Τα πιο cozy café στο κέντρο

Σε αυτά τα πέντε café στο κέντρο της Αθήνας, ο μεσημεριανός μας καφές είναι απολαυστικός και cozy.
Τα πιο cozy café στο κέντρο
The Dark Side of Chocolate
Σόλωνος 49, τηλ: 21 0339 2348

Είναι μια σταλιά (αν και φέτος ανανεώθηκε και μεγάλωσε σαν χώρος), είναι σε ένα αναπάντεχο σημείο της Σόλωνος, μακριά από άλλες πιάτσες, και έχει την καλύτερη σοκολάτα που θα πιείτε και θα φάτε στην Αθήνα. Αυτή η ατμοσφαιρική σοκολατερί είναι ιδανική για πρώτα ραντεβού, για ήρεμα μεσημέρια με βιβλίο ή εφημερίδα και φυσικά για να βυθιστείτε στην απόλαυση της σοκολατένιας μαγείας – ξεχωρίζουμε τις συνταγές ζεστής Valhrona καθώς και τα υπέροχα σοκολατάκια με ελληνικά βότανα.

Ντεμοντέ 
Χάρητος 44, Κολωνάκι, τηλ: 2107232525

Είναι μοντέρνο, είναι μίνιμαλ, είναι φωτεινό, αλλά καταφέρνει να παραμένει cozy, με στιλάτη αλλά άκρως σπιτική ατμόσφαιρα. Το Ντεμοντέ είναι ένα νοσταλγικό café το οποίο θα βρείτε κατεβαίνοντας τα σκαλάκια του πεζοδρόμου και θα αράξετε στους καναπέδες ή τις φερ φορζέ καρέκλες για καφέ, αρωματικό τσάι, σούπες και σπιτικά γλυκίσματα ημέρας.

Σοκολάτα56
Στοά Μπολάνη, Κολοκοτρώνη 3, τηλ: 2103229919

Τόσο κοντά στην πολύβουη πιάτσα της Αγίας Ειρήνης, αλλά τόσο ήσυχη και χαριτωμένη, αυτή η μικρή σοκολατερί κρύβεται στη στοά που οδηγεί από την Ερμού προς την πλατεία της Αγίας Ειρήνης και σερβίρει στα μαρμάρινα τραπεζάκια της μία από τις καλύτερες ζεστές σοκολάτες στην πόλη. Οι επιλογές είναι πολλές – μας αρέσει ιδιαίτερα αυτή που συνδυάζει σοκολάτα γάλακτος με γεύση καραμέλας.

Little Kook
Καραϊσκάκη 17, Ψυρρή, τηλ: 2103214144

Το καλοκαίρι μας χόρταινε με παγωτό στα τραπεζάκια του πεζοδρόμου, αλλά τώρα, που μπήκε για τα καλά το φθινόπωρο, ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στο εντυπωσιακό εσωτερικό του. Οι αίθουσες του Little Kook θυμίζουν παραμύθι, το πάνω δωματιάκι κινείται πάντα σε ρυθμούς Χριστουγέννων και τα ροφήματα και τα γλυκά μας μεταφέρουν σε φανταστικούς κόσμους – με την φανταστική τους γεύση αλλά και το food styling. Υπολογίστε περί τα 8-10€ για ρόφημα και γλυκό.

Ρεμπέκα
Πλατεία Βαρνάβα 8, Παγκράτι, τηλ: 2110128308

Μαρμάρινα τραπεζάκια, ροζ καρεκλίτσες, όμορφα φωτιστικά, ατμόσφαιρα παρεΐστικου αλλά ρομαντικού καφενείου συναντάμε στη νοσταλγική Ρεμπέκα. Τη βρίσκουμε στην δημοφιλέστατη πλατεία Βαρνάβα, και αράζουμε όλο το μεσημέρι για καφέ, αλλά και σπιτικά μεζεδάκια ή σαντουιτσάκια, αν πεινάσουμε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v