Το πιο… χουχουλιάρικο Σάββατο του φθινοπώρου

Ζεστή σοκολάτα σε μπιστρό, καλό σινεμά και βραδιές με φίλους και διασκεδαστικά επιτραπέζια στο σπίτι.
Το πιο… χουχουλιάρικο Σάββατο του φθινοπώρου
Βροχές προβλέπονται για το Σαββατοκύριακο και μιας και φτάσαμε στο… βαθύ φθινόπωρο, είναι ώρα να αποδεχτούμε ότι κάποια Σάββατά μας θα είναι έτσι, χωρίς ηλιόλουστες βόλτες και μπαρότσαρκες από πεζόδρομο σε πεζόδρομο. Αλλά έχει και ο φθινοπωρινός καιρός τα καλά του: Μπορούμε να αράξουμε στα ζεστά, σε μπιστρό για ζεστή σοκολάτα. Μπορούμε να χαθούμε σε κινηματογραφικά ταξίδια σε ένα συνοικιακό σινεμά. Μπορούμε να χουχουλιάσουμε σπίτι και να παίξουμε επιτραπέζια με την παρέα… Ή μπορούμε να τα κάνουμε όλα αυτά μαζί.

Μεσημεριανή ζεστή σοκολάτα στο κέντρο
Το Dark Side of Chocolate (Σόλωνος 49, τηλ: 21 0339 2348) ανανεώθηκε, μεγάλωσε τον λιλιπούτειο χώρο του, αλλά διατήρησε την αίσθηση της ζεστής, ατμοσφαιρικής κρυμμένης όασης στο κέντρο της Αθήνας. Αυτή η σοκολατερί με τον όμορφο φωτισμό, την κινηματογραφική τζαμαρία και τα υπέροχα γλυκίσματα μας σερβίρει μεγάλη ποικιλία ζεστής σοκολάτας, καθώς και χειροποίητα σοκολατάκια με Valhrona συνδυασμένη με ελληνικά μπαχαρικά. Μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε και για το σπίτι. Ο χώρος είναι ό,τι πρέπει για ρομαντικά ραντεβού ή και απλώς για να αράξετε με ένα καλό βιβλίο το μεσημέρι του Σαββάτου.



Σινεμά… τροφή για σκέψη

Το «Ιερό Ελάφι» του Γιώργου Λάνθιμου είναι αναμφισβήτητα η πιο πολυσυζητημένη ταινία του φθινοπώρου. Δεν είναι εύκολη, ούτε ευχάριστη. Είναι όμως άκρως ενδιαφέρουσα, γεμάτη σκοτεινή ένταση και επίπεδα νοημάτων που δεν αφήνουν κανέναν θεατή αδιάφορο, ενώ προσφέρονται για πολύωρες συζητήσεις στη συνέχεια. Αυτό το Σάββατο, μπορείτε να δείτε τον «Θάνατο του Ιερού Ελαφιού» στον Δαναό (Λ. Κηφισίας και Πανόρμου, Αμπελόκηποι) στις 17.30, 20.00 και 22.30. Το εισιτήριο στοιχίζει 8€, ενώ την ταινία μπορείτε να την συζητήσετε μετά με ένα γρήγορο ποτό στο γειτονικό Lab, (Τριφυλλίας 71) με τη σκεπαστή αυλίτσα, τις indie μουσικές και τα ωραία κοκτέιλ που κυμαίνονται στα 8-9€.



Σπιτικές νύχτες
Σαββατόβραδο δε σημαίνει απαραίτητα ξενύχτι έξω: Ο καιρός μας προδιαθέτει για παρεΐστικες νύχτες στο σπίτι, με καλούς φίλους, πίτσες, μπύρες και επιτραπέζια. Μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια σας έχουμε συγκεντρώσει εδώ, για να πάρετε ιδέες. Εδώ σας έχουμε επίσης συνταγές για σπιτική πίτσα, αν δεν συμβιβάζεστε με delivery.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v