Πάμε για ρακές στο Μεταξουργείο!

Πέντε καφενέδες στο Μεταξουργείο, ό,τι πρέπει για ρακές, ούζα, ελληνικούς μεζέδες και ωραίες μουσικές, χωρίς να πληρώσουμε πολλά.
Πάμε για ρακές στο Μεταξουργείο!
Σεϋχέλλες
Κεραμεικού 49, τηλ: 211 1834789

Στον όμορφο, παρεΐστικο εσωτερικό χώρο του μαγαζιού – τώρα που ο καιρός δεν μας επιτρέπει να καθίσουμε άνετα στην πλατεία – παραγγέλνουμε ρακές, ούζο, παλαιωμένο τσίπουρο ή οκτώ διαφορετικές ετικέτες κρασιού και συνοδεύουμε με ελληνικά τυριά – από λαδοτύρι Ζακύνθου και σκοτύρι Ίου μέχρι μαστέλο Χίου και μανούρα Σίφνου, ή δημιουργικά μεσογειακά πιάτα. Για ρακές και τσιμπολόγημα υπολογίστε περί τα 10-15€.

Κανάρια 
Κεραμεικού 88, τηλ: 21 0342 5166

Το πιο εναλλακτικό αστικό καφενείο της συνοικίας απλώνει τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο της οδού Κεραμεικού και προσελκύει πολυσυλλεκτικό κοινό, καλλιτεχνικές παρέες κυρίως, που απολαμβάνουν ωραίες γεύσεις από έναν μικρό κατάλογο (κλασικά μεζεδάκια όπως γεμιστό λουκάνικο, ψητή πατάτα, φρέσκες σαλάτες) συνοδεία ρακής ή ούζου. Υπολογίστε περί τα 10-12€ το άτομο.

Πυρολίκι
Μεγάλου Αλεξάνδρου 117, τηλ: 21 0342 0293

Ένας παρεΐστικος χώρος, ρεμπέτικες μουσικές και δημιουργικές ελληνικές γεύσεις για να συνοδεύσουμε τις ρακές και τα ουζάκια μας είναι τα συστατικά της «ευτυχίας» που μας καλεί να βρούμε το Πυρολίκι. Εδώ δοκιμάζουμε μαζί με τα αποστάγματα, πιάτα όπως σιουφηχτά ζυμαρικά με κρέμα ούζου και κλασικούς μεζέδες όπως ωραία φάβα και πατατοσαλάτα. Υπολογίστε περί τα 10-15€ το άτομο.

Λούης
Λεωνίδου 87, τηλ: 21 0347 6926

Σε έναν λιτό κι ανεπιτήδευτο χώρο, σαν καφενές απ’ τα παλιά που όμως… ξεστρατίζει σε τζαζ και μπλουζ μουσικά μονοπάτια, ο Λούης σερβίρει ούζο – διαθέτει μάλιστα αρκετά μεγάλη ποικιλία ετικετών – μαζί με κλασικούς μεζέδες. Σκεφτείτε πατατοσαλάτα, μαυρομάτικα, γιαπράκια, παστουρμά, σουτζούκι αρμένικο, γραβιέρα Κρήτης και άλλα ελληνικά. Για τσιμπολόγημα μετά ούζου υπολογίστε περί τα 10€.

Ακροβάτης
Ψαρρών 26 και Μαιζώνος, τηλ.: 210 5230750

Σε ένα όμορφο νεοκλασικό της παλιάς Αθήνας, με μωσαϊκό και ψηλοτάβανες σάλες, ο Ακροβάτης μας προτείνει μεσημέρια και βραδιές με ζωντανή έντεχνη και λαϊκή μουσική, συνοδεία ρακής και μεζέδων. Δοκιμάστε ταλαγάνι και απάκι, φέτα με μέλι και μαρμελάδα ντομάτας, κρεατομεζέδες και άλλα πολλά, χωρίς να πληρώσετε στο τέλος πάνω από 10-15€ το άτομο. Η ορχήστρα παίζει ζωντανά τα σαββατόβραδα και τα μεσημέρια της Κυριακής.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v