Τι παίζει στην Αγία Παρασκευή;

Τι παίζει στην πιάτσα της Αγίας Παρασκευής; Με δυο λέξεις… ωραία πράγματα. Με περισσότερες…
Τι παίζει στην Αγία Παρασκευή;
…τρώμε πρωινό στο Big Spoon (Αγίου Ιωάννου 65, τηλ.: 210 6019405)

Στην όμορφη αυλίτσα και τον μοντέρνο εσωτερικό χώρο του Big Spoon, μαζί με μυρωδάτο καφέ, σπιτικές λεμονάδες και φρέσκους δυναμωτικούς χυμούς, σερβίρεται καθημερινά από νωρίς το πρωί ως τις 16.00 το απόγευμα πρωινό: Επιλέξτε ανάμεσα στο Big Spoon Breakfast (φρυγανισμένο ψωμί με αυγά μάτια, μπέικον, κατίκι, ντομάτα, ρόκα και σος μπαλσάμικο), γιαουρτόμελο με φρέσκα φρούτα εποχής και μπουκιές δημητριακών, αυγά με κυβάκια πατάτας σοταρισμένα με μπέικον, κρεμμύδι και μουστάρδα, αλμυρό pancake με κοζάκικο λουκάνικο, τσένταρ, αυγά, κατίκι και baby ρόκα και έξι διαφορετικές ομελέτες. Τα πιάτα του πρωινού κυμαίνονται στα 6€ και οι καφέδες στα 3,60€.

πίνουμε μεσημεριανό καφεδάκι στο Σεμεδάκι (Αγίας Τριάδος 23, τηλ: 213041 0354)

Το πιο ρετρό μπιστρό της περιοχής βρίσκεται σε ένα δρομάκι μακριά από τη βουή της πλατείας της Αγίας Παρασκευής και απλώνει μέσα και έξω τραπεζάκια με σεμεδάκια, και τα διακοσμεί με βάζα που ξεχειλίζουν από λουλούδια και ρομαντική διάθεση. Σερβίρει αρωματικό καφέ κα σπιτικά γλυκά, ενώ αργότερα ετοιμάζει και ωραιότατα κοκτέιλ.

και ποτά στο Dodo’s (Ελβετίας 21, τηλ: 21 0600 0988)

Στην «πάνω πλατεία», το Dodo’s είναι ένα από τα πιο μοντέρνα café της περιοχής, με βιομηχανικό design και all day φιλοσοφία – ανοίγει από νωρίς την σκεπασμένη αυλή του για καφέ και pancakes, ενώ το βράδυ συνεχίζει με ποτά και ωραίες indie μουσικές. Μας αρέσουν ιδιαίτερα και τα κοκτέιλ, που μας ξεδιψούν σε λογικές τιμές, από 7€.

παίζουμε επιτραπέζια στο Πλέει Play Café (Αγίου Ιωάννου 23, Εμπορικό Κέντρο, τηλ: 210 6083988)

Το πιο παιχνιδιάρικο στέκι της Αγίας Παρασκευής ανοίγει τις πόρτες του από τις 10 το πρωί για καφεδάκι και επιτραπέζια, ενώ μετά τις 9 το βράδυ το παιχνίδι παίζεται πλέον στα decks, με δυνατές μουσικές από διαφορετικούς DJs κάθε νύχτα, με χορευτικές ποπ, ροκ και old school ήχους. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 7,50€.

τρώμε burgers στο Burger AP (Ελβετίας 16, τηλ: 21 0608 3607)

Ο Άκης Πετρετζίκης μας μυεί στον κόσμο των burgers του, με αφράτα ψωμάκια ζυμωμένα με μπύρα, ευφάνταστες σος, μπιφτέκι κοτόπουλου αλλά και καραμελωμένη χοιρινή πανσέτα, μοσχαρίσιο φιλέτο, πάπια ή καβούρι αντί για το κλασικό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, και συνοδευτικά όπως σαλάτα με κινόα, φακές, αβοκάντο, λάιμ, κράνα και ξηρούς καρπούς, αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές πατάτες. Στο τέλος, δοκιμάζουμε παγωτό γιαούρτι, μπανάνα, πραλίνα με μπισκότο ή τριμμένη βάφλα ή και τραγανές γλυκοπατάτες με κανέλα και ζάχαρη. Υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.

και brunch στο Kitchen Lab (Α. Τασσοπούλου 2, τηλ: 2106016779)

Δίπλα από το burgerάδικό του, ο ίδιος γνωστός σεφ συνεχίζει να μας βάζει σε γευστικούς πειρασμούς, με το brunchάδικό του. Εδώ παραγγέλνουμε καφεδάκι ή shakes πρωτεΐνης και απολαμβάνουμε (καθημερινά ως τις 17.00) εξαιρετικά αυγά μπένεντικτ με σολομό, παστράμι ή γαλοπούλα, κροκ μαντάμ, ανοιχτό σάντουιτς με ομελέτα, pancakes πραλίνας, και χορταστικά σάντουιτς με σπιτικό ψωμάκι και πρωτότυπα υλικά όπως veggie bacon καρύδας, αγγουράκι τουρσί, μαγιονέζα κάρι και ευφάνταστα dressings. Υπολογίστε περί τα 10€ για brunch με καφεδάκι.

το ρίχνουμε στις μπύρες στο Silly Wizards (Πελοποννήσου 79, τηλ.: 210 6543908)

Άρωμα Ιρλανδίας φέρνει στην Αγία Παρασκευή η μπυραρία των Silly Wizards με τον παρεΐστικο χώρο και την ωραία αυλή, όταν ο καιρός το επιτρέπει. Εδώ διαλέγουμε από Guinness, Pilsner Urquell, Maisels Weisse και Carlsberg σε βαρέλι, από 4€, και από δεκάδες ακόμα επιλογές σε μπουκάλι. Συνοδεύουμε με χορταστικές ποικιλίες ή με παραδοσιακά… πιάτα μπυραρίας όπως το Guinness Stew, τα Fish&Chips, τα καπνιστά χοιρινά λουκάνικα με πουρέ και σάλτσα ψητού και ζουμερά burgers. Δεν λείπουν τα έκτακτα live, καθώς και οι karaoke βραδιές την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα. Για άφθονη μπύρα και τσιμπολόγημα υπολογίστε περί τα 15€.

και δοκιμάζουμε αυθεντική κρητική κουζίνα στα Ρωμανάκια (Μεσογείων 366, τηλ: 2106532278)

Κοκκινιστός πετεινός με χυλοπίτες και τυροζούλι. Ριφάκι (ήτοι κατσικάκι) σιγοψημένο στην κατσαρόλα με κρητικά χόρτα. Γαμοπίλαφο με ζυγούρι. Οφτό αρνάκι γάλακτος πάνω σε κληματόβεργες. Χοχλιοί μπουμπουριστοί και χοιρινό ξυδάτο απάκι. Ζεματιστό σταμναγκάκι με ντάκο και γραβιέρα Κρήτης. Είναι μερικά μόνο από τα αυθεντικά κρητικά πιάτα που θα δοκιμάσετε στην παραδοσιακή ταβέρνα που έστησαν τα «Ρωμανάκια» πάνω στη λεωφόρο Μεσογείων. Αν πετύχετε και κρητικά γλέντια με ζωντανή μουσική και άφθονη τσικουδιά, που οργανώνονται συχνά-πυκνά, θα περάσετε ακόμα καλύτερα. Υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v