Η Τρούμπα ξέρει από μπαρ!

Τρία χρόνια μετά την αναβίωση της underground περιοχής του Πειραιά, η Τρούμπα παραμένει στα… κόκκινα.
Η Τρούμπα ξέρει από μπαρ!
Και αυτά είναι τα καλύτερα μπαρ της για όλα τα μουσικά γούστα – από ενναλακτικά και ροκ μέχρι… ξεφτιλάδικα και «γαβ γαβ».

Beluga
2ας Μεραρχίας 8-10, τηλ: 2104116505

Έχει κάτι για όλες τις ώρες και… συμφέρει. To Beluga ανοίγει τις πόρτες του από νωρίς για ποιοτικό καφέ, συνεχίζει με ωραίες γεύσεις από την ελληνική και τη διεθνή κουζίνα και ωραιότατο sushi, ετοιμάζει καλοφτιαγμένα κοκτέιλ χωρισμένα σε δέκα – παρακαλούμε - κατηγορίες (από signature μέχρι non alcoholic) και τη νύχτα μεταμορφώνεται σε χαλαρό μπαράκι υπό τους ήχους της Jazz, swing, charleston και άλλων ανεβαστικών μουσικών, χωρίς να λέει «όχι» στις ελληνικές βραδιές. Το απλό ποτό κοστίζει 8€ και τα cocktails ξεκινούν από 9€.

Lola’s
2ας Μεραρχίας 14, τηλ: 2104529722

Από τα πρώτα μπαράκια που άνοιξαν στην περιοχή και έκαναν ξανά την Τρούμπα θέμα συζήτησης, η «Λόλα» είναι ένα άκρως κεφάτο all day bar που κλείνει το μάτι στο αμαρτωλό παρελθόν της γειτονιάς του, σερβίρει από νωρίς καφεδάκι και πρωινό, νόστιμες γεύσεις σύγχρονης ελληνικής κουζίνας και εκλεκτά κρασιά το μεσημέρι και ωραία καθαρά ποτά και ευφάνταστα cocktails αργότερα. Τα ποτά ξεκινούν από 7,5€ και τα cocktails από 9€. Must εδώ τα κυριακάτικα πάρτι με ελληνικές και ξένες μελωδίες από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, αλλά και τα live με εγχώριες μπάντες. 

Madama
Μεραρχίας 9 και Φίλωνος 101, τηλ: 21 0417 4591

Σε ένα άκρως ατμοσφαιρικό σκηνικό εμπνευσμένο από την Τρούμπα της δεκαετίας του '60, η «Μαντάμα» μας… αποπλανεί με τα περίεργα ρετρό φωτιστικά, τα vintage κάδρα στους τοίχους και  τους διάχυτους μωβ και πορφυρούς φωτισμούς που δημιουργούν κλίμα… kinky. Και δεν μένει εκεί. Συνεχίζει με εξίσου αμαρτωλή cocktail list και ξεσηκωτικά parties που υπόσχονται να ξενυχτήσουν κόσμο και κοσμάκη τις καθημερινές: από ελληνικά hits μέχρι mainstream μελωδίες του χθες και του σήμερα, όλα έχουν θέση στα decks του. Τα ποτά ξεκινούν από 8€ τα cocktails από 10€.

Troubar
Φίλωνος 131, τηλ: 694 055 6837

Το πρώτο μπαρ που ξεκίνησε την μεταμόρφωση της Τρούμπας σε hot προορισμό έχει διακόσμηση με ευθείες αναφορές στα καμπαρέ των 50s, σούπερ μουσικές από όλο το φάσμα της alternative θεματολογίας, συχνά-πυκνά live, stand up comedy βραδιές και σούπερ χαμηλές τιμές (στα 5€ το ποτό) είναι μερικά μόνο από τα δυνατά χαρτιά του. Αν επικρατεί το αδιαχώρητο όταν φτάσετε, ή αν προτιμάτε κάτι «στο καθιστό», το πατάρι ενδείκνυται για χαλαρότερες καταστάσεις χωρίς να χάνει σε ατμόσφαιρα ή να δίνει την αίσθηση πως βρίσκεστε «εκτός».

El chapo
Φίλωνος 95, τηλ: 21 2105 6559

Από τις πιο…. electro διευθύνσεις στην ανερχόμενη Τρούμπα, το El Chapo δίνει έμφαση σε cocktails και μουσική και βγαίνει κερδισμένο. Τα μεν είναι προσεγμένα και σε υπέροχους συνδυασμούς υλικών (δοκιμάζουμε οπωσδήποτε τα El Chapo με πέντε διαφορετικά ρούμια και Μπρόνσον με τζιν και σιρόπι αγγούρι), ενώ η μουσική εγγυημένα μας ξεσηκώνει αφού στα decks φιλοξενείται η αφρόκρεμα των εγχώριων Djs της house/electro/tech-house σκηνής σε συνεργασία με τον Best FM. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, η μπύρα 5€ και τα κοκτέιλ 10€.

Σκαραβαίος
Φίλωνος 76, τηλ: 698 808 1003

Αll day bar για καφεδάκι, τσιμπολόγημα και (παραδοσιακά) βραδινό ποτό μετά μουσικής και χορού, ο Σκαραβαίος μας υποδέχεται με νέον γράμματα στην ταμπέλα της εισόδου και μπόλικη διάθεση για χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το μαγαζί γεμίζει ασφυκτικά τις… after ώρες ενώ τα greek parties του με mainstream μουσικές αλλά και λαϊκά έχουν γίνει θεσμός, με αποκορύφωμα τα Greece και ο Κούκος βράδια κάθε Παρασκευή. Τις Πέμπτες η ομάδα των Kaulanters αναλαμβάνει τα decks για ξεφάντωμα… καθημερινής, ενώ τα Σάββατα ηχούν mainstream μελωδίες – ελληνικές και ξένες.  Το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Άγκυρα
Φίλωνος  68, τηλ: 2104283013

Καθαρόαιμο ελληνάδικο, η Άγκυρα άνοιξε τον Μάιο του 16 και… έπιασε στην περιοχή έχοντας πλέον αποκτήσει φανατικό κοινό που κατακλύζει Πέμπτη με Δευτέρα το εσωτερικό του για να ανέβει σε τραπέζια και να λικνιστεί υπό τους ήχους αυστηρά «γαβ γαβ» ύμνων. Τα events αλλάζουν σε καθημερινή βάση με κοινό προσανατολισμό το «ντιριντάχτα», ενώ τα Σαββατοκύριακα η κράτηση για τραπέζι κρίνεται απαραίτητη. Το απλό ποτό κοστίζει 7€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v