Τα πιο ωραία μπαράκια στη γειτονιά της Ακρόπολης

Στη σκιά της Ακρόπολης, στα δρομάκια του Μακρυγιάννη, πίνουμε χαλαρά ποτά, καλό κρασί και οικονομικά κοκτέιλ.
Τα πιο ωραία μπαράκια στη γειτονιά της Ακρόπολης
Hitchcocktails
Πορίνου 10, τηλ: 21 0921 0023

Είναι μπαρ, σερβίρει και φαγητό. Είναι στιλάτο, αλλά και cozy. Τα βράδια παίζει ωραίες ξένες μουσικές, αλλά συχνά-πυκνά φιλοξενεί και ζωντανές βραδιές. Πάντα υπό το βλέμμα του Άλφρεντ Χίτσκοκ στους τοίχους, που προσδίδει στις βραδιές μυστήριο. Οι κοκτεϊλοδημιουργίες είναι ευφάνταστες, εμπνευσμένες από ταινίες του μετρ του σασπένς και ξεκινούν από τα 8,50€.

Winepoint
Αθανασίου Διάκου & Πορινού 2, τηλ.: 210 9227050

Μικρός, στιλάτος, λιτός χώρος, αλλά πολύ μεράκι για το κρασί. Στο Winepoint, δύο βήματα κυριολεκτικά από τον σταθμό του μετρό της Ακρόπολης, θα καθίσετε στους ξύλινους πάγκους, θα χαζέψετε την περαντζάδα στο δρομάκι από τις τζαμαρίες και θα απολαύσετε τις καλύτερες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, μαζί με ποικιλίες και κρύα πιάτα με προϊόντα μικρών παραγωγών. Οι τιμές για το ποτήρι κρασί κυμαίνονται στα 4€. Κάθε μήνα, το Winepoint προτείνει έναν οινοπαραγωγό και μας καλεί να δοκιμάσουμε τις δημιουργίες του.

Tiki Athens
Φαλήρου 15, τηλ.: 210 9236908

Ξεχωρίζει για την εξωτική του διακόσμηση και για τον χαλαρό lounge-punk χαρακτήρα του. Το Tiki ανοίγει από νωρίς για καφέ και burgers, αλλά μένει ανοιχτά ως πολύ αργά σερβίροντας μια τεράστια λίστα κοκτέιλ και παίζοντας 50s και 60s μουσικές. Το απλό ποτό κυμαίνεται στα 7€.

Παλιό Ραδιόφωνο
Αθανασίου Διάκου 12, τηλ.: 210 9237022

Μικρό, ατμοσφαιρκό και άκρως old school, το Παλιό Ραδιόφωνο επιμένει σταθερά στην καλή τζαζ – με αδυναμία στις μουσικές των ‘20s και ‘30s. Ανοίγει κάθε βράδυ στις 20.00, η μπάρα του είναι πολύ καλά ενημερωμένη και τα ποτά στοιχίζουν 7€. Είναι δε ό,τι πρέπει και για ραντεβουδάκια, αν σας αρέσει η νουάρ ατμόσφαιρα – ιδιαίτερα ταιριαστή στη συγκεκριμένη γειτονιά.

Pulp
Βεΐκου 5, τηλ: 21 1406 9835

Στα όρια μεταξύ Μακρυγιάννη και Κουκακίου, η Pulp είναι μία από τις αγαπημένες pubs της πόλης, με αδυναμία στις τσέχικες μπύρες αλλά και ποικιλία σε ετικέτες από τη Γερμανία και την Ελλάδα. Οι μουσικές είναι rock’n’roll, η μπάρα ετοιμάζει και ωραιότατα μεζεδάκια για να συνοδέψουμε τις κανάτες με τις μπύρες, ενώ οι τιμές είναι… τίμιες (υπολογίστε κάτω από 10€ για μπύρα και τσιμπολόγημα).

Lotte
Τσάμη Καρατάσου 2, τηλ: 21 1407 8639

Για κάτι πιο χαλαρό το βράδυ, το Lotte σε μια ήσυχη γωνιά του Μακρυγιάννη απλώνει τραπεζάκια στο εσωτερικό του μπιστρό, με τις νοσταλγικές και αρτιστίκ διακοσμητικές πινελιές, αλλά και έξω, στη νησίδα με τα δεντράκια. Μας αρέσει ιδιαίτερα για ένα ποτήρι κρασί συνοδεία κις λορέν ή σπιτικών πιάτων, και πάντα ωραίων μουσικών από ρετρό ελληνικές μελωδίες μέχρι τζαζ ή κλασική μουσική.

Little Tree 
Καβαλλότι 2, τηλ: 21 0924 3762

Κάτι… ακόμα πιο χαλαρό για το τέλος: Το Little Tree είναι ένα café-βιβλιοπωλείο με έναν κουκλίστικο εσωτερικό χώρο που θυμίζει σπιτικό σαλόνι με βιβλιοθήκες τριγύρω του, αλλά και τραπεζάκια έξω στο πλακόστρωτο, μια ανάσα από το Ηρώδειο. Λειτουργεί ως τις 11.30 το βράδυ περίπου, που σημαίνει ότι είναι ό,τι πρέπει και για ένα early drink σε ρομαντικό, ήσυχο περιβάλλον. Τα ποτά κυμαίνονται στα 6-7€, ενώ σερβίρονται και δέκα διαφορετικά κρασιά σε ποτήρι, όλα από ελληνικούς αμπελώνες, όπως της Μαντινείας, της Λακωνίας, του Ελικώνα, της Νάουσας, της Νεμέας και της Καρδίτσας (από 4,50€). Βρίσκουμε και ωραιότατα κοκτέιλ από 7€ και μπύρες από 3,50€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v