόσφαιρα vintage φτιάχνουν ένα όμορφο περιβάλλον για να πιάσετε τραπεζάκι και να γλυκαθείτε όπως πρέπει. Μπισκοτάκια βουτύρου, σοκολάτας και λεμονιού, σοκολατόπιτες, τάρτες λάιμ, σοκολάτα, βατόμουρο, κέικ ημέρα μιλφέιγ με φράουλες, μους και σουφλέ σοκολάτας γίνονται καθημερινά ανάρπαστα και συνοδεύουν αρωματικούς καφέδες και βότανα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v