Εδώ θα κάνεις τις πιο ρομαντικές αθηναϊκές βόλτες

Αυτά είναι τα μέρη της Αθήνας και του Πειραιά όπου θα κάνετε τις ωραιότερες και πιο ρομαντικές βόλτες με το άλλο σας μισό.
Εδώ θα κάνεις τις πιο ρομαντικές αθηναϊκές βόλτες
Στα Αναφιώτικα

Οι βόλτες που ξεκινούν από τα πανέμορφα σοκάκια της Πλάκας (πρέπει να) καταλήγουν πάντα στα Αναφιώτικα. Από την πολύχρωμη οδό Τριπόδων και την ανοιξιάτικη (ακόμα και τον χειμώνα) Λυσίου ανηφορίστε από τα σκαλάκια της Μνησικλέους μέχρι την οδό Θεωρίας και στρίψτε στο δρομάκι που οδηγεί σε μία από τις πιο ατμοσφαιρικές, τις πιο νησιώτικες γειτονιές της Αθήνας. Η ησυχία, τα γραφικά αναφιώτικα σπιτάκια, οι λουλουδιασμένες αυλές, τα ασβεστωμένα πεζούλια που βλέπουν κάθε τόσο προς την υπόλοιπη Αθήνα είναι σίγουρα ένα από τα πιο ρομαντικά σκηνικά που θα βρείτε στην καρδιά της πόλης.

Στου Μακρυγιάννη

Η Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Τα σκαλάκια του Ηρωδείου. Ο καφές και η θέα από την ταράτσα του Μουσείου της Ακρόπολης. Οι πλανόδιοι μουσικοί, τα γλυκίσματα και τα ψημένα κάστανα από τους πλανόδιους, τα κρυμμένα μπιστρό στα στενά γύρω από την οδό Μακρυγιάννη. Η γειτονιά της Ακρόπολης είναι γεμάτη νοσταλγικές στάσεις και από τις πρώτες μας σκέψεις όταν θέλουμε να θυμηθούμε πόσο όμορφη είναι (ακόμα) η Αθήνα – ιδιαίτερα όταν είμαστε ερωτευμένοι.

Στον Λυκαβηττό

Γίνεται ρομαντζάδα χωρίς ωραία θέα; Στον Λυκαβηττό απολαμβάνουμε την καλύτερη, αφού έχουμε ανηφορίσει με το τελεφερίκ και έχουμε περπατήσει ως το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Η «τσιμεντούπολη» απλώνεται μπροστά μας μαγευτική, ιδιαίτερα την ώρα του ηλιοβασιλέματος, ενώ το βράδυ, το εστιατόριο των Οριζόντων προσφέρεται για γκουρμέ δείπνο με ονειρικό σκηνικό.

Στον Άρειο Πάγο

Το πέτρινο λοφάκι που δεσπόζει πάνω από το Μοναστηράκι και την Πλάκα είναι από τα πιο ατμοσφαιρικά μέρη του κέντρου. Εδώ θα φτάσετε διασχίζοντας το πιο όμορφο μέρος του ιστορικού κέντρου, στο πλακόστρωτο που αγναντεύει την αρχαία αγορά, για να φτάσετε στα σκαλάκια που οδηγούν στον Άρειο Πάγο. Εδώ, θα πιάσετε βραχάκι με το άλλο σας μισό, θα ακούσετε live μουσικές από τις παρέες με τις κιθάρες που ανηφορίζουν ως εδώ καθημερινά, θα αγναντέψετε τον Ιερό Βράχο με τον όμορφα φωτισμένο Παρθενώνα και θα κοιτάξετε ολόκληρη την πόλη από ψηλά, μαντεύοντας τι είναι το κάθε μνημείο και ποια η κάθε γειτονιά που απλώνεται κάτω από τα πόδια σας.

Στην Καστέλλα

Ξεκινήστε από την πλατεία της Αγίας Αλεξάνδρας στον Πειραιά και προχωρήστε προς την Καστέλλα, για να διασχίσετε ένα από τα ομορφότερα κομμάτια της. Θα ανηφορίσετε ως τον Άγιο Χαράλαμπο, θα αράξετε στο πλάτωμα για το απαραίτητο χάζι προς τη θάλασσα, θα σουλατσάρετε χέρι-χέρι ανάμεσα σε όμορφα νεοκλασικά, προτού κατηφορίσετε για καφεδάκι στο Μικρολίμανο. Από τα «ζευγαρομυστικά» της περιοχής, το Καταφύγιο είναι από τις καλύτερες επιλογές για να ξεφύγετε από τη φασαρία της κεντρικής πιάτσας του Μικρολίμανου και να απολαύσετε καφέ ή κοκτέιλ με φοβερή θέα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v