Τα μπαρ που θα γλυκάνουν τη Δευτέρα σου

Η πιο γκρίζα μέρα της εβδομάδας αποκτά χρώμα με ποτάκι νωρίς σε αγαπημένα μπαράκια στην Αθήνα.
Τα μπαρ που θα γλυκάνουν τη Δευτέρα σου

Αν η Δευτέρα είχε πρόσωπο θα ήταν κάπως έτσι.



Ή έτσι.




Όμως εμείς θέλουμε να είμαστε τη Δευτέρα έτσι.



Γι’ αυτό και λέμε «όχι» στο ψυχοπλάκωμα που συνεπάγεται η πρώτη μέρα της εβδομάδας με ποτάρες στην Αθήνα.

Moriarty 
Χρήστου Λαδά 1, Πλατεία Καρύτση, τηλ.: 213 0406763

Μια από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην πλατεία Καρύτση, το Moriarty έχει – εκτος από πιασάρικο όνομα - και μια σούπερ ενημερωμένη κάβα με δυσεύρετες ετικέτες ουίσκι (που ξεκινούν από 7,50€ και φτάνουν τα 12€) και λίγα αλλά καλά premium ρούμια, όπως το αρωματικό Kraken. Για να πάνε τα φαρμάκια της Δευτέρας κάτω μάλιστα, τα σερβίρει τις καθημερινές 18.00-21.00 στα 5€.

Collage
Καπνικαρέας 3 και Ερμού, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3232060

Σε ένα πανέμορφο, διατηρητέο κτίριο, το δημοφιλέστατο Collage μια ανάσα από το Μοναστηράκι είναι… all day και all night, πράγμα που σημαίνει ότι σερβίρει με την ίδια άνεση καφεδάκια, πρωινά, φαγητό, ποτάκι και κοκτέιλ. Τα τελευταία τα τιμούμε δεόντως καθ’ ότι από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή μπορούμε να απολαύσουμε πέντε εξ’ αυτών διαφορετικά κάθε φορά στα 5€, συνοδεία νοστιμότατων σνακ. Γιατί η Δευτέρα το θέλει (και) το Aperitivo της.

Pop Up
25ης Μαρτίου 13, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 211 2137681

Φτιάχνει τα καλύτερα κοκτέιλ εκτός κέντρου - το Rose Passion, με ρούμι, γλυκό τριαντάφυλλο και κανέλλα, ή το Flamingo, με Bailey's, φράουλες και καραμέλα συγκαταλέγονται στα τοπ - και  είναι ό,τι πρέπει για να συνδυάσετε χαλαρωτική δευτεριάτικη βόλτα στην πλατεία. Έχει και δύο μπαρ για να διαλέξετε, Front για χαλαρά και Piso για χορό –παίζουν και τα δύο ωραιότατες μουσικές, που κινούνται σε όλο το φάσμα της ροκ και της electronica. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ από 7€.

Αρbarόριζα
Πλατεία Πλαστήρα 10, Παγκράτι, τηλ.: 210 7019530

Γιατί τι καλύτερο από φθηνό δευτεριάτικο κοκτέιλ με ελληνικά αποστάγματα; Το μπαρ του Παγκρατίου φτιάχνει greek cocktails όπως το Surprise με μαστίχα, κόκκινο κρασί και σοκολάτα, και το Bubblestar, με ούζο, τσιχλόφουσκα και αρμπαρόριζα που ξεκινούν από μόλις 4,50€. Τα απολαμβάνουμε στο όμορφο εσωτερικό του με τα mix’n’match τραπεζάκια, πολυθρόνες και ψηλά σκαμπό σε μπάρες και πάσα και ξορκίζουμε τη δευτεριάτικη μιζέρια.

Jazz in Jazz
Δεινοκράτους 3, Κολωνάκι, τηλ: 2107258362

Μια απ' της πιο cosy γωνιές της Αθήνας και παράλληλα ένα από τα λίγα αυθεντικά στέκια της jazz στην πόλη, το μπαρ του Κολωνακίου καλμάρει τα τεντωμένα μας νεύρα με σπάνιες ηχογραφήσεις jazz και rock προσανατολισμού και καθαρά ποτά. Ο χώρος είναι σκέτο μουσείο από memorabilia – γεμάτος αναμνήσεις και αντικείμενα που έχουν σχέση με τη μουσική και χρονολογούνται από τις δεκαετίες των 60s και 70s. To straight απλό ποτό κοστίζει 6€.

Lazy Bulldog
Ορφέως 2 και Περσεφόνης 13, Γκάζι, τηλ: 697 502 6836

Είναι μια από τις πιο ενημερωμένες pub εν Αθήναις με την μπύρα να ρέει άφθονη από βαρέλια που ανανεώνονται διαρκώς. Η Lazy, το «αδερφάκι» της Local φιλοξενεί από νωρίς το απόγευμα στην μεγάλη, μαύρη μπάρα της μπυροποσίες για τους φαν του ζύθου, με τις ετικέτες να τιμούν αγγλοαμερικάνικη σχολή ζυθοποίησης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα βρείτε και κλασσικές αξίες, όπως Guiness, Staropramen κ.α.. Συνοδέψτε με γιγαντιαία νάτσος με λιωμένο τυρί τσένταρ και μονομιάς η Δευτέρα αποκτά νόημα. Οι τιμές ξεκινούν από 4€ το pint, ο χώρος είναι άκαπνος.

Winepoint
Αθανασίου Διάκου & Πορινού 2, Ακρόπολη, τηλ.: 210 9227050

Αν ο βράχος της Ακρόπολης δεν σας αρκεί για να αντιμετωπίσετε τη Δευτέρα, τότε ένα ποτήρι κρασί θα κάνει τη δουλίτσα του. Στο Winepoint, δύο βήματα κυριολεκτικά από τον σταθμό του μετρό της Ακρόπολης, θα καθίσετε στους ξύλινους πάγκους, θα χαζέψετε την περαντζάδα στο δρομάκι από τις τζαμαρίες και θα απολαύσετε τις καλύτερες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, μαζί με ποικιλίες και κρύα πιάτα με προϊόντα μικρών παραγωγών. Οι τιμές για το ποτήρι κρασί κυμαίνονται στα 4€.

Bronco
Διομήδους Κυριάκου 17, Κηφισιά, τηλ: 21 0623 6691

Ωραίες μουσικές, χαλαρό κλίμα και άφθονος κόσμος απ’ έξω (και μέσα) να μιλά, να χορεύει χαλαρά, να συζητά και να κοινωνικοποιείται με μια μπύρα ή ένα ποτό στο χέρι. Οι Δευτέρες στο Bronco είναι... ροκ και μας αρέσουν.Το απλό ποτό κοστίζει 6,5€ και οι μπύρες ξεκινούν από 2€. Το μενού περιλαμβάνει πλην ποτών και burgers, γιατί και οι πεινασμένοι έχουν ψυχή. Αρκετά συχνά διοργανώνουν και λάιβ. 

Karamuza
Περικλέους 42, Πεύκη, τηλ: 21 3025 4835

Εκεί που το Μαρούσι συναντά την Πεύκη, η Karamuza αποτελεί όαση για τους χαρμάνηδες της Δευτέρας και των Βορείων. Ανταποκριθείτε στο σαλπισμά της για cool ροκ και τζαζ μουσικές, και συχνά live. Υπεύθυνη για να ανεβάζει σταθερά τη διάθεση της γειτονιάς καθημερινά από νωρίς για καφεδάκι και αργότερα για κοκτέιλ. Τα ποτά κοστίζουν 6€, τα κοκτέιλ από 6,5€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v