Αυτό το Σάββατο… ανηφορίζουμε στον Υμηττό

Πεζοπορίες στα μονοπάτια του Υμηττού, παϊδάκια στην Καισαριανή και φτηνά ποτά σε ένα σούπερ στιλάτο all day μπαράκι έχει η σαββατιάτικη βόλτα μας.
Αυτό το Σάββατο… ανηφορίζουμε στον Υμηττό
Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών εγκαινιάζει ένα ολοκαίνουριο βοτανικό πάρκο μέσα στο υπέροχο δάσος του Υμηττού, και μας καλεί να το εξερευνήσουμε πρώτοι, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 11.00 το πρωί.

Η βόλτα διαρκεί δύο ώρες, απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, και υπόσχεται να μας μυήσει στα χρώματα και τις μυρωδιές που κρύβουν κοντά 96 διαφορετικά είδη ελληνικών φυτών. Φυτά αρωματικά, φαρμακευτικά, αρτυματικά (βρώσιμα) και βαφικά, με θαυμαστές ιδιότητες, τις θα γνωρίσουμε μέσα από παιχνίδια έρευνας και παρατήρησης. Η συνάντηση θα κλείσει με ζεστό μυρωδάτο τσάι από αρωματικά φυτά που υπάρχουν στο φυτώριο της Φιλοδασικής. Το δε κόστος είναι 10€ ανά οικογένεια. Δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται στα 210 7220866 και 6945380044.

Η βόλτα θα ολοκληρωθεί στις 13.00 το μεσημέρι, αλλά αν θέλετε να συνεχίσετε εδώ έχουμε συγκεντρώσει τις ωραιότερες διαδρομές στις πλαγιές του Υμηττού:
Υμηττός: Η Αθήνα πάει στα βουνά

Πεινάσαμε, με όλες αυτές τις βόλτες



Θα κατηφορίσουμε προς την Καισαριανή, για να πιάσουμε τραπέζι στον Τσομπανάκο (Ανακρέοντος 2, τηλ: 210 7248441): Ένα κλασικό ταβερνάκι με πληθωρική, νοσταλγική διακόσμηση, είναι το «μυστικό» των κατοίκων της Καισαριανής (και όχι μόνο), όταν έχουν όρεξη για λαχταριστά παϊδάκια. Τέλεια ψημένα, χωρίς περιττά λίπη και με κλασικά συνοδευτικά όπως φρέσκες πατάτες τηγανητές, τυροκαυτερή ή σπέσιαλ τζατζικάκι και σπιτικές πίτες, μας κάνουν ένα σούπερ γεύμα. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 12-15€ το άτομο με κρασί και κερασμένο γλυκό στο τέλος.

Έχει η Καισαριανή μπαράκια;



Όχι μόνο έχει, είναι και all day. Μετά την μεσημεριανή κραιπάλη, λοιπόν, θα πιάσουμε θέση στο πατάρι του Στυλίτη (Ηρώων Πολυτεχνείου 163, τηλ: 2107235572) για τέλειο καφεδάκι ανάμεσα σε έπιπλα αντίκες, παιχνίδια άλλων δεκαετιών, vintage διακοσμητικά, παριζιάνικα ρολόγια και παράξενα φωτιστικά. Οι γλυκατζήδες που θέλουν και ένα κάτι τις με τον καφέ τους, θα εκτιμήσουν δεόντως τα ολόφρεσκα κέικ, τις τάρτες και τα φρεσκοψημένα μπισκότα. Και αν μας πάρει η… νύχτα, πράγμα πολύ πιθανό, το «γυρνάμε» σε καθαρά ποτάκια που δεν κοστίζουν περισσότερα από 5€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v