Αυτό το Σάββατο, η φάση είναι Κουκάκι

Βολτάρουμε στους δρόμους μιας από τις ωραιότερες αθηναϊκές γειτονιές, δοκιμάζουμε ένα ολοκαίνουριο brunch και τσουγκρίζουμε κοκτέιλ στο Meerkat.
Αυτό το Σάββατο, η φάση είναι Κουκάκι
Πρωινό με brunch στο BoBo
Αναστασίου Ζίννη 36, τηλ.: 210 9244244



Το συμπαθέστατο wine bar που είναι, όπως λέει το… δεύτερο όνομά του, και μποέμ και μπουρζουά, σερβίρει φέτος κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 10.00 ως τις 17.00 ένα σούπερ λαχταριστό brunch με νοστιμιές που περιλαμβάνουν πρέτσελ με παστράμι και αγελαδινό τυρί, καγιανά με σύγκλινο και γραβιέρα σε χωριάτικο ψωμί, φρεσκοψημμένα κρουασάν, pancake cheesecake με κρέμα, μαρμελάδα κόκκινων φρούτων και τριμμένο μπισκότο και άλλα πολλά και νόστιμα. Συνοδεύετε με τα ειδικά σχεδιασμένα για το brunch κοκτεϊλάκια του, όπως η Mimosa με το τζίντζερ, ή με ένα-δυο ποτηράκια από τα εκλεκτά κρασιά του, και πληρώνετε συνολικά γύρω στα 12-15€ το άτομο.

Μεσημέρι με μια μεγάλη, χορταστική βόλτα

Ο καιρός το Σάββατο δείχνει συννεφιασμένος μεν, με μια χαρά θερμοκρασία για περπάτημα δε. Για να κάψουμε λοιπόν τις θερμίδες του brunch, θα περπατήσουμε μια από τις ομορφότερες διαδρομές της Αθήνας –που διόλου τυχαία ξεκινά από το Κουκάκι. Στα ήσυχα δρομάκια που τη συναποτελούν κρύβονται κουκλίστικα χαμηλά σπιτάκια με αυλές, λουλουδιασμένα ξέφωτα, και χαριτωμένοι, πολυσύχναστοι πεζόδρομοι.

Ξεκινάμε από την «ραχοκοκαλιά» του Κουκακίου, την οδό Βεΐκου, από την οποία ξεστρατίζουμε κάθε τόσο κάνοντας ζιγκ-ζαγκ για να περιπλανηθούμε στους μικρούς πεζόδρομους που την περιστοιχίζουν, περνάμε από την συνοικία Γαργαρέττα με τη δροσερή πλατεία της, και συνεχίζουμε μέχρι το σημείο όπου η Βεΐκου συναντά την οδό Γενναίου Κολοκοτρώνη.

Εδώ στρίβουμε δεξιά, σε έναν από τους ωραιότερους δρόμους της Αθήνας, με τα νεοκλασικά και τις νεραντζιές, και τον ακολουθούμε ως το τέλος του, για να μας οδηγήσει στην πλατεία των Πετραλώνων. Από εδώ, ανοίγονται μπροστά μας δύο επιλογές: Είτε θα γυρίσουμε πίσω από την ίδια διαδρομή, είτε θα ανηφορίσουμε το κουκλίστικο δρομάκι που λέγεται Ανταίου προς τον λόφο του Φιλοπάππου, για να κατηφορίσουμε ξανά από εκεί πίσω στο Κουκάκι.

Απόγευμα με καφεδάκι σε ένα γλυκύτατο μπιστρό



Για το Lotte (Τσάμη Καρατάσου 2, τηλ.: 211 4078639) σας τα έχουμε πει και ξαναπεί: Είναι ένα κουκλίστικο café-bistrot που μας σερβίρει μυρωδάτα καφεδάκια συνοδεία ολόφρεσκων γλυκισμάτων, κις λωραίν, σπιτικών πιτών και βουτημάτων (που αλλάζουν ανάλογα με την ημέρα) υπό τους ήχους jazz, κλασικής ή ρετρό ελληνικής μουσικής, ισορροπώντας υπέροχα ανάμεσα στη Μονμάρτη της Αμελί και την παλιά Αθήνα του Μάνου Χατζηδάκι –οι μελωδίες του οποίου ακούγονται συχνά-πυκνά από τα ηχεία.

Και βράδυ στο νέο αγαπημένο στέκι της Αθήνας

Το Meerkat (Χρήστου Βυζαντίου 7, τηλ.: 213 0453390) που το βλέπετε τελευταία να φιγουράρει σχεδόν σε κάθε λίστα με κοκτεϊλάδικα, και ανά τρία posts στα social media, είναι "παιδί" του πολυβραβευμένου γάλλου bartender Romain Krot. Η σουρικάτα, το μικρό συμπαθέστατο ζωάκι της ερήμου, που του έδωσε το όνομά του, πρωταγωνιστεί στο λογότυπό του και στα ντοκιμαντέρ που προβάλλονται στο video wall, ενώ η διακόσμηση του χώρου εμπνέεται από τα χρώματα και τα μοτίβα της Αφρικής.



Το δυνατό χαρτί του είναι, φυσικά, τα κοκτέιλ του: Ξεκινήστε, ας πούμε, με ένα King of Bongo με βότκα, μάνγκο, και πικάντικο σιρόπι από κύμινο και κανέλα, ή με ένα Green Mouse, με τζιν αρωματισμένο με σαφράν, βασιλικό, αγγούρι, τζίντζερ και lime, και εν συνεχεία δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας κοκτέιλ, με την καθοδήγηση των bartenders –αν αρέσει, μπορεί να το βάλουν και στο μενού! Τη μουσική διαλέγουν κάποια βράδια της εβδομάδας γνωστοί DJs όπως η Όλγα Κουκλάκη και ο Nikko Patrelakis –τις υπόλοιπες μέρες και ώρες στα ηχεία κυριαρχεί η αφρικανική τζαζ. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-10€. Σημειώστε ότι το κάπνισμα απαγορεύεται στον εσωτερικό του χώρο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v